• Op zondag 5 mei gaan we op uitnodiging van Intersport Goes met een team naar het Intersport Footlab event op de KNVB Campus in Zeist. Tien Intersport winkels uit Nederland hebben teams afgevaardigd om te strijden voor een finaleplaats voor de EURO Final in Berlijn.
  Met 2 jeugdspelers van Goes, 2 jeugdspelers van Kloetinge en 1 jeugdspeler van JVOZ ben ik onderweg naar de KNVB Campus, een prachtige omgeving en accommodatie in de bossen van Zeist. Na aankomst krijgen wij een lunchpakket en de jongens een Nike kledingpakket. Na het omkleden worden er nieuwe Nike schoenen gepast om het toernooi op te spelen. Helaas mochten deze schoenen niet mee naar huis 😊. De tegenstanders zijn behoorlijk ouder en fysiek groter. Hadden we verwacht, want de deelname leeftijd was van 16 t/m 20 jaar.
  Op een veld van 40 bij 30 meter met pupillendoelen wordt er 5 tegen 5 gespeeld met een vliegende keeper. De wedstrijden duurden 13 minuten. Geen slidings en minimaal contact. Er zijn 2 poules met 5 teams. Het ‘vrije’ team kon een individuele challenge doen.
  Wij zitten in poule A en spelen gelijk 3 wedstrijden achter elkaar! We beginnen aan de eerste wedstrijd tegen Ermelo. We komen op 0-1 achterstand. Maar uiteindelijk winnen wij deze eerste wedstrijd met 5-2. Dat is een lekker begin. Gelijk de 2e wedstrijd tegen Uden, grote jongens. De wedstrijd gaat gelijk op, maar wij spelen slimmer en maken de kansen af. We winnen met 3-1. Dan volgt wedstrijd nummer 3 tegen Dokkum. Deze winnen we met 4-2! We gaan lekker, de jongens beginnen er in te geloven dat we alle wedstrijden hier kunnen winnen… Dat zou wat zijn.

  We hebben ‘rust’ maar moeten wel de individuele challenge doen. Loopbaan af, dribbelen, trap op, slalommen, afwerken. En diverse andere onderdelen.
  Dan volgt de laatste poulewedstrijd tegen Intersport Vanderveen uit Assen. 20-jarige grote gasten die tot nu toe ook alle wedstrijden hebben gewonnen met grote cijfers… Ik ben benieuwd. Deze ploeg is echt een maatje te sterk voor alle ploegen op dit toernooi. We verliezen met 7-1. Maar een 2e plaats in de poule geeft recht op het spelen van de kwartfinale!

  Dan gaat poule B van start en wij krijgen een rondleiding op de campus. We bezoeken de VAR die op dat moment in bedrijf is, want er worden wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Dan gaan we naar het gebouw waar E Oranje speelt. In de KPN E_Room op de campus in Zeist worden er online ook EK’s, WK’s en Nations Cup wedstrijden gespeeld. Er is zelfs een E_bondscoach!
  We bezoeken de welness en het krachthonk van Oranje. We gaan door naar de sporthal waar het Oranje zaalvoetbalteam traint. Daarna door naar het teamhotel, bondsbureau en het trainingscentrum. Hier geven de bondscoach (Ronald Koeman) en spelers persconferenties als Oranje in Zeist traint. Op het kunstgrasveld waar ons toernooi is traint Oranje niet. Aan de overkant van de weg zijn 3 velden waar ze dan trainen. Interessant om eens te zien wat er allemaal op de campus mogelijk is.

  We gaan terug naar het veld want de kwartfinales gaan beginnen. We spelen tegen Oosterhout. Ondanks dat wij de betere ploeg zijn eindigt de wedstrijd in 2-2. Dat betekent dat er penalty’s genomen moeten worden. Daar hadden wij het meeste geluk. Dus we zijn door naar de halve finale! Zou het dan toch nog kunnen? Ai, de halve finale spelen we weer tegen Intersport Vanderveen uit Assen. Onze jongens grappen tegen die grote gasten dat ze hun nu moeten laten winnen. We bieden heel lang tegenstand, het begint Vanderveen ook wat te frustreren na al die grote winstpartijen. Wij krijgen ook kansen, maar ze gaan er niet in. We verliezen maar met 3-1. Goed gedaan door onze jongens, we krijgen complimenten van de organisatie.

  We spelen dus de troostfinale tegen Frontrow. Helaas 3-1 verloren. De energie was op na die krachtige halve finale. Maar toch mooi een 4e plaats met al die jonge gasten behaald. Ze gaven zelf aan; “als we volgend jaar weer mee mogen doen winnen we alles!”
  De finale is tussen Intersport Vanderveen en Intersport Bols. Vanderveen wint met 6-1 de finale! Duidelijk de sterkste ploeg deze middag. Ze winnen een ticket om voor Nederland de EURO finale in Berlijn te gaan spelen begin juli. Veel succes gewenst!

  Het was een bijzondere en leuke ervaring voor de spelers en mijzelf om mee te maken op de KNVB Campus in Zeist. En het laat zien dat we in Zeeland mooie talentvolle voetballers hebben. Bedankt Intersport Goes dat we jullie mochten vertegenwoordigen!

  Marco de Vrieze