ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / VERSLAG JVC CUIJK-GOES (4-3)

VERSLAG JVC CUIJK-GOES (4-3)

GOES heeft een onnodige nederlaag geleden tegen een gerenommeerde tegenstander, die dat  in deze wedstrijd beslist niet etaleerde.
In de 3e minuut lanceerde Sherief Tawfik rechterspits Erwin Franse en diens voorzet werd bij de 2e paal binnengewerkt door Daniël Wissel (0-1). Lang kon GOES niet genieten van de voorsprong, want 4 minuten later werd een voorzet vanaf de linkervleugel, van Aleksandar Lejic ingekopt door Jeroen van Schoonhoven (1-1).
In bijna alle gevallen dat JVC aan aanvallen toekwam, begon dit met balverlies na een verloren duel of na een slordige pass van GOESE kant.
Remon de Vlieger leed balverlies, maar Klaas van Hecke wist de voorzet te blokken. Roycel James idem dito, maar Brian Meulmeester wist de schuiver te keren. Daniël Wissels’ pass op Remon de Vlieger werd onderschept, maar de omhaal na de voorzet mislukte. Geklungel in de eigen “16” met balverlies van Sherief Tawfik leverde JVC een schietkans op, maar het schot ging naast....
Net binnen het half uur was GOES dicht bij een nieuwe voorsprong. Steve Schalkwijk kapte zich fraai vrij, maar zijn schot met links belandde op de lat. Tim de Winter kopte de rebound naast. Ruststand 1-1.
Ook in de tweede helft weer verschillende situaties als bij de JVC-gelijkmaker in de eerste helft, waarbij de vleugelaanvallers van de thuisclub geen strobreed in de weg werd gelegd, waardoor ze in alle vrijheid voorzetten konden geven .....
Een voorzet vanaf links werd nog overgekopt door doelpuntenmaker Jeroen van Schoonhoven. Toch was het GOES dat opnieuw de leiding nam. Roycel James speelde Daniël Wissel aan, die op zijn beurt Steve Schalkwijk bediende. Deze maakte geen fout en scoorde beheerst  zijn eerste doelpunt in de 3e divisie (64’ 1-2).
Net als bij de vorige GOES-treffer liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Een voorzet van rechts van de volledig vrijstaande Rik Renirie werd in de verre hoek gekopt door invaller Lars Loermans (69’ 2-2). Even later liet de gevaarlijke Rik Renirie een hard schot los wat, gelukkig voor GOES, rakelings naast ging. Het was uitstel van executie, want 3 minuten later werd een voorzet van dezelfde speler, tegendraads ingekopt door opnieuw Lars Loermans (75’ 2-3). Nu was het GOES dat vrij snel de achterstand ongedaan maakte. Een verre ingooi van Jarreau Manuhuwa kwam via Sherief Tawfik bij Daniël Wissel die Erwin Franse aanspeelde. Door een woud van spelers wist hij toch het net te vinden (80’ 3-3).
Dan maar tevreden zijn met één punt, was een logische gedachte op de tribune. Maar, in tegenstelling tot vorige week tegen OFC, liep het deze keer anders.
Nadat Jarreau Manuhuwa eerst nog een keiharde bal uit de “16” had gekopt, werd de bal opnieuw voorgezet vanaf links. De bal werd in eerste instantie verlengd met het hoofd en daarna teruggelegd op Furkan Alakmak, die doeltreffend uithaalde (83’ 4-3).
Ditmaal wist GOES de achterstand niet meer weg te werken en moest de equipe van Rogier Veenstra de koppositie overgeven aan Jong FC Volendam.
Voor het eerst sinds 8 april van dit jaar (Juliana ’31-GOES  5-2), moest GOES weer een nederlaag incasseren in competitie- en nacompetitieverband.

Maar liefst 14 wedstrijden ongeslagen, met in deze reeks 11 overwinningen en 3 gelijke spelen.
We moeten, om volledig te zijn, wel even vermelden dat GOES in de TOTO-KNVB beker in de kwalificatieronde is uitgeschakeld door Staphorst (0-4).

Uiteraard is er geen enkele reden tot paniek, maar een goed resultaat tegen onze volgende tegenstander HBS, zou toch wel lekker zijn ......
Veel succes.

Scheidsrechter:   Dhr. D.H. de Vries (Amstelveen)
Assistent 1:        Dhr. A.J. Zoutendijk (Delfgauw)
Assistent 2:        Dhr. B. Kaya (Eindhoven)

GEEL:  Jurre Grotenhuis (35’) en Jacky Chi (37’) beiden JVC Cuijk.
           Klaas van Hecke (51’) GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke (77’ Ray Kroon), Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Roycel James; Tim de Winter (87’ Ruben Besuyen), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (46’ Mart de Kroo); Erwin Franse, Daniël Wissel, Steve Schalkwijk.

Wisselspelers: Hiep Nguyen, Dennis Uyl, Jesse Bamk, Jop Dekker.


Jan Tierie.

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media