Home / Senioren / Goes 1 / Pas geschorst na vijfde gele kaart

Pas geschorst na vijfde gele kaart

Amateurvoetballers  in de hoofd- tot en met de vijfde klasse klaagden de laatste jaren steen en been; al na de vierde gele kaart werden ze voor één duel geschorst en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing.

Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart.

Bekertoernooi
Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de vierde gele kaart in een bekerwedstrijd volgt één wedstrijd schorsing. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart. Opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor competitieduels.

Nacompetitie
Ook voor de nacompetitie geldt een afzonderlijk systeem. Alle voetballers beginnen het toetje op ‘nul ‘ en worden bij hun tweede gele kaart voor één wedstrijd geschorst.

Bron: www.bndestem.nl

Sem Nelisse