Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag en foto's GOES-SPARTA zaterdag 15 juli 2017

Verslag en foto's GOES-SPARTA zaterdag 15 juli 2017

GOES – SPARTA Rotterdam

De kop is er af. Het voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. Voor ca. 900 toeschouwers was op een zonnig “Het Schenge” eredivisionist Sparta Rotterdam te gast.
Na slechts twee trainingen kon GOES in de eerste helft nog redelijk tegenstand bieden. Echt in de allerlaatste seconde van de eerste helft scoorde Thomas Verhaar via de binnenkant van de paal 0-1. Scheidsrechter de Bat floot hierna direct voor de rust.
In de 34
e minuut werd stilgestaan bij de trieste situatie van de jonge Ajacied Abdelhak Nouri. Iedereen applaudiseerde een minuut lang en de Sparta supporters lieten dit vergezeld gaan met vuurwerk en fakkels. Een indrukwekkend moment.
Aanvallend wist GOES niet eenmaal in de buurt te komen van doelman Roy Kortsmit, maar ook de Rotterdammers wisten nauwelijks iets te creëren, behoudens de openingstreffer in de slotminuut. Dat was in de tweede helft wel anders .....
Maar liefst 9x kwamen de mannen van trainer Alex Pastoor tot scoren.
Het scoreverloop:

45’    0-1    Thomas Verhaar

53’    0-2    Ragnar Ache
57’    0-3    Thomas Verhaar
58’    0-4    Mathias Pogba
62’    0-5    Mathias Pogba
66’    0-6    Mathias Pogba (penalty)
75’    0-7    Paco van Moorsel
76’    0-8    Stijn Spierings
79’    0-9    Stijn Spierings
80’    0-10  Ragnar Ache

Ondanks de negen tegendoelpunten in de tweede helft wist keeper Brian Meulmeester zich verschillende keren te onderscheiden. Vooral de korte voorbereidingstijd van de Goesenaren kwam na de “thee” duidelijk aan het licht.

Na afloop van de wedstrijd vond er nog een bijzondere gebeurtenis plaats. De uit Axel afkomstige Spartaan Rick van Drongelen ontving, in het bijzijn van zijn ouders, trainer Alex Pastoor en vertegenwoordigers van zijn school, zijn HAVO-diploma.
Bij de oorspronkelijke uitreiking was Rick, i.v.m. de voorbereiding met Sparta, niet aanwezig, vandaar.
We feliciteren  hem namens GOES met dit resultaat en wensen hem veel succes in zijn verdere carriëre.
Scheidsrechter Joannes de Bat werd geassisteerd door Rik de Jong en Stefan Slabbekoorn.

Sparta was met de volgende spelers afgereisd: Roy Kortsmit, Rick Ketting, Michel Breuer, Bart Vriends, Denzel Dumfries, Sherel Floranus, Rick van Drongelen, Mart Dijkstra, Ryan Sanusi, Stijn Spierings, Deroy Duarte, Paco van Moorsel, Thomas Verhaar, Ilias Alhaft, Mathias Pogba, Dalibor Volas, Ragnar Ache, Jair Oosterlen, Daniël Breedijk, Alex Craninx, Abdou Harroui en Mark Veenhoven.

GOES: Dennis Uyl (46’ Brian Meulmeester); Yannick v.d. Woestijne, Ruben Hollemans, Sherief Tawfik (59’ Mussie Asefan), Klaas van Hecke (67’ Ray Kroon); Francis Kabwe Manengela, Remon de Vlieger, Raymond Wolff (54’ Jaydon Geerlings); Erwin Franse, Daniël Wissel, Ray Kroon ( 59’ Deladier Bolivar).

Niet beschikbaar: Tim de Winter, Boy de Jonge, Jop Dekker, Arsham Haghayegh en de “nieuwkomers” Corné de Jonge, Thijs Rentier, Jan Paul van Hecke en Rick de Punder.

Jan Tierie

Klik hier voor de de foto's.

Sem Nelisse