• GOES ging op bezoek bij HVCH in Heesch en moest proberen om de vorige week geleden thuisnederlaag tegen Achilles Veen (3-4) weg te spoelen.
De “statistieken” zagen er niet al te positief uit voor GOES.
In de seizoenen 2015-16 én 2016-17 (allebei in de 1e klasse C), kwamen de clubs elkaar 4x tegen.
De resultaten:

  15-11-2015 HVCH - GOES 1-1 *Doelpunt Gert-Jan Tierie. 
 * wedstrijd na 32 minuten gestaakt i.v.m. blessure scheidsrechter.

  20-12-2015 HVCH - GOES 5-1 Restant uitgespeeld van 15-11-2015.
  10-04-2016 GOES - HVCH Afgelast i.v.m. grote brand in omgeving
  17-04-2016 GOES - HVCH 2-3 Doelpunten Ray Kroon en Bart Deprez.
  09-10-2016 GOES - HVCH 1-4 Doelpunt Mart de Kroo.
  
19-03-2017 HVCH - GOES 1-2 Doelpunten Tim de Winter en Steve Schalkwijk.
  Slechts één van de vier ontmoetingen eindigde in een overwinning voor GOES, maar resultaten uit het verleden, enz…….
  Dennis de Nooijer moest behoorlijk improviseren in de basisopstelling, want door “ interland-verplichtingen” ontbraken Matthew Lentink (Aruba) en Mitchell de Nooijer (Sint Maarten). Renzo Roemeratoe startte op de bank (nog niet helemaal fit) en Wout den Engelsman was niet beschikbaar.
Stephan Beekman verving Matthew Lentink en maakte zijn competitie-debuut. In de verdediging was er plaats voor Eys Murre(die zijn eerste minuten ging maken in dit seizoen) en Timo Lijbers(die een linie zakte). Op het middenveld maakte Jeremie Noa zijn basis-debuut. Steven Smulder startte op de reserve-
bank, waar ook reserve-doelman Quinten Rouws werd geposteerd.
Omdat het hoofdveld was voorzien van een nieuwe toplaag, mocht er nog niet op worden gespeeld en moest er uitgeweken worden naar een kunstgrasveld.
Onder tropische omstandigheden werd het verschil in speelwijze al snel duidelijk. GOES was het meest aan de bal en combineerde er vrolijk op los, terwijl de thuisclub veelal gebruik maakte van de “lange bal” en fysieke kracht.
Toch leverde de allereerste aanval van HVCH gelijk al een doelpunt op. Geklungel in de verdediging was er de oorzaak van dat Jari van Erp al in de 5e minuut, eenvoudig de 1-0 kon scoren.
“Gelegenheids-verdediger” Eys Murre wist met een perfecye sliding een mogelijke 2-0 te voorkomen en aan de andere kant werd een rebound van Sjoerd Verhulst, na een schot van Tim de Winter, van de doellijn gehaald. In de slotfase van de eerste helft werd een doelpunt van Erwin Franse, wegens vermeend buitenspel, afgefloten. Rust 0-1.
  Ook de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. GOES kreeg al enkele kansjes, voordat Daniël Wissel, 
“net na het uur” met een geplaatst schot in de bovenhoek, de stand in evenwicht bracht (61’ 1-1).
Het ging ernaar uitzien dat de ruimtes “groter” zouden worden, maar toch moest Stephan Beekman (die zich prima herstelde na een weifelend begin) enkele keren handelend optreden.
Invaller Rowan Traas stond slechts enkele minuten in het veld, toen hij met een schitterende pass Claude de Smit bereikte, die GOES op voorsprong zette (65’ 1-2).
Erwin Franse voelde zich als een vis in het water met de ruimte die ontstond. Op het laatste moment kon de bal na een uitval nog net tot corner worden getikt. Bij de tegenaanval stuitte een hard schot van Aram Pusters via de onderkant van de lat terug in het veld. In plaats van de gelijkmaker kwamen de bezoekers direkt hierna op 1-3. Even tevoren was Erwin Franse in een één op één met keeper Desny Royendijk gestuit, maar bij een volgende aanval op identieke wijze, kwam hij wel tot scoren (73’ 1-3).
Het leek toch geen “gelopen koers” te worden voor GOES toen Rob van de Ven de spanning weer terug wist te brengen (78’ 2-3).
De vreugde voor de thuisploeg was van korte duur want één minuut later wist Sjoerd Verhulst de voorsprong weer te vergroten (79’ 2-4). In de extra tijd bekroonde Rowan Traas zijn prima invalbeurt met een doelpunt. Een schot van de ingevallen Renzo Roemeratoe werd in eerste instantie gekeerd, maar de rebound werd door de attente Traas ingeschoten, zodat hij met zijn allereerste competitiedoelpunt de eindstand op 2-5 bepaalde.
Een prima overwinning in een enigszins lastige uitwedstrijd, onder zware omstandigheden.
Een compliment voor de hele selectie en speciaal voor de debutanten en invallers.
  Scheidsrechter: Dhr. T. Schelsema (Cuijk).
Assistenten: Dhr. W. Roest (Heithuizen) en dhr. J.J.H. Geurts (Nederweert).
  Geel: Jari van Erp (44’), Roy Vissers (57’), Joey Vissers (71’) en Sven Roos (73’), allen HVCH.

  Reza Maipauw (44’) en trainer Dennis de Nooijer (48’), beiden GOES.
  GOES: Stephan Beekman; Reza Maipauw (63’ Rowan Traas), Eys Murre, Stefan de Bert, Timo Lijbers; Jeremie Noa (46’ Renzo Roemeratoe), Tim de Winter, Sjoerd Verhulst; Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse.
  Wisselspelers: Quinten Rouws, Dany van Dijk, Steven Smulder, Wiebe Provoost.
  Jan Tierie.