• GOES is weer wakker geschud en staat weer met beide benen op de grond. “Rode lantaarndrager”  VVSB bleek uiteindelijk een maatje te groot. Na drie overwinningen op een rij, met nul doelpunten tegen, waren de verwachtingen bij de toeschouwers hoog gespannen. Zij waren nieuwsgierig naar het “vlaggenschip” van GOES, maar kwamen bedrogen uit.
  GOES creëerde nauwelijks kansen. Souffiane el Ouazzani kapte van links naar binnen, maar zijn schot in de korte hoek, kon VVSB-doelman Ruben Valk amper verontrusten. In het eerste kwartier combineerden de bezoekers gemakkelijk door de GOES-defensie, waarbij in de 8e minuut hevig geschreeuwd werd om een strafschop, echter tevergeefs.
  Eén van de weinige aanvallende pogingen van de thuisclub viel te noteren in de 16e minuut. Na een overtreding op Francis Kabwe Manengela kopte Jelle Klap, uit een vrije schop van Gianni Tiebosch, op de kruising. Het waren de bezoekers die wel scoorden. Youssef Bliel, “weggestoken” door Danny Bakker, scoorde beheerst de 0-1 (37’).
  GOES wist in de resterende tijd niet eens in de buurt te komen van het vijandelijke doel, zodat er in de stand geen verandering kwam.
  Direkt na de rust was GOES dicht bij de gelijkmaker. Een vrije schop van Gianni Tiebosch werd al dan niet verlengd door Jelle Klap, waarna Ruben Hollemans in de rebound een goede mogelijkheid kreeg, maar de bal niet goed raakte ……
  Eigenlijk was dit de enige noemenswardige aanvallende aktie van GOES in de tweede helft en dan is het moeilijk om een wedstrijd te winnen.
  Een kwartier voor tijd kwam VVSB op 0-2. Na een gelukkige klutsbal wist Youssef Bliel zijn tweede doelpunt te scoren (75’).
  In de slotminuut van de reguliere speeltijd ging Sylvio Hage onderuit in “de 16”, maar dat leverde hem, in plaats van een penalty, een gele kaart op.
  De wedstrijd eindigde in de 5e minuut van de extra tijd helemaal in mineur, doordat de hele GOES-verdediging op een hoop werd gespeeld en invaller Raygivano Dompig, na een “zaalvoetbal-aanval” eenvoudig de 0-3 eindstand binnentikte.
  Ondanks de wedstrijdbal, geschonken door de CDA-Goes, een wedstrijd om snel te vergeten.
  GOES heeft niet aan klantenbinding gedaan en nu staan er twee uitwedstrijden op het programma.
  A.s. zaterdag is Ajax de tegenstander en op dinsdag 22 maart volgt de wedstrijd in Ermelo, tegen DVS ’33.
  Veel succes ……

  Scheidsrechter: Dhr. M. Roeleveld (Vinkeveen).
  Assistenten: Dhr. J.A. Koorneef (De Lier) en dhr. K. el Hajjaji (Amsterdam).

  GEEL: Nicky Eekhout (22’), VVSB en Sylvio Hage  (90’ + 1’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stefan de Bert, Reza Maipauw (78’ Sven Mbikulu), Renzo Roemeratoe;
  Ruben Hollemans, Francis Kabwe Manengela, Gianni Tiebosch; Huib van Hecke, Sylvio Hage, Souffiane el
  Ouazzani (64’ Riad Elloukmani).

  Wisselspelers: Julian v.d. Kreeke, Hiep Nguyen, Klaudio Dervisi, Raúl Witkam.

  Jan Tierie.


  De foto's zijn van Rene van der Vliet