ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Daniël Wissel geeft zijn visie

Daniël Wissel geeft zijn visie

Marcel Hanse, van over de brug, voetbalman in hart en nieren , bezoeker van de wedstrijden van GOES 1  ontmoet onze spits Daniël in de kantine , na afloop van de wedstrijd tegen WOEZIK 1 en legt hem onderstaande vragen voor:

hier de visie van Daniël, Bedankt Daniël!

1. Bij welke clubs heb je eerder gespeeld?

Ik ben begonnen met voetballen bij Zeelandia Middelburg en ben daarna naar RBC Roosendaal gegaan. Daar heb ik vier jaar gespeeld, vervolgens keerde ik weer terug bij Zeelandia Middelburg. Na drie jaar in het eerste, ben ik bij Goes gaan voetballen.

2. Welke Nederlandse club is je favoriet en waarom?

Mijn favoriete Nederlandse club is Ajax, omdat je gewoon niet voor een andere club in Nederland kan zijn.

3. Wat is je doelstelling in de voetbalsport?

Op een zo hoog mogelijk niveau voetballen.

4. Wat is je favoriete positie in het veld en waarom?

Ik speel het liefst in de spits. Ik vind doelpunten maken het mooiste wat er is en heb altijd in de spits gespeeld.

5. Wie is jouw favoriete Nederlandse speler?

Ik heb niet echt een favoriete Nederlandse speler, maar als ik moet kiezen ga ik voor Klaas-Jan Huntelaar.

6. Welke wedstrijd is de meest gedenkwaardige in je carrière tot nu toe en waarom?

Dat zijn er eigenlijk twee. In de jeugd bij RBC wonnen we een keer met 2-1 van PSV, dat jaar eindigden we tweede in de competitie achter PSV. Dat we wonnen was tamelijk bijzonder, want dat gebeurde namelijk niet vaak. De andere gedenkwaardige wedstrijd is de beslissingswedstrijd met Zeelandia Middelburg tegen Uno Animo. We wonnen toen met strafschoppen, waardoor we kampioen werden van de tweede klasse.

7. Van welke trainer heb je het meest geleerd op technisch, tactisch en menselijk gebied?

Dat zijn meerdere trainers. In de jeugd bij RBC kreeg ik onder andere training van John Taks en Gijs van der Bom, van die twee trainers heb ik een hoop geleerd. Zij hebben mij tijdens mijn jeugdjaren het meeste geleerd. Daarnaast heeft Rogier Veenstra mij enorm geholpen met verder ontwikkelen.

8. Welke capaciteiten behoort een goede trainer volgens jouw te bezitten, hoe ziet de ideale trainer er uit?

Een goede trainer heeft het niet nodig om altijd boven de groep te staan, maar moet juist ook tussen de groep kunnen staan. Op het moment dat het scherp en fel moet zijn, moet een trainer dat voor elkaar kunnen krijgen. Als dat niet nodig is, moet een trainer ook kunnen lachen en ontspannen zijn. Daarnaast moet hij benaderbaar zijn en open staan voor een gesprek.

9. Hoe ziet jouw ideale trainingsweek er uit?

We trainen nu drie keer in de week. Op maandag, woensdag en vrijdag. Ik ben dat al een paar jaar gewend en dat bevalt uitstekend. Maandag uitlopen, woensdag conditioneel en vrijdag tactisch.

10. Heb je een bepaald ritueel/bijgeloof voor een wedstrijd en zo ja welke?

De voorbereiding op een wedstrijd is wel altijd hetzelfde. Voor de rest heb ik geen echte rituelen, behalve dan dat ik altijd alles op dezelfde manier doe. Maar dat zijn geen bijzondere dingen

11. Wat is jouw favoriete onderdeel tijdens een training?

Dat is positiespel. Vooral kleine positiespelletjes als 6:2 vind ik altijd erg leuk om te doen.

12. Welke zijn jouw sterke punten als voetballer?

Ik denk dat ik een goede techniek en een goed schot heb, daarnaast scoor ik zo nu en dan.

13. Waaraan voldoet het ideale uitgebalanceerde voetbalteam/kampioenenteam? Welke voorwaarden?

Het belangrijkste van een goed team is dat er echt een team staat, waarbij er met een duidelijke visie wordt gevoetbald. Alleen dan komen de individuele kwaliteiten van iedere speler het beste tot uiting.


14. In welk spelsysteem voel je jezelf het meest thuis, kom je het beste tot je recht?

Ik heb mijn hele leven in een 433 systeem gespeeld, behalve vorige jaar. Toen speelden we namelijk 442. Het liefste speel ik in een 433 systeem, omdat ik dat het meest gewend ben.

15. Wat is de grootste teleurstelling/tegenslag in je carrière geweest?

De grootste teleurstelling tot nu toe is dat ik niet meer bij RBC kon blijven voetballen.


16. Wat geeft de meeste voldoening voor, tijdens en na een wedstrijd en waarom?

Ik kan weinig dingen bedenken die voldoening geven voor een wedstrijd. Tijdens de wedstrijd geven doelpunten altijd veel voldoening, na de wedstrijd is een overwinning het enige dat telt.

17. Wat was je mooiste doelpunt, wanneer en hoe scoorde je?

Dat is lastig kiezen. Vorig jaar had ik een mooi doelpunt tegen Voab. Toen nam ik de bal mee uit de lucht en schoot ik hem met een volley met mijn linkerbeen keihard in de goal. Een doelpunt met links is voor mij sowieso al bijzonder.

18. Wat is de "houdbaarheidsdatum" van een trainer? Heeft een speler na 2 à 3 jaar een nieuwe prikkel nodig? Blijft Rogier Veenstra jou verbeteren?

Rogier Veenstra blijft mij zeker verbeteren, omdat hij mij altijd op een bepaalde manier weet te prikkelen. Daarnaast heb ik nog een heleboel te leren en daar kan hij mij zeker bij helpen. Wat betreft de ‘’houdbaarheidsdatum’’ van een trainer denk ik dat het na drie jaar tijd is voor een nieuwe trainer. Tenzij de aanpak en trainingen dusdanig veranderen, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.


19. Hoe belangrijk is de klik tussen speler en trainer?
Dat is ontzettend belangrijk. Een trainer moet er toch voor zorgen dat een groep gelooft in de speelwijze, maar ook dat ze voor hem door het vuur willen gaan. Daarnaast is het vertrouwen van een trainer onmisbaar voor goede prestaties.

20. Hoe groot/klein is de invloed van de trainer op het resultaat van een wedstrijd?

 

De invloed van een trainer tijdens een wedstrijd is niet heel groot. In principe valt er dan behalve via wissels weinig meer te doen. Het is dan vooral aan de spelers om een goed resultaat te behalen. Tijdens de rust kan een trainer ook nog wat zaken aangeven, maar de invloed tijdens de wedstrijd blijft beperkt. In de voorbereiding op een wedstrijd, dus tijdens trainingen en besprekingen, is de invloed juist heel groot.

21. Het belang van voeding: hoe is de aandacht hiervoor bij Hoofdklasser Goes?

 

Daar is niet heel veel aandacht voor, behalve dan dat er natuurlijk wel wordt gezegd dat je moet letten op de juiste voeding. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk om fit genoeg te zijn om te kunnen spelen, dus moet je er wel op letten.

 

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media