ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / Wedstrijdverslag Heerjansdam - vv GOES (beker)

Wedstrijdverslag Heerjansdam - vv GOES (beker)

Scoreverloop:  12’  0-1           Daniël Wissel
                        17’  1-1           Ronald Ouwens
                        21’  2-1           Paul Scheurwater
                        76’  2-2           Jan Paul van Hecke
                        90’  2-3           Raymond Wolff

GOES door naar de kwartfinale ........

Het ziet er bijna vanzelfsprekend uit. De zondag hoofdklasser die op het kunstgrasveld van “buurman” Rijsoord, de zaterdag eersteklasser uitschakeld. Maar zo gemakkelijk ging het beslist niet. Grote fases van de wedstrijd werd GOES teruggedrongen en het peil van de laatste 2 competitiewedstrijden werd bij lange na niet gehaald.
Al na 20 seconden moest keeper Dennis Uyl buiten het strafsdchopgebied, koppend redding brengen. Toen Daniël Wissel de bal terug kreeg van RaymonWolff en daarna de doelman en ook nog een verdediger passeerde, schoot hij in de 12e minuut beheerst de 0-1 binnen. Het ijs leek gebroken en men ging er eens goed voor zitten .....
Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Nadat Dennis Uyl in eerste instantie een bal had gekeerd, werd de rebound met een kopbal doorgespeeld naar Ronald Ouwens, die met een boogballetje de 1-1 verzorgde.
Een simpel steekpassje stelde Paul Scheurwater in staat om Heerjansdam op voorsprong te brengen (21’ 2-1). In het restant van de eerste helft waren er kansen over en weer. Daniël Wissel schoot na een dieptepass van Klaas van Hecke op de paal. Voor de rest oogde het spel van GOES niet zo sprankelend als we “gewend” zijn.
In de tweede helft moest Dennis Uyl al vrij snel redding brengen bij een één tegen één situatie, Jan Paul van Hecke wist de bal te onderscheppen in een ondertal-situatie en even later moest Sherief Tawfik een kansrijke voorzet onderscheppen. Dennis Uyl kwam goed uit zijn doel en Gert-Jan Plaizier kopte namens de “thuisclub” van dichtbij over.
Een kwartier voor het einde kwam GOES toch langszij. De bal kwam na een korte corner bij de 2e paal en werd ingekopt door Jan Paul van Hecke (76’ 2-2).
Lang leek het erop dat strafschoppen de beslissig moesten gaan brengen, maar werkelijk in de laatste seconden van de officiële speeltijd wist Raymond Wolff een combinatie tussen Francis Kabwe Manengela en Remon de Vlieger af te ronden met een alles beslissend tikje (90’ 2-3).
In de ruim 5 minuten extra tijd raakte Heerjansdam nog de binnenkant van de paal, pakte Dennis Uyl nog een kopbal en gingen Raymond Wolff en Daniël Wissel alleen op de enige verdediger af, maar de keeper wist de inzet van Daniël tot corner  te tikken.
Na een zenuwslopende wedstrijd, GOES de “gelukkigste”en nu wacht in een uitwedstrijd zaterdag eersteklasser (1C) Sliedrecht, dat verrassend Halsteren wist uit te schakelen met maar liefst 2-5 ....  Saillant detail: Vorig seizoen schakelde Sliedrecht door een 1-0 overwinning GOES uit in de 3e ronde van het bekertoernooi.

Scheidsrechter:   Dhr. R.J. Collé (Leerdam)
Assistent 1:        Dhr. I.J. Larijn (Dordrecht)
Assistent 2:        Dhr. T.T.J. de Vlaming (Dordrecht)

GEEL: Claudio Barros (8’), Louis Salacroup (53’) en Jelmer Nugteren (65’) allen Heerjansdam.

GOES: Dennis Uyl; Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Ruben Hollemans, Jop Dekker (23’ Jan Paul van Hecke); Yannick v.d. Woestijne (77’ Remon de Vlieger), Raymond Wolff, Tim de Winter; Erwin Franse, Daniël Wissel, Ray Kroon (72’ Francis Kabwe Manengela).

Wisselspeler: Nando Pijnenburg.

De kwartfinales zien er als volgt uit: Sliedrecht     -  GOES
                                                          Cluzona        -  Vlissingen
                                                          UNO/Animo  -  Madese Boys
                                                          WNC            -  Marvilde

Jan Tierie.

Verrassingen in de 1/8 finales van de districtsbeker.

De uitslagen:

Tussen (  )  de klasse waarin de club uitkomt.

De hoofdklassers Halsteren en IFC werden verrassend uitgeschakeld door resp. 1e klasser Sliedrecht en 2e klasser Cluzona.
VC Vlissingen en GOES wisten wel door te gaan en zijn nu de enige hoofdklassers in de kwartfinale ......  Tot zover de westelijke kant van district ZUID 1.
In de oostelijke helft is de overwinning van UNO/Animo op Kozakken Boys 2, na 20 strafschoppen, opmerkelijk te noemen. Voor de rest wonnen de hoger spelende teams hun wedstrijden.

Pupil van de week

       Ties Hoezen

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media