Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Goes 1-Oostkapelle 1 (vriendschappelijk)

Goes 1-Oostkapelle 1 (vriendschappelijk)

Onder winterse omstandigheden speelde GOES op het kunstgras van “Het Schenge” een oefenwedstrijd tegen zaterdagtweedeklasser Oostkapelle.
Het team van trainer Jaimy van Bloppoel combineerde er lustig op los en hanteerde, als het mogelijk was, de “lange bal” , waar de snelle voorwaartsen wel raad mee wisten. Na 3 kansjes voor GOES (Daniël van dichtbij naast, schot Francis gestopt met de voet en Remon, die een pass van Ray Kroon met een boogbal naast afwerkte) waren de bezoekers een stuk effectiever.
Sjoerd Verhulst soleerde door het centrum en passeerde doelman Nando Pijnenburg (11’ 0-1). Vijf minuten later rondde Maarten Hazelaar een dieptepass doeltreffend af (0-2). Niet veel later werd Sherief Tawfik uitgekapt en zag Nando de bal, tot zijn opluchting, net naast zijn doel gaan.
GOES deed wat terug via Tim de Winter, die zijn tegenstander uitspeelde en met links de 1-2 inschoot. De wedstrijd was hierna meer in evenwicht en Daniël Wissel schoot, na een snel genomen vrije schop, op de doelman. Oostkapelle zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en in de slotfase zag Ray Kroon zijn schot gestopt. Ruststand 1-2.
Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Na enkele kansjes aan beide zijden, stuurde Ruben Hollemans, de na rust ingevallen, Erwin Franse diep en hij wist beheerst de gelijkmaker binnen te schieten (67’ 2-2).
Nando Pijnenburg moest diverse malen in actie komen om zijn doel schoon te houden, hierbij uitstekend geholpen door o.a. Klaas van Hecke die een snelle counter wist te onderscheppen. Ruben bereikte Daniël, maar de keeper wist te redden, Remon de Vlieger wist een teruggetrokken bal van Klaas niet laag te houden en Erwin Franse, diepgestuurd, schoot naast. In de voorlaatste minuut werd het uiteindelijk toch 3-2. Na een snelle aanval bereikte Erwin Franse Remon de Vlieger die “koel” scoorde. Boy de Jonge leverde in de extra tijd nog een voorzet af die door Daniël Wissel op de bovenkant van de lat werd gekopt.
Scheidsrechter Leo Uitterhoeve floot hierna voor het einde en konden de trouwe volgelingen de warmte op gaan zoeken.

GOES: Nando Pijnenburg; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Rick de Punder (46’ Arsham Haghayegh), Jop Dekker (46’ Boy de Jonge); Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger; Francis Kabwe Manengela (46’ Erwin Franse), Daniël Wissel, Ray Kroon.

Wisselspeler/assistent scheidsrechter: Brian Meulmeester.

Melvin van Bloppoel