• GOES kreeg bezoek van de nummer 4 van de ranglijst, ARC uit Alphen a/d Rijn.
  Vorig seizoen eindigde de club ook op de 4e plaats in de toenmalige hoofdklasse A en wist het ook de tweede periodetitel te behalen. In die nacompetitie werd ARC uitgeschakeld door RKAV Volendam.
  ARC, een grote vereniging met ca. 1900 leden, heeft de intentie om weer mee te gaan doen “om de prijzen”. Er stond dus een gerenomeerde tegenstander te wachten en dat bleek al snel.
  De eerste corner van de wedstrijd was voor de bezoekers. In eerste instantie werd de bal weggewerkt, maar de bal kon opnieuw worden ingezet, nu vanaf links, en Timo de Graaf kon in vrije positie, van dichtbij de openingstreffer inkoppen (3’ 0-1).
  Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten, want GOES kwam vrij snel “langszij”.
  Daniël Wissel opende de aanval naar rechts op Renzo Roemeratoe en zijn voorzet werd ingeschoten door Mitchell de Nooijer (9’ 1-1).
  Beide ploegen kregen ruimschoots de gelegenheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar sterk optreden van beide doelmannen Matthew Lentink en (invaller-doelman) Niels de Vogel hielden hun doel
  “schoon” en het afronden liet soms ook te wensen over.
  Een vrije schop van ARC werd rakelings naast gekopt, een geplaatste bal van Luga Tarani werd uit de hoek getikt en namens GOES raakte Tim de Winter de lat en zag hij even later zijn schot afketsen op een verdediger. De diepgestuurde Daniël Wissel schoot recht op de keeper en een vrije schop werd geschampt met het hoofd door Wout den Engelsman. Rust 1-1.
  Ook in de tweede helft werd er al vrij snel gescoord.
  Erwin Franse passte op Renzo Roemeratoe die met een schot in de korte hoek de ARC-doelman verraste (52’ 2-1).
  ARC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar één van de minst gepasseerde verdedigingen in deze klasse, gaf geen krimp. Alleen toen de bezoekers nog opportunistischer gingen spelen, ontstonden er kansjes.
  Ook GOES kreeg door hun speelwijze mogelijkheden. Daniël Wissel zette voor, maar er was niemand voor het doel  om af te ronden en na voorbereidend werk van Erwin Franse kreeg Francis Kabwe Manengela een grote kans, maar zijn schot mislukte.
  Amper één minuut later “hobbelde” de bal, na een schot van Boyd Baatje, voorlangs het doel van GOES en na een “flipperkast-situatie”, waarbij een ARC-aanvaller onbedoeld een schot van een medespeler blokkeerde, ging de bal uiteindelijk naast. In de allerlaatste seconde van de ruim zes minuten extra tijd, belandde de bal, na een schot van Huib Oversloot, op de paal.
  Geluk voor GOES dus ……

  Scheidsrechter: Dhr. Y. Kuypers.
  Assistenten: Dhr. K.M.L. Rombouts en dhr. J. Adu Boahen.

  Geel: Dangelo Martien (31’) en Erwin Franse (41’), beiden GOES.
            Derek Prins (69’) en Huib Oversloot (90’+ 4’), beiden ARC.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien;
  Mitchell de Nooijer (72’ Reza Maipauw), Steven Smulder (72’ Francis Kabwe Manengela), Timo Lijbers;
  Erwin Franse, Daniël Wissel, Tim de Winter.

  Wisselspelers: Claude de Smit, Dion Aerssens, Eys Murre, Ryleigh Doesburg, Jesse Kalwij.

  Jan Tierie.

  Foto's René van der Vliet