Home / Senioren / Goes 1 (Zaterdag) / Eerste overwinning GOES 1 (zat.) een feit

Eerste overwinning GOES 1 (zat.) een feit

GOES 1 (zat.) heeft zijn eerste overwinning binnen!

In Wolphaartsdijk werd Wolphaartsdijk 1 met 4-0 verslagen.
Doelpuntenmakers: Boudewijn Boonman, Kadar Abdulla, Bajram Bajra en Attila Cavus.

Deze week werd mij gevraagd om vanwege trieste familieomstandigheden trainer Huseyin Dogan te vervangen als trainer van Goes Zaterdag.  Dat heb ik gedaan en sinds lange tijd was ik weer eens een elftal aan het coachen.

Vooraf vroeg ik mij af of al die donkere jongens wel op tijd zouden zijn. We hadden n.l om 13.00 uur afgesproken. Nou dat vooroordeel kon ik gelijk in de prullenbak gooien. Iedereen was op tijd behalve N.  Met Robin Lock, A3 Schrier, Hans Wisse en 14 spelers reisden wij dus op tijd af naar Wolphaartsdijk.

Voorafgaand aan deze wedstrijd nog even contact gehad met Huseyin over de opstelling, speelwijze en manier van spelen bij balbezit en balbezit tegenstander.  Ook de website nog even gecheckt van de tegenstander. Ook zij hadden deze zomer een aantal nieuwe spelers verwelkomt. Spelers van Waarde, SSV en Apollo waren nieuw bij de club. Aangevuld met de gebroeders van der Baan is Wolphaartsdijk dan een geduchte tegenstander.

De eerste helft was van de zijde van Goes slecht. We speelden achterin erg slordig en zorgden met onnodige eigen fouten voor de meeste kansen voor de thuisploeg. In plaats van een bal weg rossen gingen we lopen pielen en dat moet je nou net niet doen. Veel gevaar ook over de rechterflank waar Jelmer vd Baan iedere keer aan Omid zien hielen liet zien.  Helaas voor Jelmer moest hij na een half uur spelen uitvallen met een nare liesblessure. Deed Goes dan helemaal niks in de 1e helft. Jawel we kwamen zeker tot een aantal redelijke tot goede kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. De meeste ruimte voor ons lag op de rechterflank maar werd te weinig benut. De paar kansen die we over die zijde met een goede steekpass kregen leverden wel gelijk gevaar op. Bij rust had het ook makkelijk 2-0 kunnen staan maar door prima keeperswerk van Jamal was de beginstand ook de ruststand n.l 0-0.

In de rust een omzetting in het elftal van Goes. Omid er uit voor Hans die centraal ging spelen en Arsham ging op de linksback positie spelen.  Deze omzetting bracht gelijk meer voetbal en rust bij Goes. De tegenstander had niks in te brengen op het goede positiespel van Goes wat eindelijk begon te swingen.

De 1-0 kwam tot stand na een corner van rechts genomen door Attila. De bal werd de 16m uitgewerkt en opgepikt door Boudewijn die met de bal aan de voet de 16m in dribbelde en scoorde. Daarna was de beer los bij Goes. De ene na de andere kans werd gecreëerd en al snel hadden Kadar, Bajram en Atiila het voorbeeld van Boudewijn gevolgd.  Met wat meer overzicht voor de goal hadden we zeker met 7 of 8-0 kunnen winnen. In de 2e helft nog 2 wissels. Serkan en Ibi er in voor Niek en Kadar. Daar was Arjan Sandee de trainer van Wolphaartsdijk het niet helemaal mee eens. Maar ja een winnende trainer heeft altijd recht van spreken.

Een wedstrijd die letterlijk en figuurlijk uit 2 helften bestond. Een slechte 1e helft en een prima 2e helft. Dan laten de meeste spelers van Goes Zaterdag zien dat ze goed kunnen voetballen. Jammer soms van de zaalvoetbalacties maar dat vinden deze jongens juist zo mooi.  Probeer als team te blijven voetballen en dan komen er zeker nog meer overwinningen bij.

Na de wedstrijd weer de bekende overwinningselfie uit de kast gehaald. Deze foto snel naar Huseyin In Turkije gestuurd om te laten zien dat de eerste overwinning van Goes Zaterdag een feit was.

Leuk om eenmalig weer eens op de bank te zitten en met het te coachen team een wedstrijd winnend af te sluiten.  De aanleiding hiervoor was helaas minder leuk. Na de zaterdag komt de zondag en dan ga ik weer als teammanager mee met Goes Zondag voor een wedstrijd tegen FC Volendam. Een groter contrast in accommodatie en niveau is bijna niet denkbaar. De enige overeenkomst zijn de clubkleuren oranje zwart. Nu maar hopen dat Goes Zondag het goede voorbeeld van Goes zaterdag kan volgen.

Met sportieve groet.
Ron