ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag en foto's GOES 1 (zon) - ADO '20 (5-0)

Verslag en foto's GOES 1 (zon) - ADO '20 (5-0)

Zondag 7 oktober 2018 werd op het Schenge de wedstrijd Goes 1 - ADO '20 gespeeld. Een topper: Goes op de vijfde plaats en ADO '20 opde tweede plaats in de derde divisie. Na 90 minuten stond de teller op 5 voor Goes en 0 voor ADO '20. Het verslag is van Jan Tierie.

GOES heeft zich wonderwel hersteld van de fors uitgevallen nederlaag (5-1) bij Jong FC Volendam. De ook nog ongeslagen nummer 2 van de ranglijst, ADO ’20 uit Heemskerk, was het slachtoffer van de Goese dadendrang.

Door de blessure van Daniël Wissel, was Steve Schalkwijk in de spits geposteerd en kreeg Ray Kroon, na zes invalbeurten, een basisplaats op de linkervleugel. Jop Dekker speelde, net als vorige week, rechtervleugelverdediger in plaats van de geblesseerde Klaas van Hecke.
Op een zonnig “Het Schenge” kwam het eerste gevaar van de bezoekers, toen de rechterspits naar binnenkapte en rakelings naast schoot.
Een paar minuten later was Sherief Tawfik belangrijk bij een tussenkomst, waarna Brian Meulmeester het gevaar definitief kon afwenden.
Het was GOES dat op voorsprong kwam. Een slimme passeeractie van Erwin Franse leverde hem ruimte op, waarna hij met een passje op maat Steve Schalkwijk weg stuurde, die met een schuiver in de verre hoek de 1-0 liet aantekenen (10’). De bezoekers leken niet aangeslagen en bleven de aanval zoeken. Jarreau Manuhuwa wist met een kopbal een voorzet te onderscheppen en Brian Meulmeester was op z’n post bij een vrije schop. Bij een scrimmage voor het GOES-doel wist hij zich daarna tweemaal in de baan van het schot te gooien en zodoende de gelijkmaker te voorkomen.
GOES kreeg ook wat kansjes. Een scherpe voorzet van Ray Kroon werd op een haar na gemist door Steve Schalkwijk en even later schoot hij, na een te korte terugspeelbal, uit een scherpe hoek op de keeper. In de slotfase kwam GOES uit de omschakelijng op 2-0.
Ray Kroon kwam na een verre inworp van ADO, net buiten het eigen 16-meter gebied in balbezit en kreeg de bal gelukkig mee. Met een verre pass bereikte hij op links Steve Schalkwijk, die op zijn beurt met buitenkant rechts voorgaf op Erwin Franse die bij de 2e paal in kon schieten (44’ 2-0). Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een schot van ADO-speler Jesper de Vré wat naast ging.
Met dezelfde spelers begon GOES aan de tweede helft, waarin ADO ’20 in het begin, duidelijk een overwicht had. Een voorzet vanaf rechts werd door Clive Keus geschampt in plaats van gekopt, en ging voorlangs. Een voorzet, na een missertje van Roycel James, werd met een hakje teruggelegd door Clive Keus op Raymond de Waard, maar het schot werd gekeerd door Meulmeester. Even later eenzelfde situatie met een teruggelegde bal op Cani Yilmaz. Zijn harde schot werd vanonder de lat getikt door Brian. Met een vrije schop voor ADO op een kansrijke plaats, die hard over en naast werd geschoten, werd het overwicht van de bezoekers afgesloten.
GOES nam de regie weer over en wist binnen 10 minuten, drie keer te scoren.
Een vrije schop vanaf eigen helft, door Roycel James, kwam precies bij de diepgaande Tim de Winter, die de bal onder de opspringende doelman in het doel schoot (67’ 3-0). Tim was amper 7 minuten eerder in het veld gekomen voor Mart de Kroo. Vijf minuten later werd Steve Schalkwijk, diepgestuurd door Sherief Tawfik, onderuit getrokken in de “16” en Remon de Vlieger schoot de penalty laag in de hoek, nog geraakt door de vingertoppen van keeper Mats v.d. Wijst (72’ 4-0). Drie minuten later bezorgde een andere invaller, Ruben Besuyen, de bal bij Tim de Winter, die na een simpele beweging, fraai de 5-0 hoog in de touwen schoot. Een voorzet van opnieuw Ruben Besuyen wer bij de 2e paal ternauwernood gemist door Steve Schalkwijk.
Dan rest ons alleen nog te vermelden dat Arnold Dalebout zijn debuut maakte in de 3e divisie. Als omroeper verving hij good-old Piet de Kok.
A.s. zondag staat de uitwedstrijd tegen EVV in het Limburgse Echt op het programma.
Een gerenommerde tegenstander die, toen GOES nog in de 3e klasse A speelde, seizoen 2007-2008, al in de hoofdklasse B uitkwam.
Na 3 seizoenen promoveerde EVV naar de TOP-klasse, waar het 6 seizoenen in speelde en tenslotte volgden er nog 2 seizoenen 3e divisie.
Vorig seizoen eindigde EVV daarin op plaats 13, met 39 punten uit 34 wedstrijden en een doelsaldo van 32-48. Maar resultaten uit het verleden .....
Het zal een moeilijke klus worden voor de mannen van Rogier Veenstra, maar in ieder geval veel succes ......

Scheidsrechter: Dhr. B. Witlox (Berlicum)
Assistent 1:        Dhr.  A.J. Zoutendijk (Delfgauw)
Assistent 2:        Dhr. B. Cakir (Den Bosch)

GEEL: Mart de Kroo (57’), Roycel James (70’) en Jarreau Manuhuwa (79’) allen GOES.
           Luc Schuffelen (72’) ADO’20.

GOES: Brian Meulmeester; Jop Dekker, Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Roycel James (71’ Ruben Besuyen); Mart de Kroo (60’ Tim de Winter), Ruben Hollemans (C), Remon de Vlieger; Erwin Franse, Steve Schalkwijk, Ray Kroon (76’ Hiep Nguyen).

Wisselspelers; Dennis Uyl en Jesse Bank.


Jan Tierie.

        Klik hier voor de foto's

 

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media