Home / Senioren / Goes 1 / Alles wat u wil weten over de nacompetitie

Alles wat u wil weten over de nacompetitie

De nacompetitie

A.s. donderdag speelt GOES de 1e wedstrijd van de nacompetitie in Haarlem, tegen EDO hfc.
In de eindstand van de 1
e klasse A (West 1) vinden we EDO terug op de 5e plaats, met 44 punten. De 2e periode werd gewonnen met 19 punten uit 9 wedstrijden.
Na kampioen Purmersteijn, met 57 punten, tevens winnaar van periode 1 (22 uit 8) eindigde AFC ’34 uit Alkmaar op de 2
e plaats, waardoor zij de periodetitel van de kampioen overnemen. RKVV Velsen eiste de 3e periodetitel op (22 uit 9) en wipte door een 1-0 overwinning op Elinkwijk, over EDO heen, wat met 3-1 verloor bij Zeeburgia.
AFC ’34 is nu de hoogst geklasseerde periodekampioen van 1A (HPKA), Velsen de op één na hoogste (MPKA) en EDO de laagste (LPKA).
Naast EDO (uit), ontvangt GOES op “Het Schenge” a.s. zondag 21 mei de nr. 13 van de hoofdklasse A, t.w. Alverna uit Wijchen. In de slotwedstrijd wisten zij kampioen ADO ’20, met oud GOES-speler Gert-Jan van Leiden in de gelederen, met 4-2 te verslaan.
De derde en laatste wedstrijd in de 1
e ronde is, ook thuis, tegen Wittenhorst, op Hemelvaartsdag 25 mei.
Wittenhorst, in de 1
e klasse D (Zuid 2) geëindigd na kampioen SV Meerssen (59 uit 26) én Susteren (48 uit 26) op plaats nr. 3 met eveneens 48 punten, ging in de laatste wedstrijd tegen Schaesberg (winnaar periode 1) onderuit met 3-2. In de 3e periode, een prooi voor kampioen Meerssen (23 uit 9), volgde Wittenhorst met 19 punten uit 9 wedstrijden. Door de 3e plaats in de eindrangschikking, nemen zij de periodetitel van de kampioen over.
Susteren (HPKD), Wittenhorst (MPKD) en Schaesberg (LPKD) komen dus uit in de nacompetitie.
Wittenhorst is geen onbekende van GOES. In het seizoen 2012-2013 in de hoofdklasse B, moest GOES nacompetitie spelen voor handhaving in de hoofdklasse.
Op zaterdag 18 mei 2013 eindigde GOES-Wittenhorst in een 2-1 overwinning. Na een 0-0 ruststand kwamen de bezoekers in de 48
e minuut op een 0-1 voorsprong door een vrije schop, dwars door de muur. Gert-Jan van Leiden bracht GOES langszij, door een vrije schop van Robin de Pagter binnen te tikken en zorgde tevens voor de overwinning door, zwaar gehinderd, een corner van Ray Kroon in te koppen (2-1).
Twee dagen later, “op een mooie pinksterdag” , werd de uitwedstrijd met 1-4 gewonnen door doelpunten van Yves Nyemb (2x), Milton Roemeratoe en Robin de Pagter.
Door thuis met 1-0 te winnen van Best Vooruit en in Brabant met 1-1 gelijk te spelen (beide GOES-doelpunten gemaakt door Gert-Jan Tierie) , wist GOES zich te handhaven in de hoofdklasse.

Resumé:
Do. 18 mei EDO-GOES
Zo. 21 mei GOES-Alverna
Do. 25 mei GOES-Wittenhorst

De winnaar van deze poule 1, komt in de finale-poule uit tegen de winnaars van poule 4 en poule 5.

Poule 4:
HKB vv Gestel (Eindhoven)
LPKD Schaesberg (Landgraaf)
HPKF Nieuw Buinen (Borger-Odoorn)

Poule 5:
HPKA  AFC ’34  (Alkmaar)
LPKE   Alcides   (Meppel)
MPKC Brabantia  (Eindhoven)
MPKB Boshuizen fc (Leiden)

Zondag 28 mei speelt de winnaar van poule 4 tegen de winnaar van poule 5.
Donderdag 1 juni speelt de winnaar van poule 1 (waarin GOES uitkomt) tegen de verliezer van de wedstrijd van 28 mei. Dit kan dus óf een thuiswedstrijd óf een uitwedstrijd zijn, al naar gelang waar de verliezer speelde, want iedere ploeg speelt 1x thuis en 1x uit.
Maandag 5 juni, 2
e pinksterdag speelt de winnaar van poule 1 tegen de winnaar van de wedstrijd van 28 mei.

De winnar van dit drieluik speelt volgend seizoen in de hoofdklasse.

Sem Nelisse