• Hét onderwerp van gesprek van deze wedstrijd was niet het resultaat, noch het vertoonde spel, maar de scheidsrechterswissel na rust. De scheidsrechter van dienst kampte met een hamstringblessure, waardoor hij niet verder kon. Jo-annes de Bat was toevallig in de buurt én bereid de tweede helft te fluiten.

  Eindstand: 1-3
  Het verslag is van Jan Tierie.

  GOES kreeg de nummer 3 van de ranglijst op bezoek. Excelsior ’31,  uit het Overijsselse Rijssen (Gemeente Rijssen-Holten),had de verre reis ondernomen om de 3 punten uit Zeeland proberen op te halen.
  In de beginfase leek GOES bereid om hiervoor de volle medewerking te verlenen.
  GOES deelde wel het eerste speldeprikje uit. Een voorzet van Francis Kabwe Manengela werd onderschept door doelman Anthony van Zaltbommel en even later werd een schot van Riad Elloukmani gekraakt.
  In de 5e minuut kon een schot van Givan Werkhoven , namens de bezoekers, ook onderbroken worden.
  Niet veel later gaf de GOES-verdediging zoveel ruimte weg achter de laatste lijn, dat aanvoerder  Hielke Penterman simpel had kunnen scoren met een eenvoudige lob, maar hij zag de bal naast gaan.
  Amper één minuut later wist GOES-keeper Matthew Lentink een schot niet klemvast te krijgen en de rebound werd nu wel binnengetikt door Penterman (9’ 0-1).
  GOES probeerde van zich af te bijten, maar een schot van Gianni Tiebosch werd geblokt en even later schoot hij een vrije trap van “randje 16” in de muur ……
  De bezoekers wisten via een rebound weer te scoren, maar buitenspel gooide roet in het eten.
  GOES zag Sylvio Hage diep gaan en zijn voorzet werd fraai ingeschoten door Riad Elloukmani, maar de redding van de Excelsior-doelman was even fraai.
  Na een één-twee “wandelde” Givan Werkhoven door de GOES-defensie en plaatste de bal in de verre hoek (27’ 0-2). Nadat de bezoekers nog maar eens een doelpunt afgefloten zagen worden wegens buitenspel, wist eerst de GOES-doelman de bal naast te tikken en in de slotfase van de 1e helft deed de Excelsior-doelman hetzelfde na een schot van Sylvio Hage. Ruststand 0-2.
  In de rust bleek dat scheidsrechter Remco Schul, last had van een hamstring-blessure.
  Binnen de kortste keren werd Jo-Annes de Bat, die elders op “Het Schenge” enkele jeugdwedstrijdjes had gefloten, bereid gevonden om de leiding over te nemen. Na overleg met de KNVB werd er “groen licht gegeven”  en kon de “gedeputeerde van de Provincie Zeeland” zijn rentree maken in het amateurvoetbal.
  Het spelbeeld veranderde nauwelijks na de hervatting. Dérian Reinders mikte namens Excelsior naast en na balverlies van Gianni Tiebosch belandde een schot op de lat.
  Niet veel later ging de jonge centrale verdediger Reza Maipauw in de fout. Hakim Ezafzafi ontfutselde hem de bal en eenvoudig werd de 0-3 op het scorebord geschoten (52’).
  GOES kreeg kleine kansjes. Renzo Roemeratoe probeerde tevergeefs de verre bovenhoek te zoeken en Francis Kabwe Manengela schoot over.
  Ruben Hollemans voorkwam met een prima tussenkomst dat een één-twee in het strafschopgebied doeltreffend werd afgerond. Nog in dezelfde minuut schutterde de hele GOES-verdediging, bij een snel genomen vrije schop, waarna twee spelers ongehinderd op doelman Lentink konden afgaan. Jasper Veldkamp slaagde er toch in om naast het doel af te ronden……
  In de 65e minuut werd een prima genomen vrije schop van Gianni Tiebosch hard ingekopt door Francis Kabwe Manengela (1-3), en leek GOES voor een “slotoffensief” te gaan.
  Een vrije schop van Gianni Tiebosch, van vrijwel dezelfde plaats werd nu in een één-mans muurtje geschoten …
  De ingevallen oud-GOES-speler Siebe Schets, schoot naast en aan de andere kant vond Sylvio Hage de doelman op zijn weg. Matthew Lentink wist de doorgebroken Givan Werkhoven nog van scoren af te houden. In de slotfase spartelde GOES nog wat tegen. Renzo Roemeratoe schoot naast, Sylvio Hage schoot tegen een medespeler, Manengela schoot, na een corner en een overstapje, hoog over, Hage besloot een solo-actie met een bal over en ook aanvoerder Ruben Hollemans zag zijn schot over het doel gaan ….
  Invaller-scheidsrechter de Bat had een “rustige” 2e helft, die hij op professionele wijze tot het einde bracht.
  Bij GOES moeten zo zachtjes aan “de alarmbellen gaan klinken”, want opnieuw vinden we ze terug op de laatste plaats …….

  Scheidsrechter: Dhr. R.G.C.M. Schul (Zaltbommel) , in de 46e minuut vervangen door  Dhr. J. de Bat (Kloetinge).
  Assistenten: Dhr. H. Ramcharan (Papendrecht) en Dhr. G. Nusselder (Utrecht).

  GEEL: Francis Kabwe Manengela (41’), GOES en Niek Davina (42’), Excelsior ’31 .

  GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Reza Maipauw, Stefan de Bert (58’ Guillaume Clinckemaillie), Renzo Roemeratoe; Ruben Hollemans, Gianni Tiebosch, Sven Mbikulu (77’ Huib van Hecke); Francis Kabwe Manengela, Sylvio Hage, Riad Elloukmani (58’ Hiep Nguyen).

  Wisselspelers: Klaudio Dervishi, Raúl Witkam.

   

  Foto's: René van der Vliet