ING

Een nieuw avontuur en tegenstanders uit 8 provincies

ALWEER EEN NIEUW AVONTUUR

Kwam GOES het vorige seizoen “onverwachts” uit in de 3e DIVISIE B (Zo), door een succesvolle nacompetitie, nu kunnen we stellen dat er een “nieuwe periode” is ingetreden bij GOES, door te “verkassen” naar de 3e DIVISIE A (Za). Voor het eerst in de (bijna) 125-jarige historie (voor zover bekend) gaat GOES 1 dit seizoen op de zaterdag spelen.
Kwam GOES vorig seizoen nog zes teams tegen, waarmee in het verleden de strijd was aangegaan, nu zijn het louter “nieuwe” tegenstanders.

Net als voor aanvang van eerdere seizoenen, kunnen we een soort “plaatsingslijst” opstellen, afhankelijk van het resultaat in het seizoen 2018-2019:

Voor het eerst in 3 jaar vinden we GOES niet terug op de onderste plaats in zo’n plaatsingslijst.
In het seizoen 2017-2018 (HOOFDKLASSE B) én het vorige seizoen 2018-2019 (3e DIVISIE B Zo) was dat n.l. wel het geval. Beide keren was GOES toen via de nacompetitie gepromoveerd.
Dat dit niet veel zegt, bewijzen de resultaten.
In de hoofdklasse B eindigde GOES op een fraaie 2e plaats achter kampioen O.S.S. ’20 en vorig seizoen was een 4e plaats in de 3e divisie B  en de 3e periodetitel goed voor deelname aan de nacompetitie, waarin GOES werd uitgeschakeld door FC Lienden, de nr. 17 van de 2e divisie.

Vol spanning kijken we uit naar het nieuwe seizoen.
Dat de hoge “plaatsing” maar geen extra “druk” op het team legt.
Veel succes, in ieder geval ......


Jan Tierie.

 

TEGENSTANDERS  UIT  ACHT  PROVINCIES .......

Door de indeling in de 3e DIVISIE A (Za) komt GOES alleen maar nieuwe tegenstanders tegen.
Deze ploegen, 16 stuks, komen uit maar liefst acht verschillende provincies. Om Uw topografie wat op te frissen ziet U uit welke provincie de clubs komen en wat de afstand is tussen “Het Schenge” en de andere complexen:tegenstanders uit

Totaal bijna 3000 km dus en de gemiddelde enkele reisafstand komt daarmee op 181 km.Dat is 362 km per uitwedstrijd ......
Vorig seizoen, in de 3e divisie B (Z0) was dit 330 km per uitwedstrijd en het seizoen daarvoor in de hoofdklasse B, was dit 300 km.

Na het komende seizoen blijven er nog twee provincies over waar GOES in competitie-
verband nog niet heeft gespeeld. Deze provincies zijn dan Groningen en Drente.
Wel speelde GOES in Haren (Groningen) de beslissende finalewedstrijd van de nacompetitie tegen Be Quick 1887. Het seizoen daarvoor, ook in de nacompetitie, was het Drentse Nieuw-Buinen de tegenstander van GOES, maar deze wedstrijd werd in Goes gespeeld ....

In het volgende overzicht ziet U een lijstje van de seizoenen van GOES in de hoofdklasse én de 3e divisie.
We zien resp. het seizoen, de klasse, het aantal tegenstanders, het aantal provincies waarin de uitwedstrijden werden gespeeld, het totaal aantal kilometers in dat seizoen én tenslotte de gemiddelde reisafstand (retour) per uitwedstrijd.

 

Nooit eerder speelde GOES in 8 provincies in één seizoen. Ook is het niet eerder voorgekomen dat GOES tegenstanders tegenkwam uit 5 van de 6 districten van de KNVB in eenzelfde seizoen.
Het komende seizoen is er n.l. alleen geen tegenstander uit het district ZUID 2.

Opvallend is het dat GOES in het debuutseizoen in de hoofdklasse, in 2012-2013, maar in twee provincies actief was. Maar liefst 10x was een Brabantse ploeg  de tegenstander en
3x moest de reis naar Limburg gemaakt worden. De Limburgse opponenten waren in dat seizoen EHC/Heuts uit Hoensbroek, SV Venray uit de gelijknamige plaats en Groene Ster
(Heerlerheide). De Brabantse tegenstanders: UNA (Veldhoven), UDI ’19 (Uden), Nuenen, Someren, Deurne, Schijndel, Dongen, Baronie (Breda), Blauw Geel ’38  (Veghel) en Brabantia (Eindhoven).
In het tweede seizoen in de hoofdklasse (2013-2014) kwamen de tegenstanders uit 3 provincies, t.w. Noord-Holland (5), Zuid-Holland (7) en Brabant (1).
Het 3e seizoen in de hoofdklasse, 2017-2018, moest GOES in 5 provincies aantreden.
Noord-Brabant was met 7 ploegen vertegenwoordigd, Gelderland en Limburg ieder met 3 en
Zuid-Holland met 1 en dan nog de Zeeuwse opponent Vlissingen.
Het afgelopen seizoen moest er opgetreden worden in 7 provincies. Noord-Brabant moest 6x bezocht worden, Noord- en Zuid-Holland, ieder 3x, Overijssel 2x en één keer ging de reis naar Gelderland, Utrecht en Limburg.
Slechts één keer speelde GOES in de genoemde seizoenen een uitwedstrijd in de eigen provincie. Iedereen zal wel weten over welke wedstrijd het gaat. We hebben het dan over de legendarische lichtwedstrijd Vlissingen-GOES op 11 november 2017, welke eindigde in een 1-2 overwinning voor de mannen van Rogier Veenstra.
Het komende seizoen staat de Zeeuwse derby Hoek – GOES gepland op zaterdag 21 september 2019, aanvang 14.30 uur.


Jan Tierie.

 

Highlights

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media