Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag EDO hfc 1-GOES 1 (nacompetitie)

Verslag EDO hfc 1-GOES 1 (nacompetitie)

EDO hfc – GOES

GOES is de nacompetitie 1e klasse / hoofdklasse voortvarend begonnen. Tegen de Haarlemsche Football Club “Eendracht Doet Overwinnen” , opgericht 1 maart 1897, speelde GOES een puike wedstrijd.
In dezelfde basisopstelling als tegen Nemelaer, waren de mannen van trainer John Karelse duidelijk beter dan die van trainer Koos Waslander, in het verleden nog assistent-trainer van John, toen deze de leiding had bij NAC Breda.
Wel was de eerste grote kans voor de thuisclub, maar het in geringe getale opgekomen publiek zag dat een open kopkans van dichtbij door Dennis Uyl onschadelijk werd gemaakt. Daarvoor was Francis Kabwe Manengela, diepgestuurd door Ruben Hollemans, al gevaarlijk geweest, maar zijn schot, met links, werd door de keeper tot corner verwerkt.
In de 20
e minuut kwam GOES op voorsprong. Een verre inworp van Jelle Klap, halverwege de helft van EDO, ging richting Steve Schalkwijk, stevig aangepakt door zijn tegenstander, die weinig oog had voor de bal. De attente Erwin Franse kon als lachende derde op het doel afgaan en uit een schuine hoek onder de keeper door de 0-1 scoren.
Hierna golfde het spel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Zo was EDO gevaarlijk bij een uitval (voorzet van links over gekopt) en bij een corner (keiharde kopbal rakelings over). GOES kreeg kansjes via Steve (steekbal van Ray Kroon net iets te hard), Remon de Vlieger (eerst de bal over de keeper gewipt en daarna zijn kopbal van de doellijn gehaald), Erwin (klutsbal na voorzet van Steve over geschoten) en Francis (keihard schot recht op de keeper). Het duurde tot de 44
e minuut voor GOES weer kon juichen. De tot “de man off the match “ uitgroeiende Erwin Franse, zag zijn afgemeten voorzet doeltreffend ingekopt worden door Steve Schalkwijk (0-2).
EDO, dat zijn laatste vier competitiewedstrijden had verloren en een doelsaldo had van +2  (40-38), zou een prestatie van formaat moeten leveren om de wedstrijd nog te laten kantelen.
Die hoop was echter al snel vervlogen. Een schitterende cross-pass van Remon de Vlieger bereikte Ray Kroon, die naar binnen kapte en de bal hoog in de touwen joeg (49’ 0-3). Drie minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Na een supersnelle omschakeling was het weer Erwin met een goede voorzet en Ray die alweer hard inschoot (0-4).
EDO drong hierna nog wel aan en verdiende verschillende corners en vrije trappen, maar Dennis Uyl, geassisteerd door zijn verdediging, hield zijn doel schoon. Even was er nog wat opwinding toen Erwin Franse, diepgestuurd, ver buiten “de 16” in botsing kwam met de keeper, maar zowel de brancard als de kaarten waren niet nodig. Maarten van Rosevelt en Boy de Jonge mochten ook nu weer speelminuten maken en maakten een goede indruk.
Geen blessures erbij, geen kaarten en ook nog een winnende penalty-serie, die na elke wedstrijd wordt genomen.
De eerste strafschop van EDO werd gestopt door Dennis Uyl. Sherief Tawfik scoorde voor GOES 0-1, via de binnenkant van de paal werd het 1-1. Remon de Vlieger zette GOES weer op voorsprong, maar weer kwam EDO langszij (2-2). De penalty van Steve Schalkwijk werd gestopt en Dennis voorkwam met een redding dat EDO voor het eerst op voorsprong kwam. Klaas van Hecke schoot recht op de keeper en Dennis werd getruckt met een “Panenka” (3-2). Teun Rentmeester nam zijn verantwoordelijkheid en schoot hoog in de linkerhoek de 3-3 in de touwen en hierna ging het “om en om”.
De EDO penalty belandde hard op de lat en Jelle Klap tenslotte zorgde ervoor dat ook de penalty-serie op naam van GOES kwam, door hard linksonder raak te schieten (3-4).
A.s. zondag de thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Alverna uit Wijchen, dat wat goed te maken heeft, want zij verloren hun thuiswedstrijd met maar liefst 1-6 van Wittenhorst.
GOES is dus gewaarschuwd .....

Scheidsrechter: Dhr. N. Zeeman (Sneek) Geel: ------
Assistent 1:       Dhr. A.C.M. Werrelmann (Eindhoven)
Assistent 2:       Dhr. D. De Haan (Emmeloord)

GOES: Dennis Uyl; Jelle Klap, Teun Rentmeester, Sherief Tawfik, Klaas van Hecke; Francis Kabwe Manengela (76’ Boy de Jonge), Ruben Hollemans (68’ Maarten van Rosevelt), Remon de Vlieger; Erwin Franse (80’ Deladier Bolivar), Steve Schalkwijk, Ray Kroon.

Wisselspeler: Kariem Amer.

Sem Nelisse