• De eerste thuiswedstrijd voor GOES1 (zo) is uitgelopen op een teleurstellende nederlaag. Na de 2-4 overwinning op Unitas ‘30, waren de verwachtingen (misschien te) hooggespannen.

  GOES liet het ook in de beginfase zien. Het eerste gedeelte van de eerste helft had GOES duidelijk het betere van het spel. Verder dan wat kleine kansjes vielen er niet te noteren. De bezoekers bleken duidelijk effectiever. Na een dieptepass was het Jochem Scheij die Matthew Lentink omspeelde. Op het laatste moment lukt het hem om vanaf de achterlijn de bal binnen te krijgen (25’ 0-1). 

  Niet veel later krijgt GOES een enorme kans op de gelijkmaker, maar vanuit een vrije positie weet Mitchell de Nooijer de bal na een voorzet van Erwin Franse niet in maar over het lege doel te koppen. Zoals gezegd, Achilles Veen ging beter met de mogelijkheden om. Goed druk zetten zorgt voor balverlies van de GOES-verdediging. Eerst weet Matthew Lentink nog redding te brengen bij een inzet van Jens Verschuren, maar de inzet uit de rebound weet hij wel binnen te schieten (31’ 0-2). 

  Van een veldoverwicht van de thuisclub is dan helemaal geen sprake meer en het duurt dan ook te lang om de rust met deze stand te bereiken. 

  Na enkele mislukte pogingen van Achilles Veen werd het dan toch 0-3. Opnieuw Jens Verschuren die de bal van afstand in de bovenhoek schoot (43’ 0-3). 

  Gelukkig weet GOES in de extra tijd van de eerste helft wat terug te doen. Na een corner is het uiteindelijk Sjoerd Verhulst die de spanning wat terugbrengt (45’ +3’ 1-3). De treffer vlak voor het rustsignaal heeft GOES wat zelfvertrouwen opgeleverd. 

  De eerste mogelijkheden zijn dan ook voor de thuisclub, maar zowel Daniël Wissel (schot over en naast) als invaller Rowan Traas (redding doelman Jan Schimmel) weten niet te scoren. Jens Verschuren daarentegen wel. 

  Nadat GOES eerst werd gered door de paal, voltooide hij zijn hattrick door na een verre inworp de bal binnen te schieten (66’ 1-4). 

  Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg lijkt de wedstrijd beslist. Maar GOES zet nog even aan wat doelpunten oplevert van Claude de Smit (72’ 2-4) en Rowan Traas (83’ 3-4). 

  Het bleef in de slotminuten spannend, maar de gelijkmaker bleef uit. Een tegenvaller voor de equipe van Dennis de Nooijer, maar Parijs is nog ver……

  Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm (Oostkapelle)

  Assistenten: Dhr. R.A.P. Hoeksma (Landgraaf) en Dhr. J. Heijboer (Roosendaal)

  Geel: Mitchell de Nooijer (57’), Daniël Wissel (57’), Matthew Lentink (66’) en Tim de Winter (75’), allen GOES. 

  Melle Mandemakers (46’), Jeroen Sterrenburg (46’), Ray Versluis (57’), allen Achilles Veen. 

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (46’ Rowan Traas), Stefan de Bert (46’ Wout den Engelsman), Mitchell de Nooijer, Reza Maipauw; Steven Smulder (46’ Jeremie Noa), Timo Lijbers (46’ Claude de Smit), Tim de Winter; Daniël Wissel, Sjoerd Verhulst, Erwin Franse. 

  Wisselspelers: Eys Murre, Wiebe Provoost, Stephan Beekman. 

  Jan Tierie 

  De foto's zijn van Bennie Krajenbrink
  (waarvoor hartelijk dank)