Home / Senioren / Goes 1 / Voor de rekenaars onder en meedenkers met ons.

Voor de rekenaars onder en meedenkers met ons.

Vanaf seizoen 2017/2018 is de bepaling van de rangorde in de competities deels aangepast. Waar er voorheen in veel gevallen beslissingswedstrijden gespeeld werden, geldt vanaf dit seizoen dat zowel in categorie A als in categorie B de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is.

In het Handboek competitiezaken amateurvoetbal seizoen 2017/ 2018 vinden we onder hoofdstuk 2.5 het volgende:

Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie.

1. Algemeen:
a. Het totaal aantal wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.
b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.
c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten “ vóór “ verminderd met het aantal doelpunten “ tegen “.
d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.
e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend.
f. Bovenstaande bepalingen en volgorde zijn van toepassing, tenzij hierna of bij een bestuur amateurvoetbal vastgestelde promotie- en degradatieregeling anders is bepaald.

Melvin van Bloppoel