Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag en fotoverslag GOES - ADO Den Haag

Verslag en fotoverslag GOES - ADO Den Haag

GOES heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen erop zitten. Ere-divisionist ADO Den Haag, onder leiding van Alfons Groenendijk, brengt de voorbereiding door in Renesse en speelt enkele wedstrijden in deze regio.
Trainer Rogier Veenstra van GOES, had naast 8 spelers van het vorige seizoen ook een plaats ingeruimd voor drie “nieuwelingen”.
Mart de Kroo en, van iets langer geleden, Roycel James  (keerden terug op het  “oude nest “) en Jarreau Manuhuwa, allen van VC Vlissingen, mochten hun basis-debuut maken.
ADO Den Haag kreeg de eerste mogelijkheden.
In de 5
e minuut werd een vrije schop vanaf rechts, verlengd en bij de 2e paal in het doel gekopt door Shaquille Pinas, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later bracht GOES-doelman Dennis Uyl redding bij een schot van Danny Gorter en daarna wist hij een snelle counter te neutraliseren.
Even daarvoor belandde een vrije schop van Jarreau Manuhuwa via de muur bij Mart de Kroo, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Aan corners geen gebrek deze avond.
GOES kwam wat beter in het spel en de wedstrijd daardoor meer in evenwicht.
Een schot van Chovanie Amatkarijo, namens de bezoekers, belandde in het zijnet. Een actie van Tim de Winter werd gevolgd door zijn voorzet, die ternauwernood corner getikt kon worden. Ray Kroon haalde zijn befaamde “schaar” weer tevoorschijn, maar zijn schot werd gestopt door keeper Mike Havekotte.
Dennis Uyl bokste een hard ingeschoten rebound van Danny Gorter weg en een pass van Tim de Winter op Ray Kroon leverde weer een corner op. Deze corner van Ray werd laag genomen en verrassend (van achter zijn lichaam) hoog ingeschoten door Sherief Tawfik. (29’ 1-0). De keeper verrast en ook de man bij de 2
e paal kansloos.
In het laatste kwartier van de 1
e helft zette ADO wat meer aan, maar een voorzet (of schot) ging voorlangs, een schot van Yuning Zhang werd eenvoudig gepakt door Dennis Uyl, Rick de Punder onderschepte een voorzet waarna een schot voorlangs ging en een voorzet werd over gekopt. Ruststand 1-0.
De tweede helft begon met Jesse Bank (Kloetinge) voor Jarreau Manuhuwa, Hiep Nguyen (Sparta) voor Mart de Kroo en Ruben Besuyen (Hoek) voor Ray Kroon. Roycel James verhuisde van de linksachter naar het centrum.
Dennis Uyl kon weer gelijk aan de bak en wist een schot van Donny Gorter te stoppen. Een kopbal, na een vrije schop, werd eveneens een prooi voor hem.
Een schot van Ruben Hollemans werd door een medespeler gekraakt en een corner van ADO werd door Dennis weggestompt.
In de 55
e minuut kreeg ADO een vrije schop op de rand van de “16”, nadat Daniël Wissel een fout had begaan op Donny Gorter. Erik Falkenburg zette zich achter de bal, maar schoot over. Ruben Besuyen, die met Hiep Nguyen en Jesse Bank de linkerflank vormden, zag na een actie zijn voorzet onderschept worden.
In de 62
e minuut werden bij ADO Den Haag maar liefst 10 “verse” spelers ingebracht. Gevestigde namen als o.a. Tommie Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Lex Immers, Danny Bakker, John Goossens en Elson Hooi mochten de wedstrijd “afmaken”. Bij GOES kwam Jarreau Manuhuwa terug in het veld voor Roycel James (64’).
De wisselingen bij ADO hadden bijna succes. Een corner werd ingekopt, maar ging uiteindelijk via de paal en een verdediger achter.
Erwin Franse werd diepgestuurd door Sherief Tawfik. In het strafschopgebied “poortte” hij Wilfried Kanon, die daarna obstructie pleegde. Penalty.
Sherief Tawfik schoot vanaf 11 meter hoog en feilloos raak (65’ 2-0).
Na een prima steekpass wist Dennis Uyl met zijn voet redding te brengen.
De spelers van ADO raakten wat gefrustreerd en dat leidde tot een akkefietje tussen Beugelsdijk en Hollemans. Laatstgenoemde schoot even later van ver over.
Een voorzet van ADO werd koppend teruggelegd maar “huizenhoog” over geschoten. De actieve Ruben Besuyen werd diepgestuurd, maar zijn schot(je) werd gepakt door de keeper.
Abdenasser El Khayatie zag zijn schot gered worden door Dennis Uyl.
Net als voor de rust, gingen de bezoekers ook nu in het laatste kwartier, nog aanvallender spelen. Een vrije schop vanaf rechts werd van dichtbij naast gekopt.
Nadat Dennis Uyl een voorzet van Erik Falkenburg kon wegwerken, werd de rebound ingeschoten door Elson Hooi (74’ 2-1). Dezelfde Hooi zag in de 80
e minuut zijn voorzet door iedereen gemist worden. Een “diepe” bal werd met het lichaam over het doel van GOES gewerkt en een schot van Lex Immers, van net over de middellijn, ging over.
Arsham Haghayegh kwam in de slotfase nog in het veld voor Rick de Punder.
ADO zette alles op alles, maar een vrije schop van John Goossens werd eruit gehaald door Jesse Bank, een corner ging over alles en iedereen heen, een voorzet werd weggewerkt en in de toegevoegde tijd werd een corner overgekopt door Lex Immers.
Tommie Beugelsdijk kreeg hierna nog een gele kaart, die in het begin van de 2
e helft ook aan Ruben Hollemans was getoond.
GOES verslaat, minder dan een maand (10 juni promotie naar de 3
e divisie) na het einde van het vorige seizoen, het gerenommeerde  ADO Den Haag met 2-1 ......
“Het had evengoed andersom kunnen zijn, maar het is zeer zeker niet onverdiend”, aldus een fervente ADO Den Haag- supporter.

Scheidsrechter: Dhr. J. Ngoumout
Assistent 1:        Dhr. J. Pleite
Assistent 2:        Dhr. R. Venmans

GOES: Dennis Uyl; Rick de Punder (90’+1’ Arsham Haghayegh), Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa (46’ Jesse Bank), Roycel James ( 64’ Jarreau Manuhuwa); Mart de Kroo (46’ Hiep Nguyen), Ruben Hollemans, Tim de Winter; Erwin Franse, Daniël Wissel, Ray Kroon (46’ Ruben Besuyen).

Klik hier voor de wedstrijdfoto's

Foto's: René van der Vliet

Denzel Paauwe