Home / Senioren / Goes 3 / Verslagen / Balbezit en kansen

Goes 4 Balbezit en kansen

Foto's

De inhaalwedstrijd Zeeland Sport 3-Goes 4 eindigden 2-1. Dus ook de laatste wedstrijd in 2015 van het vierde, leverde wederom geen overwin-ning op. Hoe anders zou de uitslag zijn geweest als de vele kansen, die Goes 4 kreeg, waren benut?

Zowel in de eerste als in de tweede helft kregen de mannen van Jean Dooms vele kansen om deze sportieve wedstrijd ruim in het voordeel van het vierde te beslissen. Helaas, het liep ook dit keer weer iets anders.
Goes 4 was voetballend de betere ploeg over de hele wedstrijd gezien, het elftal wist elkaar te vinden en aan verschillende individuele acties, ging vaak een mooie combinatie vooraf.
Toch kwam Zeeland Sport in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. In de ogen van de scheidsrechter werd binnen de 16 meter hands gemaakt. Er werd duidelijk getwijfeld door iedereen of het wel opzettelijk was, maar de bal belandde op de stip en dit buitenkansje werd door de thuisploeg benut, 1-0.
Goes 4 bleef voetballen en creëerde vele kansen. Of de keeper stond in de weg of er werd niet goed gemikt.
Ja en dan zie je, dat een ongevaarlijk lijkende uitval van onze tegenstand-er, uiteindelijk de 2-0 opleverde wat ook de ruststand was.

De tweede helft was Goes 4 de ploeg met de meeste balbezit en dat leverde eindelijk de aansluitingstreffer op. Sinan, wie anders, schoot de bal langs de Zeeland Sport keeper binnen, 2-1. Er was nog geruime tijd te spe-len om de stand in het voordeel van het vierde om te buigen, maar dat luk-te, ondanks het veldoverwicht niet. Langzaam verdwenen de krachten uit het vierde en konden onze gastheren af en toe nog gevaarlijk worden. Er werd niet meer gescoord, de eindstand van deze wedstrijd 2-1, kon geno-teerd worden op het wedstrijdformulier.

De eerste helft van de competitie zit er op. Een eerste helft waar het vierde, regelmatig, gebruik heeft moeten maken van spelers uit de jeugd en het derde elftal. Waarvoor dank natuurlijk. Maar de eerste helft liet ook een steeds beter voetballend Goes 4 zien. En dat biedt hoop voor de tweede seizoenshelft, dat op 14 februari 2016 weer begint.

René

Nikki Nelisse