ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Verslag Sliedrecht-Goes (kwartfinale districtsbeker)

Verslag Sliedrecht-Goes (kwartfinale districtsbeker)

GOES moest in de kwartfinale van de districtsbeker aantreden in en tegen Sliedrecht. Vorig seizoen stond dezelfde wedstrijd op het programma, maar toen in de 3e ronde.
GOES, destijds 1
e klasser, verloor die wedstrijd van de toenmalige hoofdklasser met 0-1 ....
Nu was de situatie precies andersom. Sliedrecht speelt nu in de 1
e klas C en GOES in de hoofdklasse B.
Desondanks kon de thuisploeg een imposante reeks overwinningen behalen in deze beker-uitgave.
In de poulefase: Sliedrecht - CVV Zwervers (2D) 4-1
                         Nieuw Lekkerland (1B) - Sliedrecht 1-1
                         Hardinxveld (2F) - Sliedrecht 0-7

2e ronde:     Sliedrecht - Rijsoord (HA) 4-3
3
e ronde:     JEKA (3B) - Sliedrecht 1-3
4
e ronde:     Sliedrecht - Nw. Lekkerland (1B) 2-1
5
e ronde:     Halsteren (HB) - Sliedrecht 2-5

Zaterdaghoofdklasser Rijsoord en zondaghoofdklasser Halsteren, nog wel op eigen veld !!, werden uitgeschakeld.
De resultaten in de lopende competitie zijn wisselend. In de stand staan ze nu op plaats 8.
Sliedrecht 17 8 2 7 26 37 – 22
THUIS        8 6 1 1 19 22 –   6
UIT            9 2 1 6   7 15 – 16 

Het verschil tussen de resultaten in de thuis- en uitwedstrijden is enorm.
Tot zover de “voorbeschouwing”.

De wedstrijd begon wat aarzelend. Keeper Dennis Uyl wist in de 6e minuut een schot te stoppen na balverlies van Klaas van Hecke. Eén minuut later ging een geplaatst schot van Daniël Wissel rakelings naast het doel. Jan Paul van Hecke wist met een ultieme redding een schotkans te voorkomen.
Door de afwezigheid van Sherief Tawfik (ziek) zakte aanvoerder Ruben Hollemans een linie, waar hij met de gebroeders van Hecke én Jop Dekker de verdediging vomde, terwijl Yannick van de Woestijne in de basis startte, centraal op het middenveld.
In de 15
e minuut kon Erwin Franse alleen op de keeper afgaan. De bal werd breed gelegd op Ray Kroon, die zijn schot geblokt zag worden. Nog in dezelfde minuut kwam GOES toch op voorsprong. Jan Paul van Hecke kon opkomen tot aan de middellijn, zijn pass bereikte Raymond Wolff, die eenvoudig zijn man uitspeelde en de bal precies in de loop van Daniël Wissel plaatste, die beheerst de bal langs de uitkomende keeper schoot (0-1).
Sliedrecht wist in de 18
e minuut uit te breken over links, maar Luciano van Harlingen zag zijn voorzet voorlangs gaan.
Jan Paul van Hecke nam de bal, uit een corner van Ray Kroon, ineens op de slof en zijn fraaie volley betekende 0-2 (21’). Vijf minuten later stond hij weer aan de basis van een succesvolle aanval. Doorgebroken op links bereikte hij Tim de Winter, die perfect Ray Kroon aanspeelde. Met de punt verschalkte hij doelman Mathijs Donatz (0-3).
De 0-4  kwam voort uit een ingestudeerde corner, die uiteindelijk bij de 2
e paal, “achter het standbeen” werd afgerond door Erwin Franse (35’ 0-4).
Sliedrecht deed in de 37
e minuut iets terug. Aanvoerder Sjoerd van der Waal wist Dennis Uyl te passeren, na slecht uitverdedigen van Goese-kant (1-4).
In de resterende minuten tot aan de rust heerste het gevoel bij de Goese aanhang van “Het zal toch niet....” Eerst wist Dennis Uyl een prima vrije schop uit de bovenhoek te ranselen en twee minuten later wist hij ook nog een van richting veranderd schot te stoppen. In de slotminuut bereikte een ijverige Raymond Wolff, met een voorzet achter de verdediging, Ray Kroon, die zijn inzet op de doellijn gestopt zag door de keeper. Ruststand 1-4.
“Het eerste kwartier goed doorkomen en geen tegendoelpunt incasseren, zodat de Sliedrechters er weer in gaan geloven” , zo ongeveer moet de gedachtengang zijn geweest.
Er was nog geen minuut gespeeld toen Dennis Uyl een schot moest stoppen. Ray Kroon deed namens GOES iets terug, maar zijn schot in de korte hoek ging naast. In de daaropvolgende tegenaanval kwam de thuisclub heel dichtbij, maar wist Klaas van Hecke op het nippertje de bal weg te werken. In de 52
e minuut pareerde Dennis een schot in de benedenhoek.
Goed druk zetten op de keeper van Sliedrecht door Tim de Winter en Ray Kroon die vóór zijn man kwam, leverde hem de bal op die hij beheerst inschoot en zo de “verlossende”  1-5 op het scorebord zag verschijnen, waarmee de wedstrijd beslist leek (56’).
Wat j.l. zondag niet lukte, ging gisteren een stuk makkelijker. Met vloeiende aanvallen werd Sliedrecht met vlagen weggespeeld en “code GEEL” uitgegeven door “buienradar” moet voor de 1
e klasser aangevoeld hebben als “code ROOD”.
Ondanks de striemende regen en wind fladderden de bezoekers dwars door de verdediging. Een snelle aanval, opgezet door Tim de Winter, die de bal via Ray Kroon en Daniël Wissel terugkreeg, scoorde de 1-6 en Remon de Vlieger stond aan de basis van de 7
e GOES-treffer.
Hij bereikte Raymond Wolff, maar zijn schot werd met de voet gekeerd door de keeper, die daarna kansloos was bij de rebound van Daniël Wissel (1-7).
Sliedrecht, dat tot nu toe in de competitie slechts zes doelpunten tegen kreeg, moest er in deze kwartfinale niet minder dan zeven incasseren.
En om heel eerlijk te zijn, het was beslist niet zo dat elke kans ook een doelpunt opleverde.
Erwin Franse (2x), Ray Kroon (2x) en Daniël Wissel (1x), kwamen oog in oog met de doelman en wisten niet te scoren.
Thijs Rentier, onlangs zijn debuut gemaakt in de competitie, maakte in de 74
e minuut zijn opwachting in “de beker” in plaats van Ruben Hollemans.
Met deze overwinning plaatst GOES zich voor de halve finale tegen 2
e klasser CLUZONA uit Wouw. De wedstrijd wordt gespeeld in Goes.
Cluzona is zeker geen gemakkelijke tegenstander, want na in de 1/8 finale hoofdklasser IFC te hebben uitgeschakeld (2-1), moest gisteren ook hoofdklasser Vlissingen het onderspit delven (3-0).
Overigens wist Hoedekenskerke onze a.s. tegenstander, in de 3
e ronde op een keurige 1-1 te houden, maar werden ze na strafschoppen alsnog uitgeschakeld.
Nog een fijne bijkomstigheid: Met het bereiken van de halve finale is GOES ook verzekerd van deelname aan het tournooi om de “grote” KNVB-beker.

Scheidsrechter: Dhr. J.P.M. Loontjens (Breda) GEEL: Mathijs Donatz (36’) Sliedrecht.
Assistent 1:        Dhr. I.J. Larijn (Dordrecht)
Assistent 2:        Dhr. W.J.M. Linders (Uden)

GOES: Dennis Uyl; Klaas van Hecke, Ruben Hollemans (74’ Thijs Rentier), Jan Paul van Hecke, Jop Dekker; Tim de Winter (74’ Remon de Vlieger), Yannick v.d. Woestijne, Raymond Wolff; Erwin Franse (68’ Francis Kabwe Manengela), Daniël Wissel, Ray Kroon.

Wisselspeler: Brian Meulmeester.


Jan Tierie.

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media