Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag sv Meerssen-vv GOES (0-1)

Verslag sv Meerssen-vv GOES (0-1)

2 sept. 2012 EHC – GOES             2 – 2

8 sept. 2013 De Zouaven – GOES  1 – 0
3 sept. 2017 SV Meerssen – GOES 0 – 1

Voor de 3e keer moest GOES de openingswedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse op vreemde bodem spelen.
Na een gelijkspel, als debutant in de hoofdklasse B, in Hoensbroek (L) volgde een nipte nederlaag in Grootebroek (NH) in het daaropvolgende seizoen in de hoofdklasse A.
Dit seizoen, na de prachtige nacompetitie, en na drie seizoenen 1
e klasse, ging de verre reis weer naar Limburg, om de strijd aan te gaan met SV Meerssen, de club van Bert van Marwijk, vorig seizoen glorieus kampioen in de 1e klasse D met 59 punten en 11 punten voorsprong op de nrs. 2, Susteren en Wittenhorst. Deze laatste club troffen we als tegenstander is de zojuist genoemde nacompetitie.
De wedstrijd tegen SV Meerssen begon een kwartier later, omdat er een assistent-scheidsrechter had afgezegd en er een vervanger opgeroepen moest worden.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van oud-voorzitter en bestuurslid Wil Kusters.
Erwin Franse zag in de beginfase een voorzet weggekopt worden door een verdediger en even later wist hij een dieptepass met het hoofd te verlengen, waarbij de keeper met een ultieme redding een doelpunt wist te voorkomen. De thuisclub was tussen deze twee acties gevaarlijk met een combinatie door het centrum met uiteindelijk een prima redding van doelman Brian Meulmeester.
Beide teams kregen hierna wat kleine mogelijkheden. Zo werd een uitval van Meerssen afgesloten met een slechte voorzet en kon hun verdediging bij een corner van Francis Kabwe Manengela, een geloste bal van de keeper  ruimen. Na een half uur was Daniël Wissel het dichtst bij een doelpunt. Een snelle counter van GOES werd afgesloten met een schot van de GOES-spits waarbij de bal via de keeper en de paal weer terug in het veld kwam.
Een kopbal van Meerssen ging naast het doel, een voorzet van Erwin Franse werd geblokt en een voorzet van Daniël Wissel werd met een flipperkast-actie tussen twee verdedigers onschadelijk gemaakt. In de blessure-tijd wist Remon de Vlieger de bal te veroveren, maar zijn schot ging over. Ruststand 0 – 0 .
De eerste gevaarlijke actie in de tweede helft kwam op naam van Sherief Tawfik. Ver opgerukt met de bal aan de voet, zag hij zijn voorzet onderschept worden.
De thuisclub, die alle zeilen moest bijzetten, zag George Simon zowel in de 58
e als 61e minuut een gele kaart incasseren en moest het laatste half uur met 10 man verder. Uiteindelijk werden er naast deze 2 kaarten nog eens 4 uitgereikt aan spelers van de thuisclub, terwijl aan GOES-zijde Francis Kabwe Manengela geel kreeg. Het was duidelijk dat “GOES” conditioneel verder was dan Meerssen.
Op driekwart wedstrijd kwam GOES meer dan verdiend op voorsprong. Een voorzet van Erwin Franse viel uiteindelijk voor de voeten van Daniël Wissel, die de bal hoog in het doel schoot (0-1).
De Limburgers gingen hierna nog opportunistisher spelen en na weer een lange bal wist één van Goese uitblinkers, de jonge Jan Paul van Hecke (de eerste GOES-speler die in 2000 geboren is) met een uiterste krachtsinspanning redding te brengen. Alle ballen gingen “hoog in de pot”, maar verder dan een gemiste omhaal en een vrije schop, die werd geplukt door Brian Meulmeester, kwam Meerssen niet.
Zoals gezegd waren er meer uitblinkers bij GOES, maar de dik verdiende overwinning kan het best als de overwinning van het collectief worden gezien, waarbij iedereen, ondanks de hitte, een flinke dosis werklust toonde.
De drie punten gingen mee de bus in, waardoor de terugreis een stuk korter leek.
Volgende tegenstander is Gemert, vorig seizoen in deze klasse geëindigd op plaats 8, die tegen OSS ’20 (de nummer 3) op 0-0 bleef steken. Veel succes ....

Scheidsrecter : Dhr. T.H. Winkel (Leermens Gr.)
Assistent 1     : Dhr. A.C.M. Werrelman (Heeze)
Assistent 2     : Dhr. M. Custers (Maastricht)

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Rick de Punder; Raymond Wolff (81’ Corné de Jonge), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (73’ Ray Kroon); Erwin Franse (89’ Yannick v.d. Woestijne), Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela.

Wisselspelers: Dennis Uyl, Jop Dekker.

Foto's: Ron Amperse.

Melvin van Bloppoel