ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag en foto's Goes - Vlissingen

Verslag en foto's Goes - Vlissingen

Op een héééél koud “Het Schenge”, zaterdag nog sneeuwvrij gemaakt door een aantal spelers van de selectie, georganiseerd door Rogier Veenstra en uiteraard  gesteund door Hans Wisse, werd voor ca. 500 toeschouwers de Zeeuwse “derby” tussen GOES en VC Vlissingen gespeeld.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende “minuut” stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden, pas 20-jarige, Owen Schalkwijk.
Bij een gevoelstemperatuur van onder de -10 graden, was het eerste wapenfeit voor GOES, maar Daniël Wissel schoot hoog over. Erwin Franse mocht alleen op keeper Joan van Belzen afgaan, maar hij schoot in het zijnet. Weer even later verlengde Erwin Franse een pass met een “hakje”, maar toen werd Daniël Wissel (onterecht ??) terug gevlagd.
Halverwege de eerste helft brak Renzo Roemeratoe, namens de bezoekers, door op rechts en zijn voorzet werd in 1 keer naast geschoten door Yves Nyemb. Dit was, naar later zou blijken, het enige noemenswaardige aanvallende gevaar voor Vlissingen in de hele eerste helft......
In de 19
e minuut soleerde Erwin Franse door de Vlissingen-verdediging, maar waar het leek dat centrumverdediger Giovanni Siereveld over zijn eigen benen struikelde, kreeg Erwin de overtreding ??  tegen. Namens GOES belandde een voorzet van Francis Kabwe Manengela op de bovenkant van de lat en drie minuten later schoot Daniël Wissel, na een actie, op de paal, maar nu was Francis wel doeltreffend door de rebound in te schieten (41’ 1-0).
Na de “thee” was het binnen de minuut 2-0. De toeschouwers hadden nog lang niet allemaal hun plekje ingenomen, toen Daniël Wissel alleen op het doel af mocht gaan en hij Joan van Belzen kansloos passeerde (2-0). Francis kreeg nog een goede kopkans, maar hij kopte naast en een voorzet van Daniël, met buitenkant rechts, kon nog net tot corner worden verwerkt.
Net binnen het uur kreeg Vlissingen een mogelijkheid voor een snelle counter, maar dit werd slordig uitgespeeld. Direct hierna wisselde trainer John Karelse 3 spelers tegelijk, een teken dat hij beslist niet tevreden was over zijn team.
Jop Dekker stuurde Erwin Franse nog maar eens diep, maar zijn schot verdween net over de kruising.
Vlissingen bleef ook in de tweede helft aanvallend ver onder de maat. Een harde vrije schop eindigde in de muur en een kwartier voor tijd was invaller Mart de Kroo dichtbij het GOES-doel, maar wist Brian Meulmeester eenvoudig redding te brengen. Even later zeilde een voorzet voorlangs het doel en dat was het wel zo’n beetje.
Namens GOES kopte Raymond Wolff een vrije schop van Ray Kroon naast en in de voorlaatste minuut trokken ze bijna Daniël Wissel’s arm uit de kom, in de “16”, maar volgde er geen reactie van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter M.J. Kok uit Maastricht, die zijn kaarten de gehele wedstrijd op zak kon houden.
Een ,achteraf, gemakkelijke overwinning voor GOES, na de al eerder dik verdiende 1-2 overwinning in Vlissingen. Het was ondanks de vrieskou “hartverwarmend”.
GOES heeft het ritme aardig te pakken. Zie hier de resultaten van de laatste vijf competitiewedstrijden:

Halsteren - GOES             1-1
GOES - Jong den Bosch 3-1
Gemert - GOES 0-5
Woezik - GOES 0-3
GOES - VC Vlissingen 2-0

Tussendoor werd voor de beker Heerjansdam met 2-3 verslagen.

Vier overwinningen op een rij, met daarbij de aantekening dat erin de laatste drie wedstrijden geen doelpunten werden geïncasseerd. Hulde voor het verdedigende gedeelte van de ploeg.
A.s. zondag de uitwedstrijd tegen Jong FC den Bosch. De huidige nr. 3 (37 uit 22) van de ranglijst, na OSS ’20 (47 uit 21) en Halsteren (37 uit 19) kreeg een flinke oorwassing van OSS ’20 met maar liefst 4-0. Zij zullen dit dus wel goed willen maken.
We zijn dus gewaarschuwd .........
De mannen van Rogier Veenstra hebben overigens één punt minder dan den Bosch, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld (36 uit 20).

Scheidsrechter: Dhr. M.J. Kok (Maastricht) GEEL: --------
Assistent 1:        Dhr. M. Moussaoui (Den Haag)
Assistent 2:        Dhr. J. Van Nijnatten (Dongen)

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Jop Dekker;
Tim de Winter(86’Yannick v.d. Woestijne), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (71’ Raymond Wolff); Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela (77’ Ray Kroon).

Wisselspelers: Dennis Uyl, Rick de Punder, Thijs Rentier, Boy de Jonge.


Jan Tierie.

Klik hier voor de foto's

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media