• Het slot van de competitie is aangebroken en met nog vier wedstrijden voor de boeg kwam Spijkenisse op bezoek in Goes. De uitwedstrijd, op 19 november 2022, eindigde in een 5-1 nederlaag voor GOES, vooafgegaan door een andere “uitglijder” tegen ‘s-Gravenzande, n.l. de 1-7 thuisnederlaag.
  Wat de “vorm” betreft: GOES behaalde in de laatste vijf wedstrijden 11 punten (doelsaldo 12-5) en Spijkenisse kwam tot een “score” van 2 punten (doelsaldo 2-5)……. Maar, resultaten uit het verleden, enz…

  Vóór de wedstrijd kreeg GOES  nog goed nieuws van de KNVB. De rode kaart voor Claude de Smit van vorige week én de 3 wedstrijden schorsing werden geseponeerd en dus kon Dennis de Nooijer, met uitzondering van de geblesseerde Dany van Dijk, beschikken over een bijna volledige selektie.
  Ten opzichte van de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande startte Steven Smulder in plaats van Jesse Kalwij.
  De “toon” werd al gezet in de tweede minuut toen Sirano Kartosonto werd bestraft met “geel” voor een overtreding op Claude de Smit.
  Het spel in de eerste helft was vooral onnauwkeurig te noemen en veel uitgespeelde kansen vielen er niet te aanschouwen. Erwin Franse kreeg een mogelijkheid uit een moeilijke hoek en zijn inzet werd gekeerd door keeper Ragip Orzak. Ook zijn collega aan de andere kant, Matthew Lentink, wist wat kansjes onschadelijk te maken. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.
  Spijkenisse, na een slechte serie, afgezakt naar een “nacompetitieplaats”, kwam in Goes op voorsprong.
  Aanvoerder Daan Bourgonje schoot een teruggelegde bal van “randje 16”prachtig in de bovenhoek (59’ 0-1).
  GOES moest na dit doelpunt wat meer ruimte weggeven en Wout den Engelsman kon ter hoogte van de middellijn, alleen met een overtreding een doorbraak voorkomen.
  Niet veel later een “hoogtepunt” voor GOES, toen er op hetzelde moment, twee inworpen tegelijk werden genomen. Eén minuut later viel de definitieve beslissing. Een misverstand in de GOES-verdediging stelde Mika Weerts in staat om de bevrijdende eindstand op het scorebord te schieten (70’ 0-2).
  In de slotfase nog wel een aandringende thuisploeg. Eerst werd een vermeende overtreding op Jesse Kalwij in het strafschopgebied wegggewuifd en in dezelfde minuut ook een soortgelijke situatie met Daniël Wissel. In de extra tijd ontving Erwin Franse een tweede gele kaart en hij is dus geschorst voor de “sleutelwedstrijd” tegen Smitshoek, evenals Steven Smulder die al in de beginfase geel kreeg.
  Met Smitshoek is gelijk de ploeg genoemd die als laatste (op 26 november 2022) van GOES wist te winnen, waarna er een reeks van 13 ongeslagen wedstrijden volgde.
  Spijkenisse wist dus deze serie te stoppen en is tevens de eerste ploeg die de “volle buit” van zes punten van GOES afsnoept. Aan de mannen van Dennis de Nooijer de taak om Smitshoek van hetzelfde “kunstje” af te houden……

  Scheidsrechter: Dhr. S. v.d. Vrande (Driel).
  Assistenten: Dhr. C.M. Koster (Goudswaard) en dhr. P.W.F. Heuts (Breda).

  Geel: Sirano Kartosonto (2’), Alessandro Franzoso (33’) en Daan Bourgonje (90’+ 3’), allen Spijkenisse.
           Steven Smulder (11’), Wout den Engelsman (65’), en Erwin Franse (53’) + (90’ + 2’), allen GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (78’ Francis Kabwe Manengela), Mitchell de Nooijer, Wout den Engelsman (70’ Stefan de Bert), Dangelo Martien (46’ Reza Maipauw); Tim de Winter, Steven Smulder (46’ Jesse Kalwij), Timo Lijbers; Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse.

  Wisselspelers: Dion Aerssens, Eys Murre, Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie.


  De foto's zijn van René van der Vliet