• De laatste competitiewedstrijd van het voor GOES zo succesvolle seizoen 2023-2024, was die in Haaren tegen Nemelaer.

  In de nacompetitie van 2009-2010 stonden beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar.
  GOES was als kampioen van de 3e klasse A (2008-2009) automatisch gepromoveerd naar de 2e klasse E en verraste vriend en vijand door als promovendus een periodetitel te bemachtigen. Daarin was Nemelaer de tegenstander:
    9 mei 2010 Nemelaer - GOES 2-0
  16 mei 2010 GOES - Nemelaer 0-2
  Een korte nacompetitie dus voor GOES.

  Het daaropvolgende seizoen 2010-2011 eindigde op een dramatische manier. GOES was na 21 (van de 26) wedstrijden koploper met 2 punten voorsprong op Terneuzen (49 om 47).
  Drie nederlagen op een rij (Aardenburg – GOES  2-0, Unitas – GOES 2-0 en GOES – Halsteren 0-2) volgden en plots stond GOES 7 punten achter Terneuzen en was een eventueel kampioenschap niet meer mogelijk. Omdat beide teams de twee resterende wedstrijden wisten te winnen bleef het verschil in punten gelijk en moest GOES voor de tweede achtereenvolgende keer de nacompetitie in. Deze keer wist GOES wel promotie af te dwingen door eerst RKVVO uit te schakelen (thuis 2-2 en uit 0-1) en daarna ook RCS (uit 0-1 en thuis 3-1). Dat betekende promotie naar de 1e klas en daar kwam GOES Nemelaer opnieuw tegen.
  De resultaten: GOES – Nemelaer 3-0   (Robin de Pagter 1, Yves Nyemb 1, Kyle Doesburg 1).
  Nemelaer – GOES 1-0
  Nemelaer liet het in de slotfase van deze competitie afweten. Met nog 3 wedstrijden te gaan had de ploeg 2 punten voorsprong op Brabantia (46 om 44), maar de nederlaag bij Geldrop (3-2) kostte uiteindelijk de titel, daar konden overwinningen bij EFC (0-1) en IFC (3-0) niets meer aan veranderen. Wat restte was de nacompetitie en daarin was GOES opnieuw de tegenstander.
  Nemelaer wist eerst SV Meerssen uit te schakelen na strafschoppen (8-7), thuis 1-0 en uit 2-1, terwijl GOES Heidebloem elimineerde (uit 0-4 en thuis 4-1).
  De finale begon met de wedstrijd Nemelaer – GOES. Na een 0-1 ruststand wist GOES de voorsprong in de tweede helft te verdubbelen (0-2). Doelpunten Sherief Tawfik en Yves Nyemb).
  In Zeeland was GOES opnieuw de betere (3-1), door doelpunten van Yves Nyemb en Wouter de Craene, terwijl de score werd geopend door een eigen doelpunt.
  Voor GOES was de promotie naar de Hoofdklasse een unicum. Twee mindere seizoenen volgden, wat uiteinelijk resulteerde in degradatie naar de 1e klasse (uitgeschakeld door De Meern).
  Zodoende stonden beide ploegen in 2016-2017 weer tegenover elkaar in de 1e klasse C.
  De resultaten:
  Nemeaer – GOES 2-3 (Klaas van Hecke 1, Francis Kabwe Manengela 1, Erwin Franse 1).
  GOES – Nemelaer 8-1 (Steve Schalkwijk 5, Ray Kroon 1, Remon de Vlieger 1, Sherief Tawfik 1).

  Baronie werd de ongenaakbare kampioen door alle drie de periodes te winnen, waardoor GOES, als de nr. 2, een periodetitel overnam.
  Na een vlekkeloze nacompetitie met vijf overwinningen tegen resp. EDO (0-4), Alverna (3-0), Wittenhorst
  (3-0), Nieuw Buinen (7-0) en Fc Boshuizen (2-4) promoveerde GOES opnieuw naar de Hoofdklasse.

  Het duurde enkele jaren, maar dit seizoen in de 4e Divisie C, stond de wedstrijd opnieuw op het programma. In Goes wist GOES met 3-1 te winnen door doelpunten van Sjoerd Verhulst 1, Erwin Franse 1 en Claude de Smit 1.
  Hoe zou de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tussen beide teams aflopen?

  Voor Nemelaer stond er nog veel op het spel. 

  Zij stonden nét boven de (direkte) degradatieplaats, met 3 punten voorsprong op SC Kruisland. Eén puntje zou dus voldoende zijn om direkte degradatie, bij eventuele winst van Kruisland op periodekampioen Halsteren, te ontlopen.
  Alle beslommeringen ten spijt moest het toch op het veld gebeuren.

  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn.
  De thuisploeg was als eerste gevaarlijk toen een voorzet van Joeri Vugts nét over de lat zeilde en even later wist doelman Matthew Lentink een schot van Pieter Vugts te stoppen. Na een duel tussen Timo Lijbers en Giel v.d. Ven appelleerde iedereen van de groen-gelen om een strafschop …..
  De eerste de beste goede aanval van GOES leverde meteen een doelpunt op. Yanilio de Nooijer zette na een passeeraktie de bal voor en zag de bal via Luuk Vermeer in het eigen doel belanden (17’ 0-1).
  Een ingestudeerde corner van de bezoekers leverde een 0-2 voorsprong op. Sjoerd Verhulst was de nemer en na een overstapje was het Daniël Wissel die raak schoot (19’).
  Het krachtsverschil bleek overeenkomstig de stand op de ranglijst. Als er dan al kansjes waren voor de thuisploeg werden die onschadelijk gemaakt. Zo wist Matthew Lentink een schot van Joeri Vugts op te rapen en Renzo Roemeratoe wist na een heeeeeele lange sprint alsnog een schot van dezelfde speler te blokken.
  GOES was nog dicht bij een treffer, toen een voorzet van Daniël Wissel over het eigen doel werd geschoten door Ruben Buvens en, na een nieuwe voorzet van Wissel, na een korte combinatie in de “16”, die voorlangs het doel ging. Ruststand 0-2.

  Na de rust deed de thuisploeg “er een schepje bovenop”, wat resulteerde in een groot aantal “overtredinkjes”, gele kaarten  en het erop leek dat het team zichzelf uit de wedstrijd speelde.
  “Net binnen het uur” besliste GOES de wedstrijd. Een combinatie op rechts tussen Steven Smulder en Rowan Traas, bracht de bal bij Daniël Wissel, die de 0-3 aantekende (59’).
  Invaller Stefan de Bert stond bij een voorzet precies op de goede plaats, om de bal bij de 2e paal binnen te koppen (68’ 0-4).
  Nog was de honger naar doelpunten niet gestild, want Timo Lijbers wist de geheel vrijstaande Daniël Wissel te vinden, die zijn hattrick voltooide (76’ 0-5). Een andere invaller, Claude de Smit, wist alleen voor doelman Rick Pijnenburg niet tot scoren te komen. Aan de andere zijde wist Eys Murre een “ eer-reddend ” doelpunt van Pieter Vugts te voorkomen, door het schot te blokken.

  Na afloop teleurgestelde gezichten bij de thuisploeg toen bleek dat SC Kruisland met 4-1 had gewonnen van Halsteren, waardoor Kruisland nacompetitie gaat spelen en Nemelaer degradeert naar de 1e klasse….

  GOES heeft de competitie op een waardige wijze afgesloten. Na de afstraffing tegen Achilles Veen, met drie verliespartijen in één seizoen, bleek uiteindelijk de voorsprong op de ranglijst, op datzelfde Achilles Veen, de nr. 2, maar liefst te zijn gegroeid naar 10 punten …….

  Het “LEGIOEN” van GOES ging daarom met een meer dan voldaan gevoel richting Zeeland …….

  Scheidsrechter: Dhr. E.D.E. van Yren (Zwijndrecht).
  Assistenten: Dhr. A. Dorsman en dhr. R. de Wit.

  Geel: Giel v.d. Ven (49’), Pieter Vugts (56’) en Rick Pijnenburg (90’+ 1’), allen Nemelaer.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (46’ Dany van Dijk), Eys Murre, Roycel James (68’ Reza Maipauw), Yanilio de Nooijer (46’ Stefan de Bert); TimoLijbers, Tim de Winter, Jeremie Noa (46’ Steven Smulder); Sjoerd Verhulst (57’ Claude de Smit), Daniël Wissel, Rowan Traas.

  Wisselspeler: Stephan Beekman.

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet