• GOES moest op Sportpark “Ter Specke” aantreden tegen kampioenskandidaat FC Lisse.
Zonder hoge verwachtingen en zonder de langgeblesseerden Hiep Nguyen, Ralph de Kok en Huib van Hecke, met daarbovenop ook nog zonder de geschorste Gianni Tiebosch, bleek de koploper inderdaad
“een maatje te groot”.
De “rode lantaarndrager” wist toch nog tot de 7e minuut stand te houden …….
Uit een corner kopte David Verweij de openingstreffer binnen (1-0).
Een weer prima keepende Matthew Lentink wist daarna met enkele prima reddingen “zijn ploeg nog in de race te houden”.
Namens GOES was Francis Kabwe Manengela dichtbij een mogelijkheid na een voorzet van Renzo Roemeratoe, maar zijn inzet was te slap om Lisse-doelman Erik Cummins zenuwachtig te maken.
Nadat een prima inzet van Ludcinio Marengo door Lentink vanonder de lat werd getikt, was dezelfde speler enkele minuten later wel trefzeker.
Bijna op de achterlijn werd Julian v.d. Kreeke uitgespeeld en het daaropvolgende schot viel in de verre hoek binnen (33’ 2-0).
Toch wist de GOES-doelman in de resterende tijd van de eerste helft “zijn doel schoon te houden”.
De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een overheersende thuisploeg en een tegenstander die tot enkele “speldeprikjes” kwam. Een mogelijkheid op een GOES-counter ging, door een onzorgvuldige pass van Manengela op Clinckemaillie, verloren.
Als de wedstrijd al niet beslist was, gebeurde dat wel in de 73e minuut. De net ingevallen Reggie Schaap gaf bij z’n eerste balcontact een prima voorzet die bij de 1e paal werd ingetikt door Enzo Stroo (3-0).
Een voorzet van Riad Elloukmani leverde slechts een corner op en een poging van Manengela van afstand
mislukte.
Het “hoogtepunt” viel te bewonderen in de slotfase. Een “aanval uit het boekje” begon bij doelman Cummins. Na 10 balcontacten door evenzovele spelers belandde de bal bij Jeffrey Klijbroek, die de 4-0 eindstand op het scorebord schoot.
In de voorlaatse minuut nog een miniem kansje voor GOES, maar Manengela kwam een teenlengte tekort.
Namens het “GOES-legioen”, ( bestaande uit drie personen), feliciteren wij FC Lisse met de overwinning en alvast met het kampioenschap, want dat kan bijna niet meer misgaan.
Voor GOES kan alles nog misgaan. Er komen nog 3 “finales” aan. De situatie onderin:
    13. VVSB 31 10 7 14 37 48 – 57

14. ODIN ’59 31 9 8 14 35 46 – 60

15. Ajax 31 9 5 17 32 34 – 50

16. DOVO 31 8 8 15 32 36 – 54

17. VVOG 31 8 8 15 31 53 – 76

18. GOES 31 6 9 16 27 42 – 71
    Normaal gesproken is voor GOES de “veilige” 14e plaats onbereikbaar. Blijft over de nacompetitie voor handhaving. Het resterende programma:

Donderdag 26 mei 2022 14.30 uur GOES - ACV

Zaterdag 28 mei 2022 14.30 uur DOVO - GOES

Zaterdag 4 juni 2022 14.30 uur GOES - SteDoCo
    Veel succes…..

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake (Dedemsvaart).
Assistenten: Dhr. R. Meints en dhr. M.T. Ritsema.
    Geel: Julian v.d. Kreeke (63’), GOES.
    GOES: Matthew Lentink; Julian v.d. Kreeke (63’ Sylvio Hage), Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap; Renzo Roemeratoe, Reza Maipauw, Sven Mbikulu, Riad Elloukmani; Francis Kabwe Manengela, Guillaume Clinckemaillie.
    Wisselspelers: Raúl Witkam, Souffiane el Ouazzani.