Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag IFC 1 - Goes 1

Verslag IFC 1 - Goes 1

We schrijven 4 september 2011.

GOES is na een succesvolle nacompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse C en ontvangt voor de openingswedstrijd van het seizoen 2011-2012, IFC uit Hendrik Ido Ambacht.
Robin de Pagter schrijft geschiedenis, want hij scoort in de 26e minuut de openingstreffer. Yves Nyemb  doet hem dit na en rondt een dieptepass doeltreffend af (2-0). In de 72e minuut lijkt Ignacio Missaine de wedstrijd te beslissen met een “zaalvoetbaldoelpunt” en tot en met de 80e minuut blijft de 3-0 op het scorebord staan.

U voelt het al aankomen waarschijnlijk, want in de 81e minuut wordt het 3-1, drie minuten later 3-2 en nog eens drie minuten later wordt de eindstand bepaald op 3-3........
Op sportpark “Schildman” in Hendrik Ido Ambacht stonden beide teams gisteren weer tegenover elkaar.
De thuisclub, vorig seizoen in deze klasse geëindigd op plaats 10 met 35 punten, evenveel als nr. 11, RKAVV en nr. 12, EHC/Heuts en slechts één puntje boven de “herkansers” DESO en vv Gestel, kwam al vroeg op voorsprong.
Een korte combinatie in de “16” resulteerde in een, hard ingeschoten, doelpunt van Ozan Cimen (5’ 1-0). Bijna een halfuur later werd de voorsprong verdubbeld. Na een actie vanaf de rechtervleugel, werd de voorzet bij de eerste paal ingetikt door Stephen Emelina (34’ 2-0). GOES had een paar kleine kansjes gehad via Francis Kabwe Manengela die zijn vrije schop overgekopt zag worden, Tim de Winter met een schot in de korte hoek, wat tot corner werd verwerkt door de doelman en Ruben Hollemans met een schot naast het doel.

In de 37e minuut was GOES wel succesvol. Daniël Wissel werd gevloerd en de toegekende penalty werd door hemzelf ingeschoten (2-1). Vijf minuten later had hij ook de gelijkmaker op zijn schoen toen hij, na een doorkopbal van Ruben Hollemans, oog in oog met de doelman miste. In de slotminuut van de eerste helft mocht ook IFC aanleggen vanaf 11 meter, na een vermeende handsbal van Jan Paul van Hecke, en Danny Slingerland stuurde Brian Meulmeester naar de verkeerde hoek (3-1).
In de 2e minuut van de blessuretijd kreeg ook Erwin Franse nog een kans, maar zijn schot werd geblokt. Ruststand 3-1.
Na de hervatting was het voornamelijk GOES wat de lakens uitdeelde. IFC kreeg desondanks in de 47e minuut, na balverlies van Ray Kroon op het middenveld, een enorme kans, maar Brian Meulmeester wist deze onschadelijk te maken. GOES creëerde aan de lopende band kansen, maar o.a. Erwin Franse, Ruben Hollemans en Tim de Winter kwamen niet tot scoren.
Een kansrijke tegenaanval van IFC kon onderschept worden door Ruben Hollemans en in de 79e minuut was het wel raak voor GOES. Erwin Franse werd diepgestuurd en wist met een sliding de bal langs de keeper te plaatsen (3-2). De thuisploeg kwam nog dicht in de buurt van het GOES-doel met een kopbal (gemist) en een schot (gepakt) en in de 3e minuut van de blessuretijd was het wel raak aan de andere kant. Ray Kroon kwam aan de bal op de rand van de “16” , speelde zich knap vrij en krulde de bal in de rechterbovenhoek (3-3).

Dolblij waren de mensen in het GOES-kamp, maar tegelijkertijd was er het besef dat er ook wel meer had ingezeten. In ieder geval werd er op gepaste wijze “revanche” genomen voor het puntenverlies in september 2011.
De volgende tegenstander is Halsteren. De titelkandidaat wist EHC te verslaan (2-1) en vindt zich terug op een gedeelde 4e plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden en drie punten achterstand op koploper Groene Ster (12 uit 5). GOES staat op de 2e plaats met 10 uit 4.

Scheidsrechter: Dhr. F.M.L. van den Elzen (Berghem)        Geel: Brian Meulmeester (90’+5”)
Assistent 1:        Dhr. B. Kaya
Assistent 2:        Dhr. J.A. Fleerakkers

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik (86’ Jop Dekker), Jan Paul van Hecke, Rick de Punder (65’ Boy de Jonge); Tim de Winter (76’ Corné de Jonge), Ruben Hollemans, Francis Kabwe Manengela;  Erwin Franse, Daniël Wissel, Ray Kroon.

Wisselspelers: Dennis Uyl, Yannick v.d. Woestijne, Remon de Vlieger.

Nikki Nelisse