• Ook het treffen met nummer twee SteDoCo leverde Goes zaterdag geen punten op. Het duel werd tijdelijk stilgelegd na een, op het eerste oog zware, blessure voor Goes-speler Amidu Tanko.

We wensen Amidu veel sterkte en beterschap!

GOES kreeg SteDoCo op bezoek en verloor voor de vijfde keer op rij …..
    Nu is het niet zo vreemd als je als “rode lantaarndrager” van de nummer twee van de ranglijst verliest.
    Maar toch is er sprake van een trend.
    In alle vijf de competitiewedstrijden kwam GOES als eerste op achterstand:
    GOES - DVS ’33 Ermelo 0-1 (19’) Eindstand: 1-5
    Staphorst - GOES          1-0 (10’)                 3-1
    VVOG - GOES                1-0 (42’)                 1-0
    Sparta Nijkerk - GOES    1-0 (59’)                 1-0
    GOES - SteDoCo            0-1 (9’)                   0-2

Vier keer was dat in de eerste helft en slechts één keer in de tweede. Als men dan bedenkt dat GOES nog maar twee doelpunten heeft gescoord, dan maak je niet zo snel een opgelopen achterstand ongedaan, laat staan dat je dan ook nog zo ’n wedstrijd wint. Komt nog bij dat de doelpuntenmaker Siebe Schets al een paar wedstrijden geblesseerd is …….
    Toch zijn er ook lichtpuntjes. In verschillende wedstrijden bleek GOES in staat om voetballend wat meer tegenstand te bieden bij een eenmaal opgelopen achterstand.
    Neem bijv. VVOG – GOES. In de 66e minuut, bij een 1-0 achterstand, een penalty voor GOES. Francis Kabwe Manengela achter de bal en zijn inzet wordt gestopt…..
    Nog een voorbeeld: Sparta Nijkerk – GOES. Een schot van Jelle Klap krijgt de keeper niet klemvast en Remon de Vlieger werkt de rebound binnen. Geen gelijkmaker (1-1) maar een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel.
    Ook j.l. zaterdag weer een soortgelijke situatie. Bij een 0-2 stand in het voordeel van SteDoCo een veel te korte terugspeelbal van Gianni Tiebosch. Thomas de Rijke kan “ in alle rust” op keeper Mark Smith afgaan, maar raakt deze. Als hij uit een moeilijke hoek probeert de rebound alsnog in te schieten, raakt hij geblesseerd en moet worden vervangen. Geen aansluitingstreffer met misschien kans op nog meer, maar een vervolg dat als een nachtkaars uitgaat …..
    Kortom, een keer op voorsprong komen en kijken hoe de ploeg van Kevin Hollander  hiermee omgaat.
    In de wedstrijd tegen SteDoCo ging Ralph de Kok al in de 4e minuut onderuit op het gladde veld, zonder gevolgen. Amper twee minuten later was het ook Amidu Tanko, in de basis op de plaats van de zieke Rico van Nielen, die uitgleed en kermend van pijn om hulp schreeuwde. De wedstrijd werd ongeveer 10 minuten stilgelegd en de eerste diagnose was een ernstige knieblessure.
    Toen er weer gespeeld kon worden, was het al vrij snel SteDoCo dat op voorsprong kwam.
    Vincent Verheul zag zijn diagonale schot, waar doelman Matthew Lentink onvoldoende zijn handen achter kon krijgen, in de verre hoek binnen vallen (9’ 0-1). De doelman, die de voorkeur kreeg boven Brian Meulmeester, mocht even later van geluk spreken, toen hij tegen een inkomende aanvaller aanschoot.
    Het zou uitstel van executie lijken, want één minuut later was Matthew te laat in de hoek waar Gianni Tiebosch zijn vrije schop had geschoten (22’ 0-2).
    Daarna weer “het oude liedje”. Kansjes te over, maar Huib van Hecke (eerst een mislukte kopbal na een vrije schop van Francis Kabwe Manengela en daarna een schot net naast) en Thomas de Rijke (hard schot op de vuisten van de doelman) wisten niet te scoren en toen Huib van Hecke ten val gebracht werd  “ in de 16”, werd dat weggewuifd.
    In de slotfase wist Matthew Lentink nog tweemaal redding te brengen (rust 0-2).
    In de tweede helft leek het dat GOES beter in de wedstrijd kwam, al kan het ook zijn dat SteDoCo controle over de wedstrijd had.
    Weer kleine kansjes voor de thuisclub en verschillende corners leverden niets op. Grootste kans dus voor Thomas de Rijke, zoals eerder vermeld, bij de te korte terugspeelbal.
    Voor de derde achtereenvolgende keer wist GOES niet tot scoren te komen …..

Scheidsrechter: Dhr. W.H. Kuijntjes
    Assistent 1:        Dhr. B.A.C. Smets
    Assistent 2:        Dhr. J.M. de Smalen

GEEL: Jelle Klap (75’)  GOES

GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stefan de Bert, Ralph de Kok, Amidu Tanko (7’ Jesse Bank); Souffiane El Oauzzani, Ruben Hollemans, Francis Kabwe Manengela, Remon de Vlieger (65’ Nazario de Fretes); Huib van Hecke, Thomas de Rijke (66’ Jerzy van Bergen).

Wisselspelers: Jussi Gerritse, Brian Meulmeester, Hakan Basagac.

De foto's van de wedstrijd vind u via deze link: Foto's