ING
VV GOES » Senioren » Goes 1 » Verslagen » Goes 'wint' in tweede helft Jong Ajax

Goes 'wint' in tweede helft Jong Ajax

27-07-2011

foto's Foto's 2  ,,Ik heb rust gekregen", was het antwoord van Mounir El Hamdaoui op de vraag waarom hij gisteravond niet meespeelde met Jong Ajax tegen Goes.De spits liet er meteen een veelbetekende glimlach op volgen. El Hamdaoui is in ongenade gevallen bij Ajax-trainer Frank de Boer, waardoor hij weg mag bij de Amsterdammers. Waarschijnlijk daarom nam de landskampioen geen risico met de aanvaller. De fans hadden El Hamdaoui gisteren graag aan het werk gezien. Het meespelen van Ismäel Aïssati vergoedde de teleurstelling van met name de jongste fans enigszins. Jong Ajax, waar de uit Terneuzense afkomstige spits Tom Boere in de basis startte, won het duel met 5-2. Vooral voor de rust was de wedstrijd het aanzien meer dan waard. De bezoekers combineerden vlot en stichtten met name via de flanken veel gevaar. Naast Ricardo Kip en Mats Rits (goed voor de 0-1) maakte vooral Harry Forrester een goede indruk.

De testspeler van Aston Villa schoot drie keer raak. Zowel bij de 0-2 als de 0-5 rondde hij fraai af in de rechterbovenhoek. Ook Boere pikte zijn doelpunt mee. Voor de rust was hij niet tevreden over zijn spel. ,,Vreemd genoeg liep hij bij mij in de tweede helft een stuk beter", vond hij. Boere is samen met zes teamgenoten van kampioensploeg A1 overgeheveld naar de selectie van Jong Ajax. Hij omschrijft die overgang als een grote en belangrijke stap richting het eerste elftal. ,,Maar die weg is nog lang", liet Boere (18) er meteen op volgen. ,,Tot nu toe gaat het redelijk. Maar fysiek is het behoorlijk aanpoten." Er worden bij Jong Ajax andere dingen verwacht dan bij A1. Hoewel de verrichtingen van de schaduwploeg van de

Amsterdammers nog altijd in het teken staan van opleiden, wordt ook meer de nadruk gelegd op de resultaten. ,,En dat is een proces dat best veel van spelers eist."

De kersverse zondageersteklasser Goes dreigde voor de rust af te stevenen op een pak slaag. In de tweede helft herpakte de thuisploeg zich. Jong Ajax, dat onder anderen Aïssati en Rits naar de kant had gehaald, kon de goede lijn van de eerste helft niet doortrekken. Goes, dat zowat een heel elftal nieuwelingen heeft aangetrokken, viel meer aan en stichtte ook daadwerkelijk gevaar. Dit resulteerde na ruim een uur in een treffer van Shannon Braafhart. De aanvoerder schoot raak uit een strafschop na een overtreding van Jong Ajax-doelman Ghiel Kramer op Kyle Doesburg. De cirkel voor de afscheidnemende Braafhart (40) was daarmee rond. Zijn eerste wedstrijd ooit voor Goes was in 1995 ook tegen Ajax. Toen verloor zijn ploeg overigens met 0-7. ,,Mooier kun je je voetballoopbaan niet eindigen", zei een breed lachende Braafhart, die een applauswissel kreeg. De verdediger blijft nauw betrokken bij Goes 1, want hij wordt komend seizoen elftalleider. Het slotakkoord was in de 82e minuut van Ferry Bordui. Na prima voorbereidend werk van de mee naar voren opgestoomde Thomas van den Houten stiftte hij de bal op wonderschone wijze vanaf rechts in de linkerbovenhoek. 

Goes-Jong Ajax 2-5 (0-5). 3. Mats Rits 0-1, 16. Harry Forrester 0-2, 28. Tom Boere 0-3, Harry Forrester 0-4, 41. Harry Forrester 0-5, 62. Shannon Braafhart 1-5, 82. Ferry Bordui 2-5. Scheidsrechter: D. Alssema (Goes). Aantal toeschouwers: 1750.

bron: PZC

Ontwerp en realisatie door: LMG reclame & multmedia