• In Sassenheim moest GOES aantreden tegen Ter Leede, voor de derde uitwedstrijd van dit seizoen. De Goesenaren kwamen al vrij snel op voorsprong. Via Hiep Nguyen kwam de bal bij Francis Kabwe Manengela, die zijn tegenstander uitkapte en fraai de bal in de verre hoek plaatste (7’ 0-1).
Ten opzichte van vorige week, in de uitwedstrijd bij Staphorst, hadden Sven Mbikulu en Francis Kabwe Manengela nu wel een basisplaats gekregen, ten koste van Julian v.d. Kreeke en Huib van Hecke.
Renzo Roemeratoe zat z’n tweede en laatste wedstrijd schorsing uit en Sylvio Hage was in zoverre hersteld dat hij weer op de bank kon plaatsnemen. In de 18e minuut raakte Ralph de Kok geblesseerd en moest Julian v.d. Kreeke al vroeg invallen.
Ruben Hollemans zag zijn voorzet op de buitenkant van de paal komen en een voorzet van Riad Elloukmani
werd weggekopt. Mike van den Steenhoven begon aan de zijlijn, net over de middellijn, aan een lange rush, achtervolgd door Ruben Hollemans. Desondanks slaagde hij er toch in om de bal vanaf de achterlijn terug te trekken op Bart van der Weijden, die eenvoudig de gelijkmaker liet aantekenen (29’ 1-1).
Ter Leede zette nog meer aan en even later werd een mogelijke GOES-overtreding in het eigen strafschopgebied, weggewuifd door scheidsrechter Dogterom. GOES kreeg wat mogelijkheden via de counter, maar eerst Hiep Nguyen, op aangeven van Riad Elloukmani, en even later Francis Kabwe Manengela, aangespeeld door Gianni Tiebosch, werden afgefloten wegens buitenspel. Tussentijds had Reza Maipauw met een prima tussenkomst, een gevaarlijke aanval van de thuisclub onderbroken.
Ruststand 1-1.
Ter Leede was in de tweede helft als eerste gevaarlijk. Een laag genomen corner werd vóór de eerste paal
naast getikt door Noah Marti en een schot van Thijs Haarman werd een prooi voor Mattew Lentink.
Een nieuwe corner voor Ter Leede betekende opnieuw “ alarmfase “ voor GOES. Voorbij de 2e paal werd de bal teruggekopt en eenvoudig binnengetikt door Dirk Hoekstra (65’ 2-1).
GOES was dichtbij de gelijkmaker toen Jelle Klap, een voorzet van Gianni Tiebosch, met een “onmogelijke” hakbal,de bal net over zag gaan. In de slotfase wist de thuisclub de voorsprong nog te verdubbelen. Noah Marti wist op rechys eenvoudig op te stomen en zijn voorzet werd slim verlengd door Bart van der Weijden op Thijs Haarman die Matthew Lentink kansloos liet (87’ 3-1).
In de extra tijd was GOES nog tweemaal gevaarlijk. Een overtreding op de ingevallen Huib van Hecke, op de rand van “de 16” leverde, naast een gele kaart, slechts een vrije schop op die door Gianni Tiebosch net naast werd geschoten. Even later werd de verdediging van de rood-gelen compleet verrast door een verre trap van doelman Lentink. Huib van Hecke wist met een slimme boogbal keeper Mark de Vries te passeren en de nederlaag iets minder pijnlijk te laten lijken (90’+ 3’ 3-2).
    Scheidsrechter: M.G.J. Dogterom (Den Haag)
Assistenten: L. Faber (Heerenveen) en S. Rozemeijer (Heerhugowaard)
    GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Reza Maipauw (80’ Huib van Hecke), Stefan de Bert, Ralph de Kok
(18’ Julian v.d. Kreeke); Sven Mbikulu, Ruben Hollemans, Gianni Tiebosch, Hiep Nguyen (73’ Souffiane El Ouazzani); Riad Elloukmani, Francis Kabwe Manengela.
    Wisselspelers: Klaudio Dervishi, Sylvio Hage.