ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Fotoverslag/verslag Jong Volendam - GOES 1 (zon)

Fotoverslag/verslag Jong Volendam - GOES 1 (zon)

Zondag 30 september speelde Goes 1 (zondag)uit in Volendam tegen Jong Volendam, de koploper in de derde divisie.
Helaas was de thuisploeg een maatje te groot. Het duel eindigde in een 5-1 nederlaag voor Goes.

GOES loopt voor de tweede achtereenvolgende keer een nederlaag op in een uitwedstrijd. Ging de vorige, ietwat ongelukkig, verloren bij JVC Cuijk (4-3), nu werd het, enigszins geflatteerd, een fors uitgevallen 5-1 nederlaag.
De eerste mogelijkheid op het kunstgras in het KRAS-stadion was voor de bezoekers.
Binnen de minuut probeerde Daniël Wissel, de geheel vrijstaande Erwin Franse te bereiken, mar zijn pass werd geblokt. Het spel golfde in de beginfase op en neer. Beide ploegen kregen wat kansjes en corners te nemen, maar het leverde niets op.
GOES was gevaarlijk bij een omschakelmoment, waar Erwin Franse Mart de Kroo wist te bereiken, maar zijn schot werd gekraakt. Daarvoor had Sherief Tawfik een corner van Tim de Winter recht op keeper Barry Lauwers gekopt.
Het sterke Volendam, met trainer Johan Steur, is niet voor niets de ongeslagen koploper in deze 3e divisie, counterde erop los, maar een voorzet werd geblokt door Roycel James en even later ging een voorzet aan iedereen voorbij. Rechterverdediger Jop Dekker, op de plaats van de geblesserde Klaas van Hecke, wist met een prima tussenkomst, erger te voorkomen en een corner werd uit de “16” gekopt door Erwin Franse.
In de 16e minuut kwam Daniël Wissel ten val in het strafschopgebied van de tegenstander en moest, ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie, op een brancard worden afgevoerd. Brian Meulmeester wist een schot te pareren en Steve Schalkwijk, weggestoken door Mart de Kroo, zag zijn voorzet onderschept worden door de Volendam-keeper.
In de 30e minuut kreeg de thuisclub, na een overtreding van Ray Kroon, een vrije schop, recht voor het doel op de rand van de cirkel (20 m). Gijs Smal wist eenvoudig langs de muur, laag in de hoek, de thuisclub op 1-0 te schieten. GOES ging niet bij de pakken neerzitten.
Na een één-tweetje met Steve Schalkwijk werd het schot van Mart de Kroo uit de korte hoek gebokst. In de slotfase van de eerste helft kreeg GOES de grootste mogelijkheid voor de gelijkmaker. Een verre inworp van Jarreau Manuhuwa kwam ongelukkig op de arm van een verdediger en de scheidsrechter besliste penalty.
Mart de Kroo zette zich achter de bal, maar schoot hoog over ....
Volendam was in de slotseconden nog gevaarlijk met een schuiver, maar deze werd gestopt door Brian Meulmeester. Ruststand 1-0.
Na de hervatting waren er wederom kansjes voor beide ploegen. Het was GOES, dat na een corner van Ray Kroon, door aanvoerder Ruben Hollemans, via de onderkant van de lat, op gelijke hoogte kwam (56’ 1-1).
De vreugde was van korte duur, want vijf minuten later leidde balverlies van Ruben Hollemans een tegenaanval in, die bij de 2e paal werd ingetikt door Derry John Murkin (2-1).
Hierna was GOES het spoor volledig bijster. Aanval op aanval kwamen op het GOES-doel af.
Roycel James liet zich op de achterlijn verrassen, maar Brian Meulmeester wist nog te redden. Drie minuten later was het wel raak. Kevin van Gasteren schoot uit een  “onmogelijke” hoek, toch de 3-1 binnen (78’). Dezelfde speler kreeg in de 83e minuut zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken.
Met 10 man, waarbij het leek of de bezoekers met z’n tienen speelden, wisten de koplopers nog tweemaal toe te slaan. Eerst was het invaller Moraizio de Souza die vanaf eigen helft naar de 4-1 soleerde en amper één minuut later werd een schot van Jari Vlak licht getoucheerd, waardoor ook Brian Meulmeester kansloos was (86’ 5-1).
Een verdiende overwinning, dat zeker.
A.s. zondag komt de, ook nog ongeslagen, nummer 2 van de ranglijst op bezoek in Goes.
De brigade van Rogier Veenstra zal zich moeten herpakken en weer het goede gevoel moeten vinden. Veel succes......

Scheidsrechter: Dhr. N.N.H.J. Tunnissen (Horst)
Assistent 1:        Dhr. G. Jansen (Heerenveen)
Assistent 2:        Dhr. S.F. Bosscha (Oemkerk)

GEEL: Kevin van Gasteren (65’ + 83’) en Derry John Murkin (68’) beiden Jong Volendam.
           Ray Kroon (74’) en Mart de Kroo (90’) beiden GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Jop Dekker (76’ Remon de Vlieger), Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Roycel James; Tim de Winter (76’ Ruben Besuyen), Ruben Hollemans, Mart de Kroo; Erwin Franse, Daniël Wissel (21’ Ray Kroon), Steve Schalkwijk.

Wisselspelers: Dennis Uyl, Hiep Nguyen, Jesse Bank.


Jan Tierie.

Klik hier voor de foto's van Ron Amperse.

 

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media