ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Wedstrijd- en fotoverslag en verslag GOES 1 (zon) - Blauw Geel '38 (10-03-2019)

Wedstrijd- en fotoverslag en verslag GOES 1 (zon) - Blauw Geel '38 (10-03-2019)

Een storm van windkracht 9 raasde over “Het Schenge”, donkere wolken boven Goes met uiteindelijk slagregens die de spelers en het arbitrale trio teisterden, maar uiteindelijk “zonneschijn”, toen Hiep Nguyen een vrije trap van 30 meter, formidabel inschoot en zo de 3 punten zo goed als velig stelde.
Erbarmelijke omstandigheden om te voetballen, terwijl het veld er “redelijk” bijlag.
Bij de warming-up vlogen de “pionnen” en de “hoedjes” alle kanten op ......
GOES begon met de harde wind schuin in de rug. In de 3e minuut stuurde Remon de Vlieger Erwin Franse diep, maar door de harde wind was de pass iets te hard, zodat de van Cambuur overgekomen doelman Martijn Bijdevier eerder bij de bal was.
In de vorige thuiswedstrijd van BlauwGeel ’38 tegen OJC Rosmalen, werd de trainer Niels van Casteren met “rood” weggestuurd, later gevolgd door keeper Brahim Zaari en Rick Polman.
Gedrieën volgden zij de wedstrijd vanaf de redelijk gevulde tribune, die aan de achterzijde voortdurend getest werd door de stormwind.
De opkomende Roycel James liet een voorzet los die door iedereen werd gemist.
De bezoekers waren gevaarlijk met een dieptepass die ternauwernood onderschept kon worden door Jarreau Manuhuwa en niet lang daarna met een schuiver die een prooi werd voor keeper Brian Meulmeester.
GOES kreeg wat kleine mogelijkheden via een combinatie Steve Schalkwijk/Mart de Kroo (te hard), een verre ingooi van Jarreau Manuhuwa (te zacht ingekopt) en een mislukt “hakje” van Mart de Kroo. Een missertje op het middenveld, met een te korte terugspeelbal van Sherief Tawfik, werd koelbloedig afgemaakt door Koen van der Zanden, die hoog in het doel de 0-1 binnenschoot (28’). GOES ging niet bij de pakken neerzitten, maar een voorzet van Erwin Franse werd geblokt, waarna Ruben Hollemans de afvallende bal hoog overschoot, een voorzet van nogmaals Ruben richting Steve Schalkwijk werd weggewerkt, een schot(je) van Mart de Kroo met links, na een verre inworp van Jarreau, ging voorlangs en tenslotte nog een kansrijke counter die werd afgesloten door opnieuw Mart, met een schot dat naast ging.
Tussen deze kansjes probeerde de gasten, vanaf de middellijn een mindere uittrap van Brian Meulmeester af te straffen, maar de poging ging naast. Ruststand 0-1.
In de tweede helft creëerde Blauw Geel nog amper mogelijkheden. Een dieptepass op doelpuntenmaker Koen v.d. Zanden werd onderschept door Jelle Klap en in dezelfde minuut leidde een misverstand tot een kansje, maar wist Brian Meulmeester een grotere achterstand te voorkomen en een schot van Hidde van Dijk was te slap.
Verschillende corners en vrije trappen voor GOES leverden niets op. Steve Schalkwijk ontving een pass van Erwin Franse in buitenspelpositie. In de 81e minuut was het wel raak. Invaller Ray Kroon kwam na een “dwarrelbal” onverwachts in balbezit. Hij zette twee tegenstanders
“in de wind” en gaf met links voor. Steve Schalkwijk was attent en schoot de gelijkmaker binnen (1-1). Vier minuten later volgde het “hoogtepunt” van deze middag. Een andere invaller, Hiep Nguyen, zette zich achter een vrije trap en schoot van 30 meter de bal in de bovenhoek. Doelman Bijdevier raakte de bal nog licht aan, maar de voorsprong van 2-1 was een feit.
Een terugkopbal van Sherief Tawfik en een speler die doorging op de GOES-doelman, leverden, naast een opstootje ook nog twee gele kaarten op.
In blessuretijd kon Erwin Franse vanaf eigen helft opstomen naar het vijandelijke doel, maar Martijn Bijdevier wist de inzet te keren.
Volgende week de laatste van de drie opeenvolgende thuiswedstrijden. OJC Rosmalen komt dan op bezoek. GOES wist  in de uitwedstrijd met 0-3 te winnen en ondanks de penibele stand op de ranglijst, een 16e én dus herkansersplaats, is het zaak om de tegenstander niet te onderschatten. Zij wisten de eerder gememoreerde wedstrijd tegen Blauw Geel, mede door de rode kaarten, met 1-5 te winnen .....
Veel succes ....

Scheidsrehter:  Dhr. L. Timmer (Apeldoorn)
Assistent 1:      Dhr. J.P. Been (Almere)
Assistent 2:      Dhr. J.L. de Koning (Den Haag)

GEEL: Martijn van Kessel (49’), Sjaak Egmond (86’) en Erik van Loon (90’)  Blauw Geel ’38.
          Ray Kroon (90’), Brian Meulmeester (90’) en Steve Schalkwijk (90’+ 4’)  GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik, Roycel James (75’Jop Dekker); Ruben Hollemans, Tim de Winter, Remon de Vlieger (60’ Hiep Nguyen); Erwin Franse, Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (66’ Ray Kroon).

Wisselspelers: Dennis Uyl, Klaas van Hecke, Ruben Besuyen, Jesse Bank.

Jan Tierie.

foto's René van der Vliet

Klik hier voor de foto's 

Pupil van de week

     Denzel Paauwe

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media