ING
Home / Senioren / Goes 1 / Verslagen / Zwaluwen 1 (Vlaardingen) - GOES 1 (vr)

Zwaluwen 1 (Vlaardingen) - GOES 1 (vr)

De voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 is nu echt begonnen. Trainer Rogier Veenstra, zijn staf en de selectie, hebben al verschillende trainingen achter de rug. Na het voorproefje tegen Sparta op 15 juli j.l., geëindigd in een 0-10 nederlaag, ging GOES op bezoek bij zaterdaghoofdklasser Zwaluwen in Vlaardingen.

Onze tegenstander wist zich op de slotdag van de vorige competitie definitief veilig te spelen door vv Smitshoek met 1-4 te verslaan.
De thuisclub was op het kunstgras als eerste gevaarlijk in de 7
e minuut. Na een combinatie door het centrum werd de bal op de paal geschoten.
GOES kwam in de 20
e minuut op voorsprong. Een lange bal van Remon de Vlieger kwam, mede omdat 2 verdedigers elkaar hinderden, gelukkig voor de voeten van Daniël Wissel, die met een puntertje zijn eerste doelpunt voor z’n nieuwe club wist te scoren (0-1).
Amper één minuut later ging een geplaatste bal van hem naast het doel. In de 27
e minuut moest Jop Dekker worden vervangen door Jan Paul van Hecke.
De thuisclub was in de 30
e minuut gevaarlijk met een verre kopbal die op het dak van het doel belandde. Daarna was het weer Daniël die goed zijn lichaam indraaide en rakelings overschoot.
De diepgestuurde Erwin Franse kwam een teenlengte tekort bij een dieptepass, maar was even later wel verantwoordelijk voor een GOES-penalty, toen hij bij een actie be bal tegen een hand schoot. Remon de Vlieger schoot vanaf 11 meter onberispelijk raak (41’  0-2).
In de voorlaatste minuut wist doelman Brian Meulmeester nog een bal van de voeten van een doorgebroken aanvaller te plukken.
Met slechts één wijziging (Dennis nam de plaats in het doel over van Brian) begon men aan de tweede helft, die werd gekenmerkt door onsportief en vervelend optreden van de zaterdagclub. Harde en soms gemene overtredingen volgden elkaar in rap tempo op, waartegen de scheidsrechter onvoldoende optrad.
Een gevaarlijke voorzet van Zwaluwen in de 55
e minuut, werd door iedereen gemist en twee minuten later moest Dennis Uyl een bal uit de bovenhoek tikken.
In de 63
e minuut deed de thuisclub iets terug. Een vrije schop van Jesper Gudde werd met veel gevoel over de muur gekruld (1-2). De thuisclub wilde duidelijk meer en invaller Corné de Jonge moest een kopbal, na een corner, van de doellijn halen. Uit de tegenaanval werd de doorgebroken Daniël Wissel aan zijn arm onderuit getrokken, waar de arbiter nogal luchtig mee omging.
Vrije schoppen van Remon de Vlieger en Ruben Hollemans gingen (hoog) over.
Zwaluwen kwam dichterbij een doelpunt, maar de bal kwam op de lat. Een vrije schop van de zwart-witten belandde in de GOES-muur. Een listig boogballetje van Erwin Franse kon nog met de vingertoppen tot corner worden verwerkt en aan de andere kant werd een voorzet nog over gekopt.
Een verdiende overwinning voor de kersverse hoofdklasser GOES, dat enigszins “revanche” nam voor de uitschakeling in de KNVB-beker op 24 augustus 2011. De Vlaardingers wisten toen op “Het Schenge” met 1-5 te winnen en kregen in de volgende ronde bekerhouder FC Twente op bezoek ....
Gert-Jan van Leiden nam de GOES-treffer voor zijn rekening.
Exact één jaar geleden, n.l. op 5 augustus 2016, wist GOES de voorbereiding te beginnen met een 1-3 uitoverwinning op Serooskerke en we weten waartoe dat heeft geleid ......

GOES: Brian Meulmeester; Rick de Punder (55’ Corné de Jonge), Sherief Tawfik (55’Thijs Rentier), Jop Dekker (27’ Jan Paul van Hecke), Klaas van Hecke: Raymond Wolff (85’ Sherief Tawfik), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger; Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela.

Jan Tierie

Pupil van de week

     Sem Nelisse

ING

© Copyright VV GOES 2015

Website door: Universe Media Logo Universe Media