ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag en foto's Goes 1 (zon) - FC Lisse (9-11-2019)

Verslag en foto's Goes 1 (zon) - FC Lisse (9-11-2019)

Interim-trainer Daan Eikenhout startte in zijn debuut-wedstrijd met één opvallende basisspeler. Remon de Vlieger kreeg zijn 2e basisplaats van het seizoen. Jelle Klap was ook weer beschikbaar na zijn blessure, waardoor Ralph de Kok en Jesse Bank weer op de bank moesten plaatsnemen.
De start was overrompelend. Binnen 30 seconden bediende Daniël Wissel zijn compaan Steve Schalkwijk, die leek te gaan scoren, maar op miraculeuze wijze wist een verdediger de bal nog tot corner te werken, waarna de ingestudeerde corner ook nog eens mislukte ......
GOES was zo heel dicht bij de openingstreffer. Dat zou bijzonder zijn geweest, want tot nu toe kwam GOES in het eerste halfuur van een competitiewedstrijd slechts aan één doelpunt toe.
Alleen bij Barendrecht scoorde Steve Schalkwijk in de 11e minuut de 0-1.
In plaats van op voorsprong leek GOES  in de 22e minuut op achterstand te komen, maar Tim de Winter wist een ingekopte bal van de doellijn te halen. Niet veel later kreeg een glijdende Jarreau Manuhuwa de bal ongelukkig tegen zijn arm en de scheidsrechter oordeelde penalty.
Brian Meulmeester wist de ingeschoten strafschop van Kubalay Koylu te stoppen. Lisse zette wat meer aan  maar verschillende mogelijkheden werden door de GOES-verdediging onschadelijk gemaakt. Rust 0-0.
Na de hervatting was het opnieuw Daniël Wissel die Steve Schalkwijk bereikte. Met links liet deze doelman Erik Cummins kansloos (52’ 1-0).
GOES kreeg hierna verschillende kansen om de voorsprong te vergroten.
Tim de Winter (schot over en even later zijn schot voor de keeper), Remon de Vlieger (schot met rechts te zacht), Steve Schalkwijk (mislukt schot), nogmaals Steve na actie Tim de Winter (schot rakelings naast) en Sylvio Hage (voorzet voor de keeper), maar geen doelpunt.
Als jezelf niet scoort, enz., enz.....
In de 85e minuut wist Sherief Tawfik nog tussenbeide te komen ten koste van een corner. Deze werd tegen de onderkant van de lat gekopt en daarna opnieuw ingezet. De rebound werd ingeschoten door invaller Luca Tarani  (1-1).
Amper twee minuten later werd het pleit beslecht. Jelle Klap verspeelde de bal op het middenveld en na een dieptepass wist Brian Meulmeester in eerste instantie nog te redden, maar een andere invaller, Tom Duindam, besliste de wedstrijd (87’ 1-2).
Zoals gemeld, één doelpunt voor GOES in het eerste halfuur van een wedstrijd en maar liefst negen !!!! tegentreffers in het laatste kwartier ...... Dan is het moeilijk wedstrijden winnen.
Toch mag men de moed niet verliezen. Belangrijk is het om kansen te blijven creëren en als alles dan eens ten goede keert komen de doelpunten vanzelf.
Er staan nu twee uitwedstrijden op het programma.
A.s. zaterdag gaan we op bezoek bij VVSB in Noordwijkerhout (de nr. 6 van de ranglijst) en één week later staat de verste uitwedstrijd in het Friese Harkema gepland. Na 312 km. zijn de Harkemase Boys onze tegenstander, de huidige nr. 4.
Het zullen ongetwijfeld zware wedstrijden worden, maar in ieder geval: Veel succes....

Scheidsrechter: Dhr. L.P.S. Cairo (Den Bosch) GEEL: Tim de Winter (25’)  GOES.
Assistent 1:        Dhr. J.A. Korneef (De Lier)
Assistent 2:        Dhr. C.A.M. Maas (Oosterhout)

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (89’ Sylvio Hage); Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (79’ Hiep Nguyen), Daniël Wissel.

Wisselspelers: Lorenzo Hoekman, Miquel Crucq, Hakan Basagac, Jesse Bank, Ralph de Kok.

Jan Tierie.

Foto's: René van der Vliet

Klik hier voor de foto's.

Pupil van de week

     Cherif Bah

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media