• GOES is na 10 speelrondes nog steeds zonder een overwinning en is daarmee de enige ploeg in de 3e divisie (Za). Ook in de 3e divisie (Zo) was er één ploeg zonder overwinning, maar de ploeg in kwestie, het gepromoveerde DEM uit Beverwijk, slaagde er dit weekend wél in om tot winst te komen. DEM-Hercules eindigde in 1-0. Resumé: Van de 36 clubs in de 3e divisie, wacht alleen GOES nog op een “driepunter”.

  Tot zover de statistieken.
  Als voorbereiding op de wedstrijd tegen VVOG, na het vrije weekend, speelde GOES j.l. dinsdag op “Het Schenge” een oefenwedstrijd tegen Unitas ’30  uit Etten-Leur. Scheidsrechter: Leo Uitterhoeve.

  De tegenstander staat momenteel op de 6e plaats:
  SC ’t Zand  5 12                        FC Boshuizen   4 4
  DHC           5 11                        Rood Wit W     4 4
  Den Hoorn  5 10                        Olympia (G)    4 4
  Sart            5   8                       Hillegersberg   4 4
  VUC            5   8                       Spartaan ’20   3 3
  Unitas ’30   4   7                        CVV Zwerver   4 3
  DOSKO       4   6                        ONA               5 1

  Zoals U ziet een groot aantal clubs waar GOES in een recent verleden nog tegen gespeeld heeft.

  GOES speelde in een iets andere veldbezetting en wist na een 1-1 ruststand met 3-1 te winnen. Wel kwam de thuisclub op achterstand, door een ongelukkig eigen doelpunt van Renzo Roemeratoe (19’ 0-1), maar niet veel later scoorde Guillaume Clinckemaillie, na een assist van Sylvio Hage, de gelijkmaker (21’ 1-1).
  GOES-doelman Klaudio Dervishi wist met een aantal reddingen een nieuwe achterstand te voorkomen en GOES zag een inzet van de doellijn worden gehaald en Sylvio Hage schoot de bal op de binnenkant van de paal. Jelle Klap tenslotte, schoot in de slotfase net over. Ruststand 1-1.
  Na de rust kwam het klasseverschil duidelijker tot uitdrukking. Huib van Hecke scoorde “ uit het niets ” de 2-1 en daarna wisten Hiep Nguyen en Riad Elloukmani, beiden door reddingen van de doelman, de voorsprong niet te vergroten. Dat lukte wel Jelle Klap, die een voorzet van Gianni Tiebosch inkopte (55’ 3-1). Tien minuten later kreeg Ruben Hollemans een uitgelezen mogelijkheid om ook te scoren, maar zijn ingeschoten penalty (Gianni Tiebosch was gevloerd) werd tot corner verwerkt door de doelman ….
  Gianni Tiebosch (na solo naast geschoten) en Francis Kabwe Manengela (schot op de paal) sloten zich bij Ruben aan. Na deze oefenwedstrijd vol goede moed op weg naar GOES-VVOG.

  Ook in deze wedstrijd kwam GOES op achterstand. Een voorzet vanaf links werd fraai ingeschoten door Mitchel Dijkhof (9’ 0-1). De gasten uit Harderwijk, op de ranglijst binnen “schootsafstand” van GOES, met 4 punten voorsprong, wisten het spel van GOES moeiteloos te pareren. In de 43e minuut was daar plotseling een opstootje tussen Randy Onuoha en Huib van Hecke. Scheidsrechter Shona Shukrula gaf, na overleg met haar assitent-scheidsrechter, de VVOG-verdediger de rode kaart. Niet voor het eerst dit seizoen een numerieke meerderheid voor GOES …..
  In de resterende minuten van de eerste helft schoot Francis Kabwe Manengela, na een voorzet van Huib van Hecke, van dichtbij over, maar in de extra tijd kwam GOES alsnog langszij. VVOG-doelman Paul Eppink leek een voorzet van Hiep Nguyen eenvoudig te stoppen, maar loste op onverklaarbare wijze de bal, waardoor Riad Elloukmani simpel de 1-1 liet aantekenen (45’+ 2’  1-1).
  In de tweede helft kwam de thuisclub gelukkig op voorsprong. Eppink gleed even weg bij een terugspeelbal,  leek de bal toch te controleren, maar Sylvio Hage wist hem de bal te ontfutselen en schoot GOES op voorsprong (56’ 2-1).
  Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. De grootste kans was voor GOES bij een snelle uitbraak in de voorlaatste minuut, bij een twee tegen één situatie. Invaller Guillaume Clinckemaillie slaagde er niet in om Sylvio Hage aan te spelen.
  Als je zelf niet scoort, dan …..
  Inderdaad viel het doelpunt aan de andere kant. In de 4e minuut van de extra tijd wist Jeremy de Graaf, na een voorzet van links, een fractie eerder bij de bal te zijn dan keeper Matthew Lentink, en de gelijkmaker te scoren. Dit leverde hem wel een gele kaart op (uittrekken van het shirt), maar zijn team een zwaar bevochten punt.
  Zijn we er weer ingetuind ……..

  Scheidsrechter: Mevr. Shona Shukrula (Alkmaar)
  Assistent 1: Dhr. J. Pleijte (Middelburg)
  Assistent 2: Dhr. B. Sahiner (Oss)

  Geel: Gianni Tiebosch (31’), Hiep Nguyen (60’) en Jelle Klap (77’), allen GOES.
             Yasin Kurt (3’) en Jeremy de Graaf (90’+ 4’), beiden VVOG.

  Rood: Randy Onuoha (43’), VVOG.

  GOES: Matthew Lentink; Huib van Hecke, Jelle Klap, Ruben Hollemans, Stafan de Bert (62’ Reza Maipauw), Renzo Roemeratoe; Gianni Tiebosch, Sven Mbikulu (8’ Francis Kabwe Manengela), Hiep Nguyen; Sylvio Hage, Riad Elloukmani (78’ Guillaume Clinckemaillie)

  Wisselspelers: Klaudio Dervisi en Raúl Witkam.

  Jan Tierie.

     De foto's van René van der vliet zijn hier te bekijken.