ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zaterdag) / Verslagen / Wedstrijdverslag VV Cadzand-VV Goes Zaterdag

Wedstrijdverslag VV Cadzand-VV Goes Zaterdag

Datum: 23-2-2019

Locatie: Cadzand

Aanvang: 14:30 uur

Wetend dat we afhankelijk zijn van resultaten op de andere velden en met het gemis dat we spelers missen door ziekte, werk en vakantie zijn we afgereisd naar het zonnige Cadzand. Niek de Punder is na 4 maanden afwezigheid bijgesloten waar we erg blij mee zijn. Korte toelichting: Bajram had de vakantie geboekt na overleg met de trainer en die in al zijn wijsheid zei dat het wel kon want het was een vrij weekend. Er zou toch niets afgelast worden want wij hebben immers kunstgras. De algehele afgelasting was niet ingecalculeerd….. Langs deze weg mijn excuses aan het team en aan Bajram hiervoor, mea maxima culpa! Zonder anderen tekort te doen zou Bajram ondanks zijn afwezigheid vandaag wederom doorslaggevend zijn door zijn individuele prestatie over deze gehele periode, wat (Cruijfiaans gezegd) een punt meer op de ranglijst betekent t.o.v. Hoedekenskerke/Kwadendamme. 

De wedstrijd:
Gezien de ranglijst zou je zeggen geen vuiltje aan de lucht. Het eerste kwartier was dat ook zeker het geval, grote kansen voor Quincy, Attila, Kadar waren helaas niet aan hen besteed. Bij het wegperen van een doorgeschoten dieptebal van ons gaf de doelman van Cadzand onbedoeld een assist. Onze verdediging bleef iets te lang hangen en een aantal spelers communiceerden niet zo goed waardoor hun rechtsbuiten de bal bij ons strafschopgebied kreeg en deze onberispelijk tegen het zijnet van de verre hoek achter Klaudio schoot. 0-1….. Nog voor rust bogen we de stand in ons voordeel om. Nadat Maarten Griep was ingevallen voor de geblesseerde Niek Wiegand (enkelblessure na een duel met hun keeper) werd ons spel wat directer. Een 1-2 tussen hem en Kadar betekende 1-1 waarna Attila op slag van rust profiteerde van miscommunicatie tussen de doelman en de verdediger en zorgde daarmee dat we konden rusten met een 1-2 stand. Na rust een onveranderd wedstrijd beeld, Goes in de aanval en Cadzand die op eigen helft verdedigd. Tempo werd laag en daardoor het spel voorspelbaar. Er werd nog 2x gescoord na een hoekschop. De eerste goal van Hans werd nog afgekeurd voor het hinderen van de keeper maar de 2e kopte hij onberispelijk binnen. Er volgde nog 1 goal van Jaydon Geerlings wat de eindstand op 1-4 trok. 

Aan de zijlijn werden de andere velden inmiddels nagekeken. MZVC had Domburg al over de knie gelegd dus moest alleen Wemeldinge ons nog eventjes helpen tegen Patrijzen. Hier was de stand 2-2 wat betekende dat we officieus periodekampioen waren (doelsaldo+12 t.o.v. Patrijzen). Kort erop scoorde Patrijzen de 3-2 waardoor we de hoop konden begraven. In de kleedkamer kwamen de eind uitslagen binnen en Patrijzen gaf de eindstand van 3-4 door……Tussen minuut 90 en 93 scoorde Wemeldinge 2x. We eindigen daardoor met gelijke punten maar op DOELSALDO boven Hoedekenskerke/Kwadendamme. 

Het is razendknap om in een debuutseizoen een dergelijke prijs te pakken met een samengesteld team. Deze prijs laat zien dat we op de goede weg zijn maar is niets waard als je straks niet scherp en gretig aan de nacompetitie start. Dan kun je een heel jaar hard werken vergooien. Voor ons moet dit het startsein zijn om nog harder te werken en nog meer toewijding en bereidheid te tonen.

De komende wedstrijden staan in het teken van het verbeteren van ons spel en het fitter worden om dit goed uit te voeren. Dit begint aanstaande dinsdag al op de trainging gevolgd door oefenwedstijden op donderdag 28-2 tegen NOAD (20:00 uur thuis) en tegen Oostkapelle 1/2 combinatie op dinsdag 5-3 (20:00 uur op Oostkapelle).

Benieuwd of we tegen een stabiele 3e klasser en tegen een tegenstander van hetzelfde niveau als de top in de 3e klasse zonder kleerscheuren ons eigen spel kunnen spelen.

Pupil van de week

     Denzel Paauwe

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media