Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag en foto's GOES 1 (zon) - HBS Craeyenhout (2-1)

Verslag en foto's GOES 1 (zon) - HBS Craeyenhout (2-1)

Zondag 23 september speelde Goes thuis tegen HBS Craeyenhout uit Den Haag. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong
Goes kon pas na rust iets terug doen. Ray Kroon wist de gellijkmaker te scoren en even later werd het 2-1 door Daniël Wissel.

GOES heeft ook de derde thuiswedstrijd van deze competitie winnend afgesloten. Na Westlandia, de nr. 5 van het vorige seizoen (4-0), vervolgens OFC, de nr. 6 (2-1), werd nu ook het Haagse HBS, de nr. 12, aan de zegekar gebonden, al ging dat met de nodige moeite en ook wel met een beetje geluk.

Op een nat “Het Schenge” kreeg GOES de eerste corner te nemen. Tim de Winter nam deze en na een overstapje schoot Daniël Wissel over. Even daarna werd een voorzet van oud-Feyenoord speler en ex-international Ruben Schaken verkeerd geraakt door Jarreau Manuhuwa, wat ook de gasten een corner opleverde. Deze werd uit de “16” gekopt door Daniël Wissel. De eerste grote mogelijkheid was ook voor HBS. Een hard schot over het gladde veld kreeg Brian Meulmeester niet onder controle, maar de rebound ging, mede door goed storen van Brian, via de bovenkant van de lat over.
In de 20e minuut was het echter wel raak voor de bezoekers. Een voorzet vanaf links werd, eigenlijk van achter het lichaam, ingeschoten door Willem Six (0-1). Na balverlies van Sherief Tawfik kon Ruben Schaken opstomen naar het GOES-doel. Brian Meulmeester was attent en wist de bal van de voet te plukken. GOES kreeg wat kleine kansjes, waarbij o.a. Daniël Wissel niet wist te scoren, maar er wel twee verdedigers geblesseerd achter bleven. Ruststand 0-1.
Was er vóór de “thee” al sprake van gestage regenval, ná de hervatting kwam het echt met “bakken” uit de lucht. Het was weer Schaken die op Brian Meulmeester af kon gaan en hem zelfs ook passeerde, maar hij had hierbij wel een overtreding op Sherief Tawfik voor nodig en werd dus teruggefloten.
In det derde “kwart” van de wedstrijd waren er over en weer wat mogelijkheden, maar beide verdedigingen bleven overeind. Precies bij het ingaan van het laatste “kwart”, kwam Ray Kroon in het veld voor Steve Schalkwijk. Direct hierna werd Daniël Wissel aangespeeld in de diepte en geeft de bal breed op Ray, die binnen een halve minuut na zijn opwachting, de gelijkmaker inschiet in de verre hoek (68’ 1-1).
Vijf minuten later kwam GOES verdiend op voorsprong. Remon de Vlieger zet een één-twee combinatie op met Daniël Wissel en geeft hierna eigenlijk een onnauwkeurige voorzet. Verdediger Jimmy Roberti raakt de bal helemaal verkeerd en Daniël Wissel kan eenvoudig de 2-1 inschieten (73’). In de 88e minuut weet Brian Meulmeester nog een hoge voorzet van Schaken te plukken en in de slotminuut caramboleert een vrije schop van Remon de Vlieger plotseling voor de voet van Daniël, die net naast de paal mikt.
GOES heeft dus, na de onnodige nederlaag tegen JVC Cuijk (4-3) van vorige week, de draad weer opgepakt. A.s. weekend staat de “topper” tussen de nr. 1, Jong FC Volendam en de nr. 2, GOES op het programma.
We zijn benieuwd .......

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque (Capelle a/d Ijssel)
Assistent 1:        Dhr. A. De Jong (Katwijk)
Assistent 2:        Dhr. C.D.R. van Hul (Capelle a/d Ijssel)

GEEL:  ---------

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke (31’ Remon de Vlieger), Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Roycel James; Tim de Winter, Ruben Hollemans (C), Mart de Kroo (82’ Jop Dekker); Erwin Franse, Daniël Wissel, Steve Schalkwijk (67’ Ray Kroon).

Wisselspelers: Dennis Uyl, Ruben Besuyen, Jesse Bank, Hiep Nguyen.

Klik hier voor de foto's

Melvin van Bloppoel