Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / AZ-KSC Lokeren

AZ-KSC Lokeren

Op een “tropisch” sportpark “Het Schenge” speelden AZ en KSC Lokeren een oefenwedstrijd.
AZ sloot met deze wedstrijd een trainingskamp in Zeeland af. Gedurende deze periode had het de “tenten” opgeslagen in Kamperland, waar het bij v.v. Bevelanders trainde.
Afgelopen donderdag speelde AZ in Bruinisse tegen het Zeeuws Elftal en wist met 1-8 te winnen. Doelpuntenmaker namens “Zeeland”  was Francis Kabwe Manengela. De ruststand in “Bru” was 0-6. Met een fraaie stift scoorde Francis de 1-6.
Scheidsrechter Kevin Blom floot de wedstrijd op gang. In de eerste helft werd er niet gescoord. De gevaarlijkste momenten waren voor Lokeren in de 3
e minuut, toen Steve de Ridder een voorzet vanaf links, van dichtbij en in kansrijke positie, voorlangs kopte én in de 40e minuut, toen namens AZ,  Mats Seuntjens de bal, na zijn schot, via de binnenkant van de paal, weer het veld in zag komen.
Direct na de rust was dezelfde speler succesvoller. Hij wist een breedtepass te onderscheppen en schoot meteen van “randje 16” de 1-0 op het scorebord.
Het duurde tot de 77
e minuut voor het volgende doelpunt viel. De jonge AZ-invaller Myron Boadu (17) wist een rebound te verzilveren (2-0).
AZ startte deze wedstrijd met een “gerenommeerde” basisformatie. Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan, Fredrik Midtsjo, Teun Koopmeiners, Guus Til (c), Pantelis Hatzidiakos, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi en Fred Friday.
Bij KSC Lokeren startte Guus Hupperts in de basis. In de tweede helft werd er veelvuldig gewisseld.
Mede door het mooie weer en de concurentie van de “troostfinale” op het WK  Engeland-België op hetzelfde tijdstip, viel de publieke belangstelling wat tegen, volgens organisator
Business Club GOES.
Scheidsrecter Kevin Blom (Alphen a.d. Rijn) werd geassisteerd door Jaimy Pleite (Middelburg) en Wim v.d. Meer (Westkapelle).

Denzel Paauwe