• Zaterdag 8 februari reisde de eerste selectie samen met de jongens van JO12-1 af naar sportpark De Toekomst in Amstedam voor de westrijd tegen AJAX amateurs.
  Ondanks de druk aan het eind van de tweede helft door de thuisploeg kon toch een punt worden meegenomen naar Goes.
  De spelers van JO12-1 hadden een topdag met een lunch, een rondleiding en de taak als ballenjongens.

  GOES kwam verrassend op voorsprong op “De Toekomst” tegen Ajax. Verrassend, omdat Remon de Vlieger al na 27 seconden de thuisploeg een uitgelexen kans voorschotelde, maar het schot ging gelukkig over.
  Ook in de 3e minuut ging het bijna mis. Balverlies op rechts en alleen een goed blok van Ruben Hollemans voorkwam een achterstand. Ajax was eveneens slordig en zo kon Daniël Wissel een bal oppikken. Met een bekeken assist liet hij Steve Schalkwijk de 0-1 scoren, wat zijn 15e competitiedoelpunt van dit seizoen betekende (8’).
  GOES speelde slordig op het kunstgras en leed veel onnodig balverlies. Brian Meulmeester had een prima tussenkomst bij de zijlijn en even later mislukte een onderschepping van Sherief Tawfik, maar leverde Koen Blommestijn een afzwaaier af. De ploeg, onder leiding van Daan Eikenhout, beleefde een mindere fase en mocht van geluk spreken dat Jake Wollgarten de bal onnauwkeurig terugtrok van de achterlijn. Omdat Sherief Tawfik uitgleed, kon er alsnog geschoten worden, maar was Brian Meulmeester op z’n post.
  Toch ging het één minuut later wel mis. Balverlies leidde een kans in van de goede spits Koen Blommestijn, die deze fout feilloos afstrafte (22’ 1-1).
  Ajax nam hierna de regie stevig in handen en Brian Meulmeester kreeg handenvol werk. Alleen in de 33e minuut spartelde GOES wat tegen. Een poging van Steve Schalkwijk om vanaf de zijlijn de volkomen vrij opkomende Sherief Tawfik te bereiken, werd op het laatste moment verijdeld.
  In de slotfase kreeg de thuisploeg nog mogelijkheden via Serghino Sanches en Jake Wollgarten, maar beiden zagen hun poging mislukken. Rust 1-1.
  Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Ook deze begon weer wisselvallig. Nadat Brian Meulmeester eerst nog een schot van Koen Blommestijn had gestopt, ging hij even later, net als vorige week, bijna in de fout bij het uitspelen van een tegenstander……
  Tim de Winter had een prima verdedigende actie en Jop Dekker wist een schot te blokken, na weer eens balverlies op rechts. GOES moest zich beperken tot verdedigen en had daarbij over geluk niet te klagen.
  Uit een onnodig weggegeven corner van Ruben Hollemans, loste Brian Meulmeester de bal, waarna deze op de lat werd gekopt. Een schot van Moiz da Silva, uit de draai, belandde op de paal en even later kwam de bal, na een hard schotl, via de onderkant van de lat terug in het veld….
  Iedereen bij GOES moest tot het uiterste gaan om het gelijkspel over het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Eijgelsheim heen te tillen en dat lukte.
  Eén puntje: Eigenlijk niet verdiend, maar niemand die daar om maalde bij GOES.
  De spelertjes van GOES JO12-1, waren uitgenodigd om ballenjongens te zijn, waarvoor onze dank.
  Voor het eerst zat reservedoelman Merlijn Swennen op de bank. Welkom bij vv GOES !!!
  Nu staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Allereerst komt a.s. zaterdag DVS ’33 Ermelo naar GOES en op 22 februari 2020 speelt GOES de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede. Aanvang beide wedstrijden 14.30 uur. Veel succes ……

  Scheidsrechter: Dhr. M.F.M.G. Eijgelsheim (Oirschot)
  Assistent 1: Dhr. R. Miedema (Drachten)
  Assistent 2: Dhr. C.H. van Rijn (Geffen)

  GEEL: Timo van Roemburg (53’) Ajax en Hiep Nguyen (73’) GOES

  GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik (88’ Jesse Bank), Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (80’ Rosario de Fretes); Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (71’ Hiep Nguyen), Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Merlijn Swennen, Sylvio Hage, Haken Basagac, Ralph de Kok.


  Jan Tierie.


  Foto's: Ron Amperse

  Klik hier voor de foto's.