• Voor GOES stond er bij de hervatting van de competitie een loodzwaar programma te wachten. Eerst moesten de medekoplopers FC Lisse en Sparta Nijkerk op “Het Schenge” worden bestreden, gevolgd door de “Zeeuwse derby”  HSV Hoek – GOES.
  Hoewel GOES tegen FC Lisse zich leek terug te knokken, na een 0-2 achterstand, ging de wedstrijd uiteindelijk met 1-4 verloren.
  Sparta Nijkerk had bij een ruime overwinning nog kans op de 1e periodetitel. Bij GOES was deze wedstrijd de “ziekenboeg” weer goed gevuld. Matthew Lentink, Ralph de Kok, Guillaume Clinckemaillie, Hiep Nguyen en Sylvio Hage waren geblesseerd.
  Binnen 100 tellen ging keeper Klaudio Dervishi bijna in de fout, maar liep het nog net goed af ….
  Even later reageerde de GOES-doelman uitstekend bij een voorzet van rechts en ook zijn collega-doelman aan de overzijde plukte een voorzet van Francis Kabwe Manengela vakkundig uit de lucht.
  In de 20e  minuut ging het weer fout voor GOES. Een schot van Mike Ahrens, na een teruggetrokken voorzet van rechts, ging ongelukkigerwijs via aanvoerder Ruben Hollemans in het doel (0-1).
  Voor de 8e achtereenvolgende keer, moest GOES het openingsdoelpunt in een wedstrijd incasseren, in vijf wedstrijden gevolgd door een tweede tegentreffer ……
  Huib van Hecke kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt. Gianni Tiebosch schoot een vrije trap rakelings over en een doelpunt van Sparta werd afgekeurd wegens buitenspel.
  Een prima dieptepass van Gianni, werd door Francis Kabwe Manengela afgerond met een doeltreffende boogbal over keeper Wouter Beukers (36’ 1-1).
  Beide ploegen kregen nog wat kansjes, maar de stand bleef tot aan de rust ongewijzigd.
  De bezoekers kwamen scherper uit de kleedkamer, maar de jonge GOES-doelman wist verschillende keren goed op te treden. Namens GOES was in het openingskwartier na de rust alleen Riad Elloukmani gevaarlijk, maar zijn schot werd geblokt.
  Weifelend optreden in het GOES-centrum stelde Bryan Burgerhout in staat om eenvoudig  de 1-2 te scoren (60’). GOES zette nog wat aan, maar vier corners op een rij leverden geen gelijkmaker op.
  Nieuwkomer Nino de Leeuw maakte zijn debuut voor GOES, met een invalbeurt in de 83e minuut.
  Een toegekende strafschop werd door Mike Ahrens eenvoudig omgezet in een doelpunt, waarmee de wedstrijd in feite was beslist (86’ 1-3).
  Voor de 7e keer in 13 wedstrijden gingen de punten naar de tegenstander. De volgende zware opgave is de uitwedstrijd in en tegen Hoek ……

  Scheidsrechter: N.N.H.J. Tunnissen (Venray)
  Assistenten: W.J.M. Linders (Uden) en R.S.H. Beijer (Kerkrade)

  GEEL: Donny van der Wal (27’), Sparta Nijkerk.
             Francis Kabwe Manengela (51’), Sven Mbikulu (57’) en Riad Elloukmani (78’), allen GOES.

  GOES: Klaudio Dervishi; Jelle Klap, Stefan de Bert (83’ Reza Maipauw), Julian v.d. Kreeke, Renzo Roemeratoe; Gianni Tiebosch, Ruben Hollemans, Sven Mbikulu (83’ Nino de Leeuw); Huib van Hecke
  (72’ Souffiane el Ouazzani), Francis Kabwe Manengela, Riad Elloukmani.


  Wisselspelers: Raúl Witkam, Kyaneau van Baalen, Taylen Doesburg.

  Jan Tierie.  De foto's zijn gemaakt door René van der Vliet