Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Verslag TOP 1-GOES 1

Verslag TOP 1-GOES 1

TOP – GOES

De laatste uitwedstrijd van deze reguliere competitie eindigde in Oss in een nederlaag. Na zes opeenvolgende uit-overwinningen volgde de  eerste uit-nederlaag in 2017. Het gevestigde record is hiermee tot staan gebracht.
Op een nieuw, maar erg ongezellig, sportcomplex was GOES geen schim van de laatste weken. Kans op kans wist de ploeg van John Karelse te creëren, maar daar was in deze wedstrijd beslist geen sprake van.
Het duurde tot de 36
e minuut !!!! vooraleer de eerste doelpoging voor GOES te noteren viel. Een verre inworp van Jelle Klap werd door Erwin Franse teruggelegd op Mart de Kroo, wiens  schot gepakt werd door deTOP-doelman.
De thuisclub, vóór aanvang van deze wedstrijd nog niet helemaal veilig, was al in de 5
e minuut op voorsprong gekomen. Na een tweetal corners op een rij, werd de bal, vooraf -gegaan door een slechte aanname van Ray Kroon, van dichtbij ingeschoten (1-0).
Zoals reeds gememoreerd duurde het hierna  ruim een half uur tot de eerste doelpoging van
Mart, even later gevolgd door een schot van Tim de Winter, met links, hoog over.
Teun Rentmeester wist tot 2x toe een schot te blokken en voor GOES leverde een vrije schop van Ray Kroon niets op, maar nog in dezelfde (44
e) minuut werd een voorzet van hem, met links vanaf links, bij de 2e paal ingeschoten door Sherief Tawfik (1-1 en tevens ruststand).
De tweede helft die, wat GOES betreft, ook weer langzaam op gang kwam, was wel wat levendiger. Dennis Uyl wist bij een tegenaanval redding te brengen en aan de andere zijde waren Steve Schalkwijk (schot gepakt), Mart de Kroo (schot eveneens een prooi voor de doelman en even later een schot wat corner werd getikt) ook niet succesvol.
Een counter van TOP werd eruit gehaald door Teun Rentmeester en even later ging een schot van de thuisclub naast. Voor GOES schoot Steve Schalkwijk over en een schot van Ray Kroon, met links, was te slap. Tenslotte werd een voorzet van Steve nog corner getikt.
Geheel passend in het ongezellige decor, was het  “TOP-doelpunt” wat geen top-doelpunt was. Een ogenschijnlijk gemakkelijk schot vanaf de “16”en met een duidelijk mindere linkervoet, werd mede door een stuit op het kunstgrasveld, verkeerd beoordeeld door Dennis Uyl, die de bal via zijn arm in het doel zag gaan (71’  2-1).
De resterende 20 minuten hadden evengoed schriftelijk kunnen worden afgehandeld, want meer dan een gele kaart voor Deladier Bolivar (Klaas van Hecke was al eerder vermaand) leverde het niet op.
De volgende wedstrijd is de slotwedstrijd op “Het Schenge”, tegen Nemelaer. Aangezien zij nog kans maken om de periodetitel van Baronie over te nemen, zal er een “ander” GOES aan  de aftrap moeten staan, om nog maar niet te spreken van de naderende nacompetitie. Maar hierover later meer ......

Scheidsrechter: Dhr. G.H.A. Stevens (Budel).

GOES: Dennis Uyl; Jelle Klap, Teun Rentmeester, Sherief Tawfik, Klaas van Hecke; Tim de Winter (59’ Remon de Vlieger), Ruben Hollemans, Mart de Kroo; Erwin Franse (67’ Deladier Bolivar), Steve Schalkwijk, Ray Kroon.

Wisselspeler: Kariem Amer.

Sem Nelisse