Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / GROENE STER-vv GOES

GROENE STER-vv GOES

De verste uitwedstrijd van dit seizoen (186 km. via Antwerpen), tegen Groene Ster in het Limburgse Heerlerheide, leverde welgeteld “nul” punten op.
GOES, dat in exact dezelfde basis-opstelling van start ging als in de thuiswedstrijd op 22 oktober 2017 (uitslag 2-1), vond een tegenstander die lering had getrokken uit deze wedstrijd. Zich terugtrekken op eigen helft, de gevaarlijke vleugelspelers zoveel mogelijk uitschakelen en als de kans zich voordoet met een lange bal de snelle aanvallers aan het werk zetten .....
GOES had dus optisch een overwicht, maar daar alleen win je geen wedstrijd mee.
In de 5e minuut wist doelman Brian Meulmeester een vrije schop uit de lucht te plukken en zijn collega aan de andere kant moest 5 minuten later een kopbal van Daniël Wissel, na een vrije schop van Remon de Vlieger, van onder de lat tikken. Nog eens twee minuten later kopte Erwin Franse op de paal. Brian Meulmeester was attent bij een schot en in dezelfde 15e minuut werd een schot van Sherief Tawfik geblokt, waarna de ingeschoten rebound van Francis Kabwe Manengela door de keeper met de voet werd gestopt.
Een counter van de thuisclub leverde in de 18e minuut een 1-0 voorsprong op, nadat een diepgaande speler de bal vanaf links panklaar breed legde en die door Cliff Pötgens simpel ingeschoten werd.
GOES kreeg meerdere corners te nemen, maar die leverden geen resultaat op. In de 26e minuut kon er weer een speler alleen op het GOES-doel afgaan, maar Brian wist deze kans onschadelijk te maken. Een schot van Francis Kabwe Manengela, nog geraakt door een verdediger, werd weer vanonder de lat weggehaald.
De thuisclub kwam er nog diverse malen gevaarlijk uit, maar de verdediging wist doelpunten te voorkomen. Ruststand 1-0.
In de tweede helft was GOES als eerste gevaarlijk. Een ingestudeerde corner werd na een overstapje ingeschoten door Ruben Hollemans, maar zijn schot werd geblokt, waarna Sherief Tawfik zijn kopbal over zag gaan. Een kopbal van Daniël Wissel, na een corner van Remon de Vlieger, was te slap en hierna was het de thuisclub die nadrukkelijker in de wedstrijd kwam.
De verdedigers Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke en Jop Dekker moesten beurtelings ingrijpen bij levensgevaarlijke counters en Brian Meulmeester fungeerde als extra slot op de deur.
Francis schoot, na een passje van Ruben Hollemans, over. In de 76e minuut viel de beslissende 2-0. Alweer na een snelle uitval kreeg Sherief Tawfik na een overtreding geel en mocht Mick Hellemons aanleggen vanaf 11 meter. Brian zat er nog heel dichtbij, maar via de binnenkant van de paal ging de bal binnen. Raymond Wolff zag zijn schot geblokt worden en Ruben Hollemans schoot uit de draai over. In blessuretijd wist Brian, weer in een 1 tegen 1 situatie, weer redding te brengen.
Treffend was een opmerking op de tribune: “GOES kan wel tot carnaval blijven voetballen, maar scoren zullen ze niet .......”

Scheidsrechter: Dhr. N.H.H.J. Tunnissen (Venray)
Assistent 1:        Dhr. R. Metsemakers (Beek)
Assistent 2:        Dhr. G.M.M.H. Linke (Maastricht)

GEEL: Tom Hermans (34’), Maikel v. Kesteren (41’) en Dave Velraeds (61’) Groene Ster.
           Klaas van Hecke 13’) en Sherief Tawfik (76’) GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Jop Dekker (65’ Ray Kroon); Tim de Winter (78’ Raymond Wolff), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (72’ Yannick v.d. Woestijne); Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela.

Wisselspelers: Nando Pijnenburg, Arsham Haghayegh.

Denzel Paauwe