Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag Goes - Woezik

Verslag Goes - Woezik

Klik hier voor de foto's (Foto's: Theo Teuwsen - Woezik)

GOES kreeg Woezik op bezoek. De nummer 2 van de hoofdklasse A (2016-2017), achter kampioen ADO ’20, heeft een slechte seizoensstart achter de rug.
Op de openingsdag was Jong FC den Bosch te sterk (2-0) en de twee daaropvolgende thuiswedstrijden gingen eveneens verloren, tegen resp. SV Meerssen (1-3) en Groene Ster (0-3). Nul uit drie, derhalve. Trainer Rogier Veenstra rekende op een gemotiveerde tegenstander, die op jacht zou gaan naar het eerste puntje, mogelijk zelfs de volle drie.
Alleen in de beginfase konden de Wijchenaren iets van hun bedoelingen laten zien.
Nadat eerst Francis Kabwe Manengela voorbij de tweede paal schoot, was Woezik voor het eerst gevaarlijk in de 17e minuut. Het schot in de korte hoek van Jos Peltzer was echter een prooi voor doelman Brian Meulmeester. Eén minuut later was de beurt aan GOES. Een verre ingooi van Klaas van Hecke bereikte Erwin Franse die vanaf rechts op de keeper af kon gaan.
Zijn schot werd echter gekeerd, waar een balletje terug op Ray Kroon waarschijnlijk een betere oplossing was geweest.
Halverwege de eerste helft kwam GOES wel op voorsprong. Een snel genomen vrije schop bereikt Daniël Wissel, die na een prachtige passeeractie met buitenkant rechts de verre hoek weet te vinden (1-0).
Woezik kwam hierna 2x in de buurt van het GOES-doel, maar een omhaal, na een corner, ging naast en een schot werd geblokt door Ruben Hollemans.
Ray Kroon kreeg een enorme kans op aangeven van Francis Kabwe Manengela, maar schoot finaal langs de bal. Niet veel later was hij wel succesvol bij een voorzet, vanaf de achterlijn, van Daniël Wissel, die hij van dichtbij binnen tikte (35’ 2-0).
Klaas van Hecke wist met een sliding een dieptepass van de bezoekers te onderscheppen en in de slotminuut ging een volley van Woezik naast. Rust 2 – 0.
Tim de Winter, die zijn eerste minuten maakte dit seizoen, raakte in  de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen, geblesseerd tegen TOP (7 mei 2017) en miste zodoende de slotwedstrijd tegen Nemelaer, de complete nacompetitie, de voorbereiding én de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen. Samen met Ray Kroon startten ze in de basis tegen Woezik, als vervangers van de geblesseerden Raymond Wolff en Remon de Vlieger.
Onder een heerlijk nazomerzonnetje werd de tweede helft in gang gezet. In het eerste kwartier na de hervatting was GOES gevaarlijk via Ruben Hollemans (over na een terug- kopbal van Sherief Tawfik), Tim de Winter (na snelle combinatie met Erwin Franse, maar voorzet corner gekopt), Daniël Wissel (schot naast) en Ray Kroon (voorzet van Sherief net iets te hoog).
Woezik was gevaarlijk bij een uitbraak, maar de voorzet ging voorlangs.
Net binnen het uur kwam GOES op 3 – 0. Een vrije schop ter hoogte van de middellijn, bereikte Daniël Wissel en weer gaf hij  de assist op Ray Kroon, die de bal doeltreffend, met links binnen gleed. Tim de Winter stuurde Erwin Franse nog maar eens diep, maar zijn schot werd corner gegleden door een verdediger. Ruben Hollemans kopte een corner van Francis over en aan de andere zijde wist Rick de Punder een voorzet van Woezik koppend te onderscheppen.
In de 77e minuut werd een corner van GOES weggewerkt, maar opgevangen en gecontroleerd door Erwin Franse die met een harde schuiver, vanaf 20 meter, in de hoek  voor 4 – 0 zorgde.
De bezoekers wisten de spreekwoordelijke eer toch nog te redden. Een verre bal van achteruit werd doorgekopt naar de op snelheid liggende Gijs Diebels, die fraai inschoot (4-1).
A.s. zondag staat de uitwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC op het programma. Zij verloren dit weekend met 2-0 bij Halsteren en lieten hiermee de kans voorbijgaan om alleen koploper te worden. Hetzelfde overkwam EHC, dat met 4-2 ten onder ging bij UDI ’19.
Zodoende reist GOES als trotse koploper af naar Zuid-Holland. Veel succes daar ......

Scheidsrechter: Dhr. D.H. de Vries (Amstelveen)
Assistent 1:        Dhr. G. Francees (Tilburg)
Assistent 2:        Dhr. J.A. Koorneef (Delft)

Geel: GOES  ----- Woezik: 1x

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Rick de Punder (79’ Jop Dekker); Tim de Winter (70’ Corné de Jonge), Ruben Hollemans, Francis Kabwe Manengela; Erwin Franse, Daniël Wissel, Ray Kroon (78’ Yannick v.d. Woestijne).

Wisselspelers: Dennis Uyl, Boy de Jonge.

Nikki Nelisse