• Na de “topper” tegen koploper Kloetinge, was nu de nr. 2 van de ranglijst, Capelle, de tegenstander.
 GOES kon een getergde tegenstander verwachten, belust op revanche, want Capelle ging, na een succesvolle reeks van zes wedstrijden, waarin maar liefst 16 punten werden verzameld (5xW+1x) en ook de 2e periode werd gewonnen, vorige week onderuit tegen “laagvlieger” Achilles Veen, dat door de 1-0 overwinning wat meer afstand nam van de “gevaren-zone”. Maar liefst 17 corners en een groot veldoverwicht leidden niet tot een “resultaat” in Veen.
 Trainer Dennis de Nooijer kon niet beschikken over aanvoerder Daniël Wissel (hamstring), terwijl Renzo Roemeratoe (niet geheel fit) en Mitchell de Nooijer (vermoeid terug van interland met Sint Maarten) op de reservebank begonnen.
 Toch kwam GOES sterk uit de startblokken. Nadat Wout den Engelsman uit de eerste corner voor GOES zijn kopbal gepakt zag worden door doelman Marc van Splunter, was het even later wél raak.
Erwin Franse kapte zich tussen twee verdedigers door, naar binnen en plaatste de bal feilloos in de verre hoek (4’ 0-1). 
De thuisploeg wist zich na deze snelle achterstand niet te herpakken en Timo Lijbers bracht met een afstandsschot in de linker benedenhoek, de stand op 0-2 (12’).
 Het eerste “vermeldenswaardige” moment voor Capelle was een poging van Bram van Eijk (schot wel héél hoog over), gevolgd door een poging van Marlon Slabbekoorn, voorlangs. 
GOES was doeltreffender. Na een voorzet van Erwin Franse kreeg Tim de Winter een duw van marciano Pape. Scheidsrechter Kuijntjes toonde Pape resoluut de rode kaart (het ontnemen van een doelrijpe kans) en besliste “penalty”. 
In eerste instantie wist Marc van Splunter de inzet van Tim de Winter te keren, maar de rebound werd alsnog ingeschoten door Claude de Smit (25’ 0-3). 
In theorie was deze “moeilijke” uitwedstrijd binnen het half uur beslist. Een ruime voorsprong en de tegenstander met 10 man. Toch kreeg Capelle nog een vrije schop, maar Jeffrey Rijsdijk schoot de bal in de muur.
 Ook in de tweede helft werd het niet echt een wedstrijd. Bij de thuisploeg kwamen er direkt drie nieuwe spelers in en één van die invallers was al vrij snel trefzeker. Olaf van der Sande verraste GOES-doelman Matthew Lentink in de korte hoek (53’ 1-3). Even was er hoop op meer maar die hoop was één minuut later al verdwenen. De onnavolgbare Erwin Franse bediende Tim de Winter, die zijn gemiste penalty deed vergeten en eenvoudig de 1-4 binnenschoot (54’).
 Net “na het uur” een herhaling van zetten. Opnieuw een voorzet van Franse (man of the match) en weer Tim de Winter, die nu koppend afrondde (62’ 1-5).
 Capelle spartelde nog wat tegen en Olaf van der Sande zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald door Steven Smulder en even later moest Matthew Lentink een bal lossen, maar werd de bal op tijd “geruimd”. 
Invaller Renzo Roemeratoe werd van de bal gezet en de 40-jarige Adair Veiga Lopes scoorde met een afstandsschot de 2-5 (83’).
 Met respect voor de tegenstander moet het haast wel één van hun slechtste wedstrijden geweest zijn, anders staat de ploeg in deze fase van de competitie niet op plek 2 en is het al verzekerd van deelname aan de nacompetitie.
  GOES verloor voor het laatst op 26 november 2022 en wel van Smitshoek, met 0-1, is inmiddels al 11 wedstrijden op een rij ongeslagen (5xW,6xG) en deed samen met ARC goede zaken in deze speelronde, wat betreft de kopgroep.
Naast de overwinning van GOES (nr. 6) op Capelle (nr. 2), wist ook ARC (nr. 7) te winnen en wel van Nieuwenhoorn (nr. 4) met 4-2.
Koploper Kloetinge verloor thuis van Zwaluwen (nr. 11) met 1-3, Smitshoek (nr. 3) speelde gelijk bij nr. 14 Spijkenisse (1-1) en ODIN ’59 (nr. 5) wist niet te winnen in de uitwedstrijd bij Poortugaal (nr. 9), uitslag 3-2.
 Kortom: GOES deed goede zaken en klimt van de 6e naar de 4e plaats op de ranglijst met resp. één en twee punten achterstand op Smitshoek en Capelle én acht punten achterstand op koploper Kloetinge.
 Volgende week is het een vrij Paasweekend en daarna ontvangt GOES SC Feyenoord en staat ook de belangrijke wedstrijd Nieuwenhoorn-Kloetinge op het programma.

  Dit is de stand in de 3e periode:
  Nieuwenhoorn 4 9 pnt. ( 11 – 9 )

  Kloetinge 4 7 pnt. ( 7 – 5 )

  Zwaluwen 4 7 pnt. ( 5 – 3 )

  ’s Gravenzande 4 7 pnt. ( 7 – 7) 

  WNC 4 7 pnt. ( 7 – 7 )

  Achilles Veen 4 7 pnt. ( 4 – 6 )

  ODIN ’59 4 6 pnt. (14 – 8 )

  GOES 4 6 pnt. ( 9 – 6 )

  Capelle 4 6 pnt. ( 7 – 6 )

  Nieuwenhoorn had een prima reeks neergezet van 9 ongeslagen wedstrijden (8xW + 1xG).
Het gelijke spel werd behaald in hun thuiswedstrijd tegen GOES (2-2) en won vóór dit weekend de laatste vijf wedstrijden.

  Scheidsrechter: Dhr. W.H. Kuijntjes (Wijk en Aalburg).

  Assistenten: Dhr. J. Adu Boahen (Boxtel) en dhr. R. Candel (Beek).

  Geel: Wout den Engelsman (43’), Reza Maipauw (50’) en Eys Murre (71’), allen GOES.
 Lars Bosscha (47’), Capelle.
Rood: Marciano Pape (23’), Capelle.  GOES: Matthew Lentink; Reza Maipauw (50’ Renzo Roemeratoe), Stefan de Bert, Wout den Engelsman (66’ Francis Kabwe Manengela), Dangelo Martien; Timo Lijbers, Jesse Kalwij (76’ Ryleigh Doesburg), Steven Smulder, Tim de Winter (66’ Mitchell de Nooijer); Claude de Smit (66’ Eys Murre), Erwin Franse.
  Wisselspelers: Dion Aerssens, Dany van Dijk.
  
Jan Tierie.