Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / BVV Barendrecht-v.v. G.O.E.S. 1 (zon)

BVV Barendrecht-v.v. G.O.E.S. 1 (zon)

Na een bewogen periode, waarin GOES en trainer Ruud Pennings (er was geen “klik”.....) uit elkaar gingen, moest er toch gevoetbald worden.
Teammanager Ron Amperse en assistent-trainer John Livramento fungeerden als interim-duo. Tegenstander was BVV Barendrecht, vorig seizoen nog uitkomend in de 2e DIVISIE.
Op Sportpark “De Bongerd” was één van de grootste amateurclubs van Nederland (Ca. 2.400 leden) gastheer van de vv GOES.
De wedstrijd stond onder leiding van een volledig vrouwelijk arbitraal trio. Scheidsrechter Shona Shukrula werd geassisteerd door Bianca Bussem-Scheffers en Diana Snoeren.
Het eerste vermeldenswaardige feit was een onderschepping op de rand van de “16” van de thuisclub door Ruben Hollemans, waarna mogelijk een overtreding op hem werd gemaakt....
De weggewerkte bal was weer snel een prooi voor Jop Dekker die, na een combinatie met Daniël Wissel, Jelle Klap aanspeelde. Zijn “panklare” voorzet werd eenvoudig ingekopt door Steve Schalkwijk (11’ 0-1).
De thuisploeg legde zich niet neer bij deze achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker.
GOES-keeper Brian Meulmeester, weer onder de lat na zijn schorsing, ontpopte zich gedurende het vervolg van de wedstrijd als “man off the match” en deze keer had GOES “vrouwe Fortuna” aan haar zijde. Zo schoot de gevaarlijke Marouane Bakour tegen de onderkant van de lat en in de slotfase van de eerste helft werd een schot van dezelfde speler uit de benedenhoek getikt door Brian.
Zodoende ging GOES met een 0-1 voorsprong de rust in.
Na de “thee” ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op jacht naar succes. Zoals gezegd, Brian Meulmeester gaf geen krimp. Het was zelfs GOES dat in de counters opgelegde kansen kreeg om de definitieve beslissing te forceren. In zulke situaties moet GOES doortastender worden.
Ver in blessuretijd werd een “doorgebroken” Steve Schalkwijk onderuit gehaald door Joost Mangert, die er met “geel” nog genadig vanaf kwam.
Naast Brian Meulmeester verdient de complete selectie een pluim. In  8 wedstrijden moest GOES al 27 doelpunten incasseren. Voor het eerst kon “de NUL’ achterin bijgeschreven worden.
Volgende competitiewedstrijd is volgende week zaterdag GOES-SteDoCo, maar nu eerst
“Alles op de BEKER.......”

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula (Alkmaar)
Assistent 1:        Mevr. B.H.P. Bussem-Scheffers (Dordrecht)
Assistent 2:        Mevr. D.G.H. Snoeren (Oosterhout)

GEEL: Jop Dekker (20’) GOES, Yarick Dorst (51’) en Joost Mangert (90’+3’) Barendrecht.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Jop Dekker; Mart de Kroo (60’ Remon de Vlieger), Ruben Hollemans, Tim de Winter (82’ Jesse Bank); Steve Schalkwijk, Daniël Wissel, Sylvio Hage (52’ Hiep Nguyen).

Wisselspelers: Lorenzo Hoekman, Ralph de Kok, Miquel Crucq, Ruben Besuyen.

Denzel Paauwe