Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / WAT WAS DAT GENIETEN

WAT WAS DAT GENIETEN

WAT WAS DAT GENIETEN ….. GEWELDIG  GOES 1

Na de teleurstellende nederlaag tegen UDI ’19/CSU  op zaterdag j.l. zijn wij de Paasdagen  prima doorgekomen, mede gezien het feit, dat GOES 1 zijn positie wist te handhaven door de verrassende uitslagen  n.l. plaats 2  in de Hoofdklasse B.

Dinsdag j.l.  ben ik mee geweest met de bus met onze spelers, sponsoren en supporters naar Sliedrecht, waar GOES 1 de volgende ronde hoopte te halen tegen SLIEDRECHT 1, een 1e Klasser, die vorig jaar ons uit de Beker gooide!! Ik had gehoord, dat LIEDRECHT op kunstgras speelde en wat voor kunstgrasveld……. Met mijn buurman Ronald bij aankomst het veld bekeken, wel breed, zei Ronald, maar des te beter voor onze snelle buitenspelers; op dit veld geen hobbels, als GOES wil tikken, gaan wij WINNEN… In de kantine van onze tegenstander troffen wij uiteraard onze “verslaggever ter plaatse” Jan Tierie, die meedeelde, dat bij Goes Sherief Tawfik, wegens ziekte ontbrak!!! Als het vanavond dan maar goed afloopt, dacht ik, want Sherief is toch vanachter de “stofzuiger”, die de zaak dicht houdt! Ruben kan wel eens mis tasten…. Komt goed, Jaap en hij had gelijk!

WAT EEN WEDSTRIJD en wat gingen onze spelers te keer, Sliedrecht werd volkomen weggespeeld, prachtige aanvallen, combinaties over vier tot acht schijven, waar ik ook tussen had kunnen lopen! Op de tribune keken onze GOES-mensen verrukt toe en ik kreeg toestemming om bij een goal naar boven te springen en een vreugdekreet te slaken.  Jongens, jongens, dat was slurpen van dit GOES en ging het achter even verkeerd, dan blonk Dennis uit in het doel. Hopelijk zaten er geen scouts van Feyenoord voor Dennis op de tribune.

Ruststand: 1-4.

Na de rust gingen onze jongens rustig door en sneden zij door de dol gespeelde achterhoede van onze gastheren. Bij de vijfde goal zei ik tegen Ronald (die mij op de tribune in bedwang hield): “Ronald, ik ben gerust, wij gaan door naar de volgende ronde.” Onze wissels kwamen in het veld, deden hun plicht en na afloop van de wedstrijd kwam een GLUNDERENDE TRAINER uit de dug-out.  Prachtig Rogier,  met jou kan ik praten.  Het spreekt vanzelf, dat wij onze spelers feliciteerden en uiteraard klampte ik onze aanvoerder met HOOFDLETTER aan.

Bedankt , Jaap en Ronald , voor jullie gelukwensen  en wat vond je er van Jaap? Ruben, ik was eerst teleurgesteld., dat Sherief niet aanwezig kon zijn. Met een smile van OOR tot  OOR zei hij: Jaap, kom toch, die kunnen wij wel missen………..

In de rust al gehoord, dat VLISSINGEN bij CLUZONA met 1-0 achterstond, met maar liefst een 3-0 nederlaag kon VLISSINGEN naar huis , ja, dat is voetbal, je weet het nooit. Ben benieuwd of wij weer op kunstgras spelen tegen JULIANA’31 komende zondag, want, zo spelend, zie ik ’t wel zitten!  Ons voetbalveld maar verruilen voor zo’n Kunstgrasveld, opperde ik tegen de voorzitter van de Sponsorclub. Natuurlijk niet Jaap,  niks mooier dan een veld met slik en sloeber.

Het was gezellig in kantine, maar er is een tijd van komen en gaan en na een prima busrit ging iedereen tevreden en gelukkig naar huis!

Deze morgen met mijn Jannie de wedstrijd doorgenomen: Reactie: Zeg, Jaap, dan had je al na de rust naar huis kunnen komen…..  Deze week doe ik alles, wat zij mij vraagt. Niets is mij teveel.

Jaap

Melvin van Bloppoel