ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Wedstrijdverslag Gemert - vv GOES

Wedstrijdverslag Gemert - vv GOES

Rogier Veenstra heeft de “trein” weer op de rails. Tijdens de eerste wedstrijden van dit jaar, was de ploeg “het spoor bijster”.

Groene Ster was in Limburg te sterk (2-0) en IFC wist in Goes, door een benutte strafschop, met 0-1 te winnen. Tussen deze wedstrijden werd in de “beker” nog wel gewonnen van Philippine met 9-4, maar nu stond februari voor de deur met enkele moeilijke wedstrijden.
In een prima wedstrijd werd in Halsteren, de gelijknamige club en de nummer twee van de ranglijst, op 1-1 gehouden. Eén week later (11 februari) stond de inhaalwedstrijd tegen Jong FC den Bosch, de nummer vier, op het programma en de Brabanders moesten er (en nog wel met Carnaval) met 3-1 aan geloven. Gisteren was Gemert, de winnaar van de 1e periode en de nummer drie, de volgende tegenstander.
In exact dezelfde basisopstelling als tegen den Bosch, ging GOES in Gemert van start.
Al in de 6e minuut wist Remon de Vlieger een gevaarlijke voorzet beheerst terug te koppen op keeper Brian Meulmeester en even later wist Klaas van Hecke een goede aanval te ontregelen. Toen kwam de 15e minuut. Na een fraaie aanval door het centrum, opgezet door Erwin Franse, kwam de bal via Tim de Winter en Daniël Wissel opnieuw bij Erwin, die de 0-1 binnenschoot.
Zonder het te weten een heel bijzonder doelpunt, want voor het eerst in deze 18 kompetitie-wedstrijden wist GOES in het eerste kwartier van de wedstrijd tot scoren te komen ......
Het zag er dus goed uit voor GOES, want de vorige 8x dat GOES op een 1-0 voorsprong kwam, resulteerde dat 7x in een overwinning en 1x in een gelijkspel......
Maar het was nog niet zover. Klaas van Hecke wist één minuut na de 0-1 een gevaarlijk schot te blokken en Gemert was in de 25e minuut nog eens gevaarlijk, maar het diagonale schot belandde op de lat. De thuisploeg, die bijzonder veel overtredingen nodig had, zette wat meer aan, maar Brian Meulmeester onderschepte eerst een vrije schop, kon even later nog net bij een hoge voorzet en zag even later Ruben Rocha Rodrigues (die naar FC den Bosch gaat) een prima schot lossen wat ternauwernood overging.
Zoals gememoreerd, scheidsrechter Lensink deelde 3x geel uit aan een Gemert-speler en keepers-trainer Wiljan Croymans werd naar de tribune gestuurd met rood. Namens GOES ontvingen Remon de Vlieger en Brian Meulmeester een kaart.
Na de hervatting probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten en dat leverde in de 56e minuut gevaar op toen een verdekt schot rakelings naast ging. Eén minuut later was GOES wel doeltreffend. Na een schitterende combinatie tussen Francis Kabwe Manengela en Daniël Wissel was het Daniël die Erwin Franse aanspeelde en bij de 2e paal kon hij nr. 2 inschieten (57’ 0-2).
Na een uur spelen ontving Jens Leyten, na een overtreding op Jop Dekker, een direkte rode kaart en 1 minuut hierna kwam de bal uit een corner en een “flipperkast aktie” bij Jan Paul van Hecke, die zonder te twijfelen de 0-3 inschoot.
Na een prima steekbal kwam de Gemert-spits oog in oog met Keeper Brian Meulmeester en onze sluitpost wist de bal te stoppen. Hierna was het weer de beurt aan Jan Paul van Hecke die de bal na een corner van Francis direkt op de schoen nam en de stand op 0-4 bracht.
Daniël Wissel passeerde op rechts zijn tegenstander en zijn voorzet werd door “super-sub” Ray Kroon, die amper 3 minuten in het veld stond, afgerond (79’ 0-5).
De man van de “3 assists”, Daniël Wissel, kwam in de slotfase, na een één-tweetje met Ruben Hollemans, zelf nog in scoringspositie, maarhij schoot op de doelman.
Een  “eclatante”  0-5 overwinning en voor de 3e keer “de nul” achterin, na de 0-1 in de openingswedstrijd tegen SV Meerssen en GOES- Juliana ’31, die in 2-0 eindigde.
Na de nrs. 2, 3, en 4 komt a.s weekend SV Meerssen, nu gedeeld derde met Jong den Bosch én GOES, op bezoek in Zeeland. SV Meerssen zit in een goede fase.
De 8 wedstrijden in de 2e periode leverden 15 punten op en een gedeelde derde plaats in deze periode (met Jong den Bosch), achter OSS ’20 (17 uit 7) en Halsteren (16 uit 8).
Meerssen begon deze periode met Vlissingen-Meerssen (1-3) en Meerssen-Halsteren (2-1) ijzersterk. Gisteren won onze komende tegenstander met maar liefst 6-0 van Woezik.
Alweer een tegenstander uit de top van de ranglijst, die er als volgt uitziet:

Een mooie gelegenheid om de “trein”, bestuurd door Rogier Veenstra, te komen bewonderen en hoewel er nog vele lastige “tussen-stations” te passeren zijn, ziet de toekomst er weer veelbelovend uit.
Veel succes GOES...

Scheidsrechter: Dhr. J.A.B. Lensink (Arnhem)
Assistent 1:        Dhr. A. Afalah (Bergschenhoek)
Assistent 2:        Dhr. A.D. Kloekke (Heerlen)

GEEL: Ron Jansen (31’), Ruben Rocha Rodrigues (34’), Ralf Kemper (45’) allen Gemert.
           Remon de Vlieger (34’), Brian Meulmeester (45’) beiden GOES.
ROOD: Wiljan Croymans (32’) en Jens Leyten (60’) beiden Gemert.

GOES: Brian Meulmeester; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke (72’ Raymond Wolff), Jop Dekker; Tim de Winter (77’ Ray Kroon), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (71’ Yannick v.d. Woestijne); Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela.

Wisselspelers: Nando Pijnenburg, Rick de Punder, Thijs Rentier.

Jan Tierie


Klik op onderstaande foto voor het youtube verslag

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media