ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag Goes - Gemert met foto's

Verslag Goes - Gemert met foto's

GOES heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen de nummer 8 van het vorige seizoen werd een verdiende 2-1 zege geboekt.

Trainer Rogier Veenstra begon met precies dezelfde basis-opstelling als tegen SV Meerssen.
Nog voordat de openingsminuut voorbij was had Francis Kabwe Manengela al een doelpoging ondernomen. Na een actie op links kapte hij zich naar binnen, maar zijn schot, richting de verre hoek, ging naast. In de 10
e minuut was GOES nog dichter bij een doelpunt. Na een crosspass van Ruben Hollemans stuurde Klaas van Hecke met een kopbal Erwin Franse weg. Zijn voorzet werd door Daniël Wissel naast gekopt.
Een corner van Remon de Vlieger werd voorbij de tweede paal teruggekopt door Ruben Hollemans en ingeschoten door Jan Paul van Hecke. De bal werd, al dan niet achter de doellijn, uit de doelmond gewerkt.
De actieve Erwin Franse zag zijn schot gelost worden door de doelman en de ingeschoten rebound van Raymond Wolff werd ook weer gekeerd door de keeper.
Een counter van Gemert werd op het laatste moment onschadelijk gemaakt door een sliding van Klaas van Hecke. Brian Meulmeester plukte een voorzet van Gemert uit de lucht en een vrije schop van Ruben Hollemans (25 m.) ging rakelings naast.
In de 42
e minuut kwam GOES via een typische “GOES-aanval” op voorsprong. Klaas van Hecke stuurde Erwin Franse diep en vanaf de achterlijn bereikte hij Raymond Wolff die eenvoudig de 1-0 kon inschieten, vanaf de 5,5 meter-lijn.
Gemert was in de blessuretijd nog gevaarlijk via een vrije schop, maar Brian Meulmeester wist de bal uit de rechterbenedenhoek te tikken.
Na de “thee” kwam er een “ander” Gemert binnen de lijnen. Bij een voorzet in de 49
e minuut hinderden twee aanvallers van de bezoekers elkaar zodanig (de ene probeerde een omhaal, terwijl de andere een kopbal wilde) dat Brian de bal kon pakken. Tien minuten later was het Rick de Punder die met een sliding een gevaarlijke dieptepass wist te onderscheppen.
Erwin Franse werd nog maar eens diepgestuurd, nu door Sherief Tawfik, maar zijn schot belandde op de paal.
Even later brak de “gele kaartenshow”aan. De scheidsrechter leek te fluiten voor een overtreding op Francis Kabwe Manengela, maar toonde, naar ieders verbazing, eerst de (tweede) gele kaart aan de, na de rust ingevallen, Jeremias Carlos David en ook één aan Francis zelf. Naast deze kaart ontvingen ook de GOES-spelers Daniël Wissel (51’), Remon de Vlieger (71’), Brian Meulmeester (72’) en Rick de Punder (90’+ 2’) een “prent “.
Na een corner probeerde Ruben Hollemans het met een schot uit de draai en Brian Meulmeester wist met een uiterste redding de bal tot corner te tikken.
Een verre pass van Ruben Hollemans werd door Erwin Franse met het hoofd voorbij de uigekomen doelman Bono Barten gekopt en ook de twee teruggekomen verdedigers wisten daarna het schot niet te keren (67’ 2-0).
Vier minuten later veroorzaakte Remon de Vlieger een penalty door een duw in de rug van een Gemert-aanvaller. Ron Jansen stuurde Brian naar de verkeerde hoek (71’ 2-1).
In de resterende tijd kwamen er aan beide zijden nog mogelijkheden voorbij. Een boogballetje van Daniël Wissel werd gepakt. Brian Meulmeester wist eerst een schot schot te keren en ook een achterwaartse kopbal werd gepareerd. De grootste kans om de wedstrijd in het slot te gooien was nog voor Ray Kroon, maar hij verprutste deze mogelijkheid. Na zes minuten extra tijd blies de scheidsrechter voor het einde en niet veel later bleek dat GOES, samen met Groene Ster, koploper is in de hoofdklasse B.........
Een droomstart dus. A.s. zaterdag, aanvang 19.30 uur, staat de “Zeeuwse” derby Vlissingen – GOES op het programma. Een “affiche” om de vingers bij af te likken.
Tot dan .....

Scheidsrechter:   Dhr. B. Erkens (Gouda)
Assistent 1:        Dhr. S.Y. Weeda (Roosendaal)
Assistent 2:        Dhr. W. Honsbeek (Muiden)

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Rick de Punder; Raymond Wolff (79’ Ray Kroon), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger ( 86’ Yannick v.d. Woestijne); Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela.

Wisselspelers: Dennis Uyl, Jop Dekker, Corné de Jonge.


Jan Tierie.

Klik hier voor de de foto's.

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media