• GOES kreeg bezoek van de winnaar van de 1e periode, ODIN ’59. De uitwedstrijd eindigde in 2-2.
  De wedstrijd tussen de twee degradanten uit de 3e divisie was nauwelijks afgetrapt, toen de bezoekers na 21 seconden al een kopkans kregen. Doelman Matthew Lentink wist de bal eenvoudig te pakken.
  Niet veel later kwam GOES op voorsprong. Een diepe bal leek geen probleem op te leveren voor de ODIN-verdediging, maar door onverwachts druk te zetten door de razendsnelle Erwin Franse, speelde Daan Buurman van halverwege eigen helft de bal in het eigen doel (3’ 1-0).
  ODIN ’59 probeerde de stand weer in evenwicht te brengen, maar Ayrton Dol schoot hoog over en een vlammend schot van Danyl Plasmeijer schampte de buitenkant van de paal.
  Claude de Smit schoot namens de thuisclub in het zijnet en ondanks enkele mogelijkheden aan beide kanten brak de rust aan met de 1-0 stand.
  In de tweede helft kwam het keerpunt net na een uur spelen. Wout den Engelsman kreeg na een overtreding ter hoogte van de middellijn, een directe rode kaart (63’). Vanaf dat moment leek het alleen maar “tegen houden” te worden.
  Het onvermijdelijke gebeurde. Vanuit een corner werd de bal hard ingekopt door invaller Stef Halbertsma, die net vijf minuten in het veld stond (80’  1-1).
  De bezoekers wilden duidelijk meer, maar uit het niets was het opnieuw GOES dat op voorsprong kwam.
  Een voorzet van Erwin Franse, vanaf links, werd door Claude de Smit met het hoofd verlengd in de verre hoek (86’ 2-1).
  De wedstrijd uitspelen leek het credo, maar voor de derde keer in evenzovele wedstrijden werd de voorsprong in de slotfase weggegeven.
  Een mistrap van Timo Lijbers, gevolgd door een lichte overtreding van Matthew Lentink, leverde ODIN ’59 een penalty op. Sven Deen nam plaats achter de bal en zag Lentink naar de verkeerde hoek gaan (89’ 2-2).
  Renzo Roemeratoe was voor deze wedstrijd geschorst en Jesse Kalwij geblesseerd. Stefan de Bert was na vijf wedstrijden blessureleed weer bij de selectie aangesloten als wisselspeler.
  Van lieverlee gaat de “kaartenlast” ook een rol spelen.

  Samen met Zwaluwen en WNC is GOES het enige team dat in 2023 nog niet wist te winnen.
  Om positief te eindigen: GOES en Nieuwenhoorn zijn de enige teams die in 2023 nog niet hebben verloren.

  A.s. zaterdag staat voor GOES de inhaalwedstrijd tegen WNC in Waardenburg op het programma.
  Veel succes ……..

  Scheidsrechter: Dhr. M.G.J. Dogterom (Den Haag).
  Assistenten: Dhr. J.A.C. van Ham (Veldhoven) en dhr. P. Meuldijk (Terneuzen).

  Geel: Daniël Wissel (45’ + 2’), Matthew Lentink (88’) en Claude de Smit (90’ + 4’), Hamza Rahaoui (89’), ODIN ’59.

  Rood: Wout den Engelsman (63’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Mitchell de Nooijer (61’ Dangelo Martien 61’), Reza Maipauw, Wout den Engelsman, Dany van Dijk (76’ Eys Murre); Tim de Winter, Steven Smulder (61’ Francis Kabwe Manengela), Timo Lijbers, Erwin Franse; Daniël Wissel, Claude de Smit.

  Wisselspelers: Stefan de Bert, Dion Aerssens en Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie.  Foto's: René van der Vliet