• Niet alleen de laatste wedstrijd in de derde divisie, maar ook de laatste wedstrijd van Ruben Hollemans voor de vv. G.O.E.S. Na 7 seizoenen bij de vv Goes gaat Ruben terug naar waar hij ooit begon. Serooskerke. Speciaal voor deze dag waren de jeugdspelers die door Ruben worden getraind uitgenodigd aanwezig te zijn bij de wedstrijd. Ze liepen samen met de hoofdmacht het veld op en waren de rest van de wedstrijd in functie als ballenjongens.
    Hartstikke bedankt hiervoor en Ruben natuurlijk ook bedankt voor alle mooie voetbalmomenten.

Verslag GOES-SteDoCo

Zelfs aan het wedstrijdformulier was te zien dat GOES naar het einde van het seizoen snakte.
    Om verschillende redenen, die we niet eens willen benoemen, ontbraken naast de langdurig geblesseerden Ralph de Kok, Hiep Nguyen en Huib van Hecke, ook Julian v.d. Kreeke, Sven Mbikulu, Riad Elloukmani en Souffiane el Ouazzani, terwijl Matthew Lentink afwezig was wegens interlandverplichtingen met Aruba. Kevin Hollander was genoodzaakt om te improviseren en had 3e doelman Raúl Witkam, die debuteerde, naast Sylvio Hage in de tweemansvoorhoede geposteerd.
    De enige wisselspeler op de bank was de 18-jarige Quinten Rouws uit de Jo17 ……
    SteDoCo kwam al vroeg op voorsprong. Binnen 10 minuten verscheen de 0-1 op het scorebord. Een voorzet vanaf links werd door Olivier Pilon via de binnenkant van de paal ingeschoten (9’).
    Het “verplichte nummer” kabbelde rustig voort, op de afscheidsdag van de 3e divisie voor GOES, en toen dezelfde doelpuntenmaker na ruim een half uur, voorbereidend werk, opnieuw vanaf links, bijna op de doellijn afrondde (33’ 0-2) , leek het af te stevenen op een inmaakpartij.
    Gelukkig toonden de bezoekers clementie én ook doelman Klaudio Dervishi kreeg gelegenheid om zijn kwaliteiten  te tonen.
    In de tweede helft (79’) verscheen “terreinknecht” Johan Hoogendam binnen de lijnen om een “konijnenhol” te dichten, wat voor een nuttige afwisseling zorgde.
    Sylvio Hage had zich in de eerste helft ook al verstapt en niet veel later had hij opnieuw “ruzie met het veld”.
    Zelden leek een wedstrijd zolang te duren.
    Quinten Rouws mocht debuteren in de “hoofdmacht” als vervanger van Raúl Witkam  (die niet onverdienstelijk speelde) en was al snel gevaarlijk met een schot, waar doelman Lars Bleijenberg toch nog wat moeite mee had. Guillaume Clinckemaillie vond bij de rebound de doelman op zijn weg.
    Ook SteDoCo liet hun reserve-doelman nog als veldspeler minuten maken. Petar Stŏsković sloot zo zijn periode bij SteDoCo af. Scheidsrechter Rick Sturm uit Oostkapelle had geen kaarten nodig.

Aan een periode van 4 seizoenen 3e divisie-competitievoetbal, die begon op 26 augustus 2018, met een 4-0 overwinning op Westlandia, kwam met de 0-2 nederlaag tegen SteDoCo een einde.
    Om precies te zijn was de eerste wedstrijd op dit niveau de TOTO-KNVB-bekerwedstrijd (18 aug.) GOES-Staphorst (0-4), met het beruchte doelpunt door het zijnet. …..
    Directe degradatie naar de HOOFDKLASSE is het gevolg. We moeten er maar niet aan denken dat er ook nog nacompetitie gespeeld had moeten worden. Een geluk bij een ongeluk …..
    Ruben Hollemans sloot een periode van zeven seizoenen bij GOES af en werd vóór de wedstrijd toegesproken door bestuurslid John Vette en ná de wedstrijd “in het zonnetje gezet”door ondergetekende.
    Ook de andere “vertrekkers”  en de totale staf werden bedankt voor de inzet tijdens hun GOES-periode.
    Een nieuw tijdperk breekt aan en we zullen gaan zien wat de tijd ons zal leren ….

Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm.
    Assistenten: Dhr. C.A.M. Maas (Oosterhout) en dhr. A. Habib (Amsterdam)

GOES: Klaudio Dervishi; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap; Francis Kabwe Manengela, Reza Maipauw, Guillaume Clinckemaillie, Gianni Tiebosch: Sylvio Hage, Raúl Witkam (81’ Quinten Rouws).

Foto's: René van der Vliet